ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 85




                                               

Mi urang roa

Mi udang utawa mi udang minangka macem-macem mi Cina populer ing Hong Kong lan Guangdong. Salah sawijining karakteristik khusus sing mbedakake mi iki karo macem-macem jinis mi Cina yaiku roe udang asin sing nggawe bintik-bintik ireng cilik ing st ...

                                               

Olahan Karachi

Masakan Karachi nuduhake panganan sing ditemokake utamane ing kutha Karachi, Sindh, Pakistan. Iki minangka masakan multikultural minangka asil saka kutha sing kalebu macem-macem klompok etnis saka macem-macem wilayah Pakistan. Karachi dianggep mi ...

                                               

Sake kasu

Sake kasu digawe sajrone proses pembuatan bir sake. Nalika koji, jinis jamur sing digunakake kanggo nggawe bir, ditambahake ing beras kukus, nerbitake enzim amilase, nyebabake pati beras dipecah dening enzim sing nggawe gula. Sawise iku, ragi dit ...

                                               

Rhizopus oryzae

Rhizopus oryzae minangka salah sawijining jinis mikrofungus heterothallic filamen sing kedadeyan minangka saprotrof ing lemah, kotoran, lan vegetasi bosok. Spesies iki meh padha karo Rhizopus stolonifer, nanging bisa dibedakake karo sporangia sin ...

                                               

Gula ing anggur

Gula ing anggur minangka inti saka apa sing bisa nggawe ombenan. Sajrone proses fermentasi, gula saka anggur bakal dipecah lan diowahi dadi ragi dadi alkohol lan karbon dioksida. Woh anggur nglumpukake gula nalika tuwuh ing grapevine liwat transl ...

                                               

Kuwé edan

Kue wacky, uga diarani kue edan, kue Joe, lan kue WW II, yaiku kue adhedhasar spons, kue adhedhasar. Iki istimewa amarga ora kaya kue-kue lan panganan cuci mulut, ora ana endhog, mentega utawa susu sing digunakake kanggo adonan kue. Kue wacky bis ...

                                               

Roti kothak lapis

loaf roti iku partai dibandhingke Entree sing katon kaya cake. Nalika saiki langka, panganan kasebut kondhang sajrone pertengahan abad kaping 20 ing Amerika Serikat. Kanggo nggawe sandwich loaf, roti iki Cut horisontal lan nyebar karo lapisan sak ...

                                               

Roti lapis rye

Rye roti lapis yaiku panganan cuci mulut tradisional Latvia sing digawe saka roti rai, blackcurrant utawa lingonberry jam, lan krim kocok. Ditambah karo coklat peteng parut lan / utawa kayu manis lan asring disajikake nganggo woh wohan seger lan ...

                                               

Duduh soklat

Kuah coklat minangka macem-macem kuah sing digawe lemak, glepung, bubuk coklat, lan macem-macem gula. Varietas iki luwih umum ing masakan ing Amerika Serikat Kidul lan paling asring disajekake minangka panganan esuk ing Minggu kanthi biskuit sege ...

                                               

Chaas

Chaas minangka salah sawijining jinis omben-omben adhedhasar dahi sing misuwur ing saindenging bawana India. Iki uga ditulis chhaachh. Ing wilayah Bengal ing bawana India, diarani ghol. Diarani moru മോര് ing basa Tamil lan Malayalam, taak ताक ing ...

                                               

Sazerac

Sazerac minangka salah sawijining jinis ombènan variasi lokal koktail kognak utawa wiski sing asale saka New Orleans, dijenengi kanggo merek brand koacac Sazerac de Forge et Fils sing dadi bahan utama asli. Minuman iki umume minangka kombinasi ko ...

                                               

Hutki shira

Hutki shira, Futki Shira, Hukoin Shira, Fukoin Shira, Shukoin shira utawa shutki shira, minangka kari iwak sing difermentasi digawe karo sayuran musiman, sayuran ijo, lan iwak utawa udang. Wis dimasak tanpa minyak utawa lemak. Panganan kasebut mi ...

                                               

Shirin polo

Polo Shirin, uga umume dikenal minangka beras manten Persia utawa beras Rosh Hashanah, yaiku pilaf beras Persia tradisional sing umume dienggo kanggo menehi acara khusus kayata pesta. Iki minangka versi morassa polō beras permata sing disederhana ...

                                               

Butan

Bhutan utawa umume dikenal minangka Khasiko Bhutan ing Basa Nepali minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan pedhes sing disiapake karo tripe wedhus lan bagean pencernaan liyane sing wis digoreng ing wok utawa wajan kanthi bahan liyan ...

                                               

Noon chai

Chai Noon, uga disebut Shir chai from Basa Sansekerta teh susu), gulabi chai, teh Kashmiri utawa teh jambon, minangka wedang teh tradisional, asale saka Lembah Kashmir, digawe nganggo teh bubuk mesiu, susu lan soda manggang. Siji siang biasane di ...

                                               

Roppongi Hills Mori Tower

Roppongi Hills Mori Tower yaiku bangunan pencakar langit campuran 54 lantai ing Roppongi, Minato, Tokyo. Rampung tahun 2003 lan dijenengi miturut sing bangun Minoru Mori, iki dadi pusat pembangunan kutha Roppongi Hills. Tower iki jembaré 379.408 ...

                                               

Potica Slovenia

Potica Slovenia minangka roti kacang lan jajanan tradisional saka Slovenia. Potica Slovenia kalebu jajanan sing digulung digawe saka adonan tipis kertas sing diisi ragi isi macem-macem, nanging sing paling asring diisi kenari. Potika Slovenia sin ...

                                               

Wurstsalat

Wurstsalat yaiku salad sosis tart sing disiapake nganggo cuka putih, minyak lan bawang. Variasi resep nambah gherkin jeruk. Biasane digawe saka sosis godhok kaya Lyoner, stadtwurst, Regensburger Wurst utawa extrawurst. Iki minangka cemilan tradis ...

                                               

Pangiris kukis

Pemotong cookie ing Inggris Amerika Utara, uga dikenal minangka pemotong biskuit ing njaba Amerika Utara, minangka alat kanggo ngiris adonan cookie / biskuit kanthi bentuk tartamtu. Iki asring digunakake kanggo acara musiman nalika bentuk hiasan ...

                                               

Daging sapi jaé

Daging sapi jahe minangka sajian Kanada Kulon sing digawe saka daging sapi, jahe, lan saus manis sing khas. Bahan-bahan daging sapi jahe bisa gumantung ing endi fitur iki, nanging versi Albertan umume kalebu potongan daging sapi goreng jero sing ...

                                               

Ombènan lapis

Ombènan lapis, kadang diarani cafe-pousse, minangka jinis koktail, ing endi kepadatan sing beda-beda kanthi macem-macem minuman keras digunakake kanggo nggawe macem-macem lapisan warna, biasane loro nganti pitung. Gravitasi tartamtu saka bahan ca ...

                                               

Testaroli

Testaroli minangka jinis pasta kaya pancake sing disiyapake nggunakake banyu, glepung gandum lan uyah sing diiris dadi segi telu. Glepung chestnut kadhang kala digunakake kanggo nyiyapake. Bahan-bahan kasebut dicampur lan disiyapake minangka adon ...

                                               

Faloodeh

Faloodeh Utawa Paloodeh minangka panganan cuci mulut tradisional Iran sing padha karo sorbet. Iki kalebu mi-ukuran bihun tipis sing digawe saka pati ing sirup semi beku sing ana gula lan banyu mawar. Faloodeh asring disajikake nganggo jus jeruk n ...

                                               

Kuwé gula Moravia

Kue gula Moravia minangka salah sawijining jinis olahan kue kopi legi sing asring digawe ing wilayah sekitar pamukiman Greja Moravian, utamane ing Pennsylvania lan North Carolina. Iki digawe nganggo adonan ragi manis sing diperkaya karo kentang t ...

                                               

Butterkuchen

Butterkuchen utawa Zuckerkuchen minangka kue butter Jerman sing gampang dipanggang ing tray. Serpihan mentega disebarake ing adonan sing, sawise dipanggang, bentuke bolongan khas. Kue kabeh disiram karo gula utawa streusel. Sawise diuleni, butter ...

                                               

Coke gorèng

Goreng Coke utawa goreng jero Soda punika salah sawijining jinis olahan beku Coca-Cola arupa panganan giliran sing jero-goreng lan banjur paling ndhuwur karo Coca-Cola sirup, ngalahake krim, gula legi, lan Cherry. Iki dikenalake dening penemu Abe ...

                                               

Ladhang

Ing tetanen, sawah minangka salah sawijining jinisarea lahan, ditutup utawa digunakake, digunakake kanggo tujuan tetanen kayata ngolah tanduran utawa minangka paddock utawa kandhang liyane kanggo ternak. A lapangan uga ora area ngiwa kanggo ngapu ...

                                               

Äggakaka

Äggakaka minangka panganan tradisional Scanian sing padha karo kolbullen utawa oven pancake, sing disajekake nganggo irisan goreng weteng daging babi lan woh-wohan lingon. Biasane digawe kanggo buruh tani amarga gampang dibungkus lan dipangan ing ...

                                               

Kirschenmichel

Kirschenmichel minangka panganan cuci mulut tradisional Masakan Jerman, utamane misuwur ing wilayah Palatinate, Baden-Württemberg, South Bavaria, Franconia lan sisih kidul Hesse. Iki kalebu jinis puding lan padha karo puding Roti lan Roti lan but ...

                                               

Lobongo lotika

Lobongo lota utawa Lobongo lotika utawa loung latika yaiku salah sawijining jinis olahan arupa rasa Odia Bihari & Bengali tradisional.

                                               

Sanwin makin

Sanwin makin minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut tradisional utawa mont, sing disedhiyakake sajrone pesta sumbangan tradisional, pesta satuditha, lan minangka cemilan ing dalan. Panganan cuci mulut kasebut mirip karo ...

                                               

Balushahi

Balushahi minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut tradisional sing asale saka anak bawana India. Mirip karo donat mengkilap ing babagan bahan, nanging beda karo tekstur lan rasa. Ing India Selatan, jajanan sing padha diar ...

                                               

Boeber

Boeber yaiku salah sawijining jeneng Cape Melayu kanggo puding India. Wis dadi omben-omben tradisional manis Melayu Cape, digawe nganggo bihun, sagu, gula, lan dibumboni nganggo kapulaga, kayu manis tongkat, lan banyu mawar. Minuman iki biasane d ...

                                               

Lenga truffle

Minyak truffle minangka bahan kuliner modern sing digunakake kanggo menehi rasa lan aroma truffle menyang sajian. Bahan kasebut umume digunakake minangka minyak pungkasan ing macem-macem panganan, kalebu kentang truffle, piring pasta, pizza, lan ...

                                               

Troccoli

Troccoli palafalan jroning basa Italia: minangka pasta kaya spaghetti kenthel sing nuduhake perangan persagi persegi utawa oval. Biasane masakan Apulian lan asring dibandhingake karo spaghetti alla chitarra amarga bentuk sing paling utama, sanaja ...

                                               

Olahan Veracruz

Masakan Veracruz minangka salah sawijining jinis olahan masak regional sing pusaté ing negara Meksiko sing ana ing saindenging pesisir negara kasebut ing Teluk Meksiko. Panganane ditandai karo telung pengaruh utama, pribumi, Spanyol lan Afro-Kuba ...

                                               

Sarlat-la-Canéda

Sarlat-la-Canéda, umume dikenal minangka Sarlat, iku sawijining kutha ing sisih kidul-kulon Prancis. Kantor sub-prefektur lan pusat ing kanton departemen Dordogne, ing wilayah Nouvelle-Aquitaine, nduwe 9.127 jiwa ing taun 2018 lan dadi pusat area ...

                                               

Wikipedia:ProyekWiki Sèwu kali

ProyekWiki Sèwu Kali dikarepaké kanggo mènèhi "dalan" marang para panganggo Wikipedia Jawa kang kersa bareng-bareng nyengkuyung ngisi artikel bab Geografi supaya luwih pepak.

                                               

Olahan Korea Lor

Korea Utara minangka negara ing Asia Wétan sing dadi sisih lor Semenanjung Korea. Watesan iki ing sisih kidul karo Korea Selatan, lan loro negara kasebut dipisahake karo Zona Demiliterisasi Korea. Sawetara pasugatan dituduhake dening loro Korea. ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Kansai

Papan Anggegana Internasional Kansai) yaiku papan anggegana internasional utami ing Osaka Raya Jepang lan papan anggegana internasional paling cedhak karo kutha Osaka, Kyoto, lan Kobe. Dununge ana ing pulo gawean) ing tengah Teluk Osaka pesisir H ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Narita

Papan Anggegana Internasional Narita, uga dikenal kanthi jeneng Tokyo-Narita, biyen lan wiwitane dikenal kanthi jeneng Papan Anggegana International Tokyo Baru, yaiku papan anggegana internasional sing ngladeni Area Tokyo Raya Jepang. Dununge uda ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Tokyo

Papan Anggegana Internasional Tokyo, umume dikenal kanthi jeneng Papan Anggegana Haneda, Papan Anggegana Tokyo Haneda, lan Papan Anggegana Internasional Haneda, yaiku salah sawijining rong bandara utama sing nglayani ing Area Tokyo Raya, lan dadi ...

                                               

Kanthong bumbu

Kantong bumbu minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cepat saji sing populer ing Irlandia sing diilhami saka masakan Asia. Biasane, tas rempah-rempah kalebu keripik pedhes goreng, pitik, mrica abang lan ijo, mrica cabai, bawang gor ...

                                               

Kat kyi kaik

Kat kyi kaik, uga diarani Myeik kat kyi kaik, minangka panganan mie goreng Burma sing ana gandhengane karo kutha pesisir Myeik ing Myanmar Selatan. Iki kalebu mie beras sing jembar lan rata sing digoreng irisan cumi-cumi, taugeh, udang, kacang ke ...

                                               

Saos salad Russia

Saos salad Russian punika piquant Amérika salad klamben dumadi saka mayonnaise, ketchup, lan úa. Klamben Rusia padha karo Pulo Ewonan utawa klamben Prancis. Sawetara versi pabrikan ngilangi mayonis lan jelas tinimbang ora krime.

                                               

Nishiyama Onsen Keiunkan

Nishiyama Onsen Keiunkan ya iku sawijining panggon hotèl utawa panginepan kang ana ing Hayakawa, Préfèktur Yamanashi, Jepang. Hotèl iki wis diadegaké wiwit taun 705 Masèhi karo Fujiwara Mahito. Amarga iku, hotèl kang dadi bisnis kulawarga minangk ...

                                               

Eo-mandu

Eo-mandu minangka salah sawijining jinis olahan arupa mandu sing awujud setengah wulan disiyapake nganggo iwak putih sing diisi, umume croaker coklat, lan ora adonan tepung minangka bungkus. Biyen, dadi bagean saka masakan istana Korea, lan dadi ...

                                               

Bánh chưng

Cithakan:Infobox Vietnamese Bánh chưng minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional Vietnam sing digawe saka beras ketan, kacang mung, daging babi lan bahan liyane. Asal-usul kasebut diceritakake dening legenda Lang Lièu, pan ...

                                               

Feteer meshaltet

Meshaltet Feteer, asring diarani feteer, minangka kue lapis Mesir. Isine pirang-pirang lapisan adonan lan ghee lancip lan isian opsional. Isine bisa uga legi utawa gurih. Kandhungan legi bisa uga kalebu keju, klapa, mehalabiya, malban, nutella ut ...

                                               

Sop soun lan iwak

Sop iwak tawon uga dikenal minangka hoon hoon, yaiku sajian panganan laut adhedhasar sup Singapura sing disedhiyakake panas biasane nganggo tawon. Biasane disajikake ing pusat penjaja, sajian kasebut dianggep minangka panganan sing sehat ing anta ...