ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 82




                                               

Kuwé Ombusombus

Kue Ombusombus inggih punika satunggaling dhaharan utawi jajanan ingkang khas Batak ingkang asalipun saking Siborongborong, Tapanuli Lor. Kue ombusombus punika dhaharan ingkang dipundamel saking glepung beras ingkang dipuntambahi gula wonten ing ...

                                               

Pastil

Pastil, utawa pastel, yaiku sajian sega sing diwungkus saka Filipina digawé saka beras kukus sing dibungkus godhong gedhang nganggo daging sapi, ayam, utawa iwak sing wis garing. Asale saka masarakat Maguindanao lan dadi sarapan sing populer lan ...

                                               

Yanduxian

Yāndǔxiān minangka masakan Jiangnan sing digawe saka daging babi sing diobati lan daging babi seger kanthi tunas pring ing mangsa salju sing seger.Akeh masakan Cina duwe jeneng sing diadopsi saka cerita rakyat. "Yān" tegese daging babi asin, lan ...

                                               

Pangasepan ali-ali

Ali-ali asap asring dianggep minangka ciri khas barbeque gedhe. Akeh pitmasters lan restoran barbecue sing misuwur entuk sifat sing dikarepake iki kanthi gampang, lan tujuane uga koki mburi kebon. Dering kumelun minangka wilayah daging sing werna ...

                                               

Sosis lorne

Sosis Lorne, uga dikenal minangka sosis persegi, irisan utawa flat, minangka sosis Skotlandia tradisional, biasane digawe saka daging cincang, rusk lan rempah-rempah. Biasa ing sarapan tradisional Skotlandia. Dipikir yen sosis kasebut dijenengi m ...

                                               

Olahan Naga

Masakan Naga minangka salah sawijining jinis masakan tradisional masarakat Naga. Iki kalebu daging lan iwak, sing asring dirokok, dikeringake utawa difermentasi.

                                               

Saveloy

Simpen minangka jinis sosis sing akeh pengalamane, biasane abang padhang, umume digodhog lan asring kasedhiya ing toko iwak lan chip Inggris, utamane ing London, Essex, Leeds, Newcastle, Stoke-on-Trent lan East Midlands. Kadhangkala uga kasedhiya ...

                                               

Isinglass

Isinglass minangka zat sing dipikolehi saka kandhang iwak sing garing. Iki minangka salah sawijining bentuk kolagen sing biasane digunakake kanggo njlentrehake utawa nyaring sawetara bir lan anggur. Uga bisa dimasak dadi tempel kanggo lem khusus. ...

                                               

Cebolada

Cebolada punika Portugis trikatuka godhok, sauce trikatuka utawa paste sing wis disiapake trikatuka minangka bahan utami. Versi sing disiyapake minangka tempel bisa dimasak alon-alon.

                                               

Hwarang

Hwarang inggih punika sebuah institusi kaum mudi ingkang ngerembag ing masa karajan Silla saking abad ke-6 ngantos ke-10.

                                               

Susu jaé

Susu jaé ya iku salah sijiné ombènan khas Indonesia kang digawé saka campuran susu putih karo jaé. Lumrahé diombé yén isih panas utawa anget - anget. Kasiaté ya iku bisa ngangetaké awak lan apik kanggo keséhatan.

                                               

Pambazo

Pambazo yaiku panganan Mexico utawa antojito sing digawé saka roti pambazo dicelup lan digoreng ing saos lada guajillo abang lan diisi karo papas con chorizo utawa mung karo papas. Roti sing digunakake kanggo pambazos putih lan ora duwe kulit gar ...

                                               

Roti selé

Sandwich sele minangka salah sawijining olahan biasane digawe saka rong irisan roti kanthi sele ing tengah. Biasane dikonsumsi nalika nedha awan utawa minangka cemilan. Yen nyebarake liyane, utamane butter kacang, mula bakal beda variasi sandwich ...

                                               

Česnéčka

Česnečka minangka sup papak ing masakan Ceko lan masakan Slowakia sing kalebu duduh kaldu tipis, bawang putih, irisan kentang lan rempah-rempah kayata caraway, marjoram lan cumin. Gunggung papak biasane digunakake, lan biasane disajikake karo rot ...

                                               

Kéwan buruan

Kewan buruan utawa kewan buron yaiku kewan sing diburu kanggo panganan, lan daging kewan kasebut. Jinis lan macem-macem kewan sing diburu panganan beda-beda ing macem-macem wilayah ing jagad iki. Iki minangka kewan sing diburu kanggo daging utawa ...

                                               

Tampanamma, Kapuloan Talaud

Tampanamma iku kacamatan ing Kabupatèn Kapuloan Talaud propinsi Sulawesi Lor. Dapalan Ganalo Riung Tuabatu Binalang Ammat Cithakan:Kabupatèn Kapuloan Talaud Kabupatèn Kapuloan Talaud

                                               

Damau, Kapuloan Talaud

Damau iku kacamatan ing Kabupatèn Kapuloan Talaud propinsi Sulawesi Lor. Ikhik Damau Peret Taduwale Akas Birang Damau Bawone Cithakan:Kabupatèn Kapuloan Talaud Kabupatèn Kapuloan Talaud

                                               

Tagulandang, Kapuloan Sangihe

Kacamatan Tagulandang iku kacamatan ing Kabupatên Kapuloan Sangihe propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn KapuloanSangihe

                                               

Tahuna, Kapuloan Sangihe

Kacamatan Tahuna iku kacamatan ing Kabupatèn Kapuloan Sangihe propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn KapuloanSangihe

                                               

Manganitu, Kapuloan Sangihe

Kacamatan Manganitu iku kacamatan ing Kabupatèn KapuloanSangihe propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn KapuloanSangihe

                                               

Nusa Tabukan, Kapuloan Sangihe

Nusa Tabukan iku kacamatan ing Kabupatèn KapuloanSangihe propinsi Sulawesi Lor. Kabupatèn KapuloanSangihe

                                               

Pasimasunggu, Kapuloan Selayar

Kacamatan Pasimassunggu iku kacamatan ing Kabupatèn Selayar Propinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Selayar

                                               

Liukang Tangaya, Pangkajene Kapuloan

Liukang Tangaya iku kacamatan ing Kabupatèn Pangkajene Propinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Pangkajene

                                               

Kalukuang Masalima, Pangkajene Kapuloan

Kalukuang Masalima iku kacamatan ing Kabupatèn Pangkajene Propinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Pangkajene

                                               

Tanimbar Selatan, Maluku Tenggara Barat

Tanimbar Selatan iku kecamatan ing Kabupaten Maluku Tenggara Barat Propinsi Maluku. Kabupaten Maluku Tenggara Barat

                                               

Yaru, Maluku Tenggara Barat

Yaru iku kecamatan ing Kabupaten Maluku Tenggara Barat Propinsi Maluku. Kabupaten Maluku Tenggara Barat

                                               

Wertamrian, Maluku Tenggara Barat

Wertamrian iku kecamatan ing Kabupaten Maluku Tenggara Barat Propinsi Maluku. Kabupaten Maluku Tenggara Barat

                                               

Walikutha

Walikutha yaiku Kepala Pameréntahan uga Kepala Laladan tingkat loro sing dipilih langsung déning rakyat kuthané. Jabatan iku minangka kalungguhan pulitis dadi statusé dudu Pegawai Negeri Sipil.

                                               

Ampana Kutha, Tojo Una-Una

Ampana Kutha iku kecamatan ing Kabupaten Tojo Una-Una propinsi Sulawesi Tengah. Kabupaten Tojo Una-Una

                                               

Campuran adhonan panggang

Campuran panggang minangka formulasi campuran bahan sing wis digunakake kanggo masak barang panggang. Campuran panggang minangka salah sawijining jinis olahan bisa digawe kanthi komersial utawa krasan. Campuran panggang sing nyukupi kabutuhan pan ...

                                               

Acquacotta

Acquacotta yaiku sup roti sing didhasarake duduh kaldu panas ing masakan Italia sing asline minangka panganan petani. Sesuguh lan konsumsi wiwit ana ing jaman kuna, lan asale saka wilayah pesisir sing dikenal minangka Maremma ing Tuscany sisih ki ...

                                               

Tahu Kuning

Tahu kuning ya iku salah sawijining panganankhas Kutha Kedhiri. Tahu iki uga diarani tahu takwa, amarga isiné lembut nanging kasar njabane. Aran liyané uga tahu pong. Panganan iki bisa ditemoni.

                                               

Palt

Palt minangka salah sawijining olahan arupa pangsit kentang sing diisi daging Swedia tradisional, sing akeh macem-macem jinis. Palt luwih umum ing sisih lor Swedia. Palt biasane disedhiyakake karo butter lan lingonberry, lan segelas susu adhem ...

                                               

Éclair

Éclair minangka salah sawijiningjinis jajanan oblong sing digawe adonan choux sing diiseni krim lan diwadhahi lapisan coklat. Adonan, sing padha karo sing digunakake kanggo profiterole, biasane ditumpuk nganggo bentuk oblong nganggo kantong kue ...

                                               

Charlotte

Charlotte minangka sawijining olahan jinis panganan cuci mulut utawa sepele sing bisa disedhiyakake panas utawa adhem. Iki uga diarani kue es ". Roti, kue bolu utawa biskuit / cookie digunakake kanggo nglempokake cetakan, banjur diisi karo puree ...

                                               

Rumbledethumps

Rumbledethumps minangka salah sawijining olahan tradisional saka Perbatasan Skotlandia. Bahan utamane yaiku kentang, kubis lan bawang. Mirip karo kolonel Irlandia, lan gelembung lan cekik, bisa uga diwenehi iringan sajian utama utawa minangka pan ...

                                               

Mertéga pecan

Pecan butter minangka salah sawijining jinis olahan misuwur ing Amerika Serikat, ing jajan, cookie, lan es krim. Pecan, mentega, lan rasa vanilla panggang digunakake kanggo panganan panggang pecan butter. Es krim pecan yaiku es krim vanilla sing ...

                                               

Khakhra

Khakhra minangka krupuk tipis sing umum ditemokake ing masakan Gujarati ing sisih kulon India, utamane ing antarane Jains. Iki digawe saka kacang mat, glepung gandum lan minyak. Biasane disajeni nalika sarapan. Ana variasi ing metode persiyapan, ...

                                               

Tuna kaserol

Tuna casserole minangka salah sawijining jinis olahan casserole sing biasane digawe nganggo pasta lan tuna kalengan, kanthi kacang polong kalengan lan jagung sing ditambahake. Piring kasebut asring dipanggang karo keripik kentang, serpihan jagung ...

                                               

Roti cekak karamél

Caramel shortbread, uga dikenal minangka caramel shortcake, squares caramel, irisan caramel, shortbread millionaire kang, lan irisan millionaire kang, iki minangka salah sawijining olahan jinis biscuit kitha item dumadi saka papat persegi panjang ...

                                               

Pitha

Pitha minangka jinis kuwe beras saka wilayah wétan bawana India, umume ing Bangladesh, Nepal lan India. Utamane misuwur ing negara - negara India wétan Bihar, Jharkhand, Odisha, Benggala Kulon, negara Kerala India Selatan, lan negara- negara Indi ...

                                               

Saos atos

Saus keras minangka saus panganan cuci mulut sing legi, legi, digawe saka tumis utawa mateni butter lan gula nganggo rum, brendi, wiski, sherry, vanilla utawa rasa liyane. Sajrone adhem, adhem kanthi panganan cuci mulut sing panas. Punika biasani ...

                                               

Café con leche

Café con leche minangka salah sawijining jinis omben-omben kopi Spanyol sing kasusun saka kopi sing kuat dicampur karo susu scal ing jumlah sing padha. Jumlah susu bisa luwih akeh ing café con leche en vaso utawa café con leche de desayuno. Gula ...

                                               

Ès kopi Vietnam

Kopi es Vietnam, uga dikenal minangka cà phê dá utawa cafe da minangka resep kopi tradisional Vietnam.Paling gampang, cà phê dá digawe nggunakake kopi panggang Vietnam peteng kanthi kasar nganti garing kanthi saringan tetes Vietnam cilik. Sawise ...

                                               

Markuni pedhes

Chili mac minangka sajian sing disiyapake nggunakake cabai lan macaroni minangka bahan utama, sing asring ditambah utawa dicampur karo keju. Sawetara versi digawe nggunakake makaroni lan keju sing wis digawe utawa krasan. Iki minangka panganan um ...

                                               

Kotabumi Kidul, Lampung Lor

Kotabumi Kidul basa Indonésia: Kotabumi Selatan, iku kacamatan ing Kabupatèn Lampung Lor provinsi Lampung. Kabupatèn Lampung Lor

                                               

Teon Nila Serua, Maluku Tengah

Kacamatan Teon Nila Serua iku kacamatan ing Kabupatèn Maluku Tengah Provinsi Maluku. Kabupatèn Maluku Tengah

                                               

Tapalang Kulon, Mamuju

Kacamatan Tapalang Kulon basa Indonésia: Tapalang Barat, iku kacamatan ing Kabupatèn Mamuju Provinsi Sulawesi Kulon. Kabupatèn Mamuju

                                               

Abung Wétan, Lampung Lor

Abung Wétan basa Indonésia: Abung Timur, iku kacamatan ing Kabupatèn Lampung Lor provinsi Lampung. Kabupatèn Lampung Lor

                                               

Mattiro Bulu, Pinrang

Kacamatan Mattiro Bulu iku kacamatan ing Kabupatèn Pinrang Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Pinrang