Back

ⓘ UEFA Euro 2016 iku sawijining kajawaran bal-balan ing banawa Éropah sing bakal dianakaké ing taun 2016 déning UEFA. Tetandhingan iki bakal digayuh ana ing Pranc ..


UEFA Euro 2016
                                     

ⓘ UEFA Euro 2016

UEFA Euro 2016 iku sawijining kajawaran bal-balan ing banawa Éropah sing bakal dianakaké ing taun 2016 déning UEFA. Tetandhingan iki bakal digayuh ana ing Prancis wiwit tanggal 10 Juni nganti 10 Juli 2016. Prancis sadurungé wis naté nganakaké UEFA Euro 1984 lan Piala Donya FIFA 1998. Ing taun 2016, kajawaran iki bakal dianakaké ing kutha-kutha kaya ta: Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Paris, Saint-Denis, Saint-Étienne, dan Toulouse.

In taun 2016 iki, Euro Cup wus mlebu ing kajawaran kang kaping 15. Nanging ing taun iki bakal ana sing béda ing bab aturan. Tim sing bakal mlebu ana ing sistem palastra jumlahé 24, yèn sadurungé mung 16 tim nagara kang maju sabubaré fase grup. Jawara tetandhingan iki uga bakal olèh hak kanggo tumandhing mèlu ngrebut Piala Konféderasi FIFA 2017 sing dianakaké déning Rusia.

Ing Indonésia, UEFA Euro 2016 disiaraké langsung déning RCTI, MNCTV, Global TV, MNC Sports lan Indovision.

Iki pratélaning nagara-nagara kang mèlu ing kajarawan EUFA Euro 2016: