Back

ⓘ Masjid Agung Aleppo utawi Masjid Umayyah saking Aleppo inggih punika masjid paling ageng ing Kitha Aleppo, Suriah. Masjid punika dumunung ing distrik al-Jalloum ..


Masjid Agung Aleppo
                                     

ⓘ Masjid Agung Aleppo

Masjid Agung Aleppo utawi Masjid Umayyah saking Aleppo inggih punika masjid paling ageng ing Kitha Aleppo, Suriah. Masjid punika dumunung ing distrik al-Jalloum kitha Aleppo. Masjid Agung Aleppo dipunyasa ing kawitanipun abad 8. Salah satunggaling menara masjid ingkang dipunyasa taun 1090 risak amargi Perang sadhèrèk Suriah taun 2013.