ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 78




                                               

Shengjian mantou

Shengjian mantou, shengjian bao, utawa cekak shengjian, minangka jinis baozi sing digoreng wajan cilik sing khusus kanggo Shanghai. Biasane diiseni daging babi lan gelatin sing lebur dadi sup / cair yen mateng. Iki minangka salah sawijining baran ...

                                               

Xiaochi

Xiaochi minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan jalanan Tionghoa lan Taiwan, umume ditemokake ing wilayah etnis Tionghoa Han ing saindenging jagad. Xiaochi minangka cemilan substansial, sing bisa dipangan bebarengan utawa nganggo pa ...

                                               

Pratélan kutha ing Honggari

Eger 56.900 ** Tatabánya 71.800 ** Győr 128.400 *** Salgótarján 45.200 ** Kiskunfélegyháza 31.508 Békéscsaba 66.900 ** Debrecen 205.100 *** Baja 38.143 Szombathely 81.200 ** Érd 56.800 * Orosháza 32.052 Sopron 55.300 * Gyöngyös 33.013 Nagykanizsa ...

                                               

Maltagliati

Maltagliati minangka jinis produk khas pasta ing wilayah Emilia-Romagna, Italia. Minangka sawijining jinis panganan sing bisa ditemokake kanggo wong mlarat, resep kanggo maltagliati umume nyebutake bahan-bahan sing murah lan murah. Panggunaan mal ...

                                               

Roti Finlan

Roti minangka panganan pokok ing Finlandia. Dadi meh kabeh panganan lan macem-macem jinis diproduksi ing njero ruangan. Ing wilayah Swedia ing Åland, ana macem-macem jinis roti, sing umume duwe masakan Swedia.

                                               

Cancoillotte

Cancoillotte utawa Cancoyotte minangka keju Prancis sing digawe saka keju metton, lan diproduksi utamane ing Franche-Comté, nanging uga Lorraine lan Luxembourg, ing kana uga diarani Kachkéis utawa Kochkäse ing basa Jerman. Iki minangka keju khas ...

                                               

Gunung Pelindung, Lampung Wétan

Gunung Pelindung iku kecamatan ing Kabupatèn Lampung Timur propinsi Lampung. Kabupatèn Lampung Timur

                                               

Gunung Labuhan, Way Kanan

Gunung Labuhan iku kacamatan ing kabupatèn Way Kanan, Lampung. Cithakan:Kabupatèn Way Kanan Kabupatèn Way Kanan

                                               

El Chichón

El Chichon inggih punika salah satunggaling gunung api aktif ingkang papanipun manggèn wonten ing Chiapas sisih kilèn-kidul. Letusan gunung punika namung kadadosan kaping satunggal wonten ing wulan Maret-April 1982. Letusan punika saged ndamel ka ...

                                               

Sangemarmar Sar

Sangemarmar utawi Sange Mar, Sang-e-marmar, sangemarmur inggih punika pucuk ingkang wujduipun piramida ingkang wonten ing samadyaning Muztagh Batura. Gunung punika manggèn wonten ing antawisipun Glacier Muchuar kaliyan Shispare Glacier ingkang si ...

                                               

Roti koktail

Bun koktail yaiku roti manis sing gaya Hong Kong kanthi isi klapa abon. Iki minangka salah sawijining jinis barang panggang sing asli sing asale saka Hong Kong. Roti koktail diarani digawe ing taun 1950-an ing Hong Kong, nalika pihak sing duwe to ...

                                               

Roti nanas

Bun nanas minangka salah sawijining jinis bun manis sing akeh disenengi ing Hong Kong lan uga umum ing Chinatowns ing saindenging jagad. Sanajan jenenge, ora biasane ngemot nanas; luwih becik, jeneng kasebut nuduhake tampilan topping karakteristi ...

                                               

Kuwé bojo

A cake kekasih utawa cake bojo utawa pie marriage punika salah sawijining olahan tradisional Kanton jajanan karo lemah ndhuwur lancip saka jajanan flaky, lan digawe karo Isi saka melon mangsa, kacang almond paste, lan wijen, lan spiced karo liman ...

                                               

Panggangan Alaska

Baked Alaska, uga dikenal minangka omelet norvégienne, omeletette surprise, utawa omeletette sibérienne, gumantung saka negara kasebut, minangka panganan cuci mulut sing kalebu es krim lan kue sing diwenehi meringue coklat. Piring kasebut digawe ...

                                               

Sop sagu

Sup sagu utawa Sai mai lou minangka salah sawijining panganan cuci mulut tong sui ing masakan Kanton, sing uga minangka varian puding ubi kayu. Sejatine panganan iki digawe saka tapioka mutiara, santen lan susu sing diuap. olahan iki tradisional ...

                                               

Bun krim

Variasi roti krim ana ing saindenging jagad. Biasane digawe nganggo roti adonan sing wis subur sing dipisah sawise dipanggang lan didhem lan diisi krim. Antarane macem-macem variasi internasional yaiku pamisahan Devon lan Cornwall ing sisih kidul ...

                                               

Ngobong wanita ing Inggris

Ing Inggris, ngobong wong minangka ukuman sing ditindakake tumrap wanita sing dianggep durhaka, khianat cilik, lan bid’ah. Sajrone pirang-pirang abad, narapidana wanita kena eksekusi diobong ing papan umum, kadang-kadang isih urip, kanggo macem-m ...

                                               

Kubbèh

Kubbeh, uga dikenal minangka kubbe, iku salah siji suku pasugatan Irak lan Yahudi Kurdish asal sing misuwur ing Israel, lan sacara tradhisional dipungolongaken dadi kanggo Shabbat lan liyane preian ; lan kalebu sup dumpling sing wis diisi, kanthi ...

                                               

Laffa

Laffa, uga ditepungi minangka lafa, iku olahan roti saka Israel asale saka Yahudi Irak sing paling kerep digunakake kanggo nggawé roti isi kaya ta falafel lan Shawarma, kanggo cocolan ing hummus, matbucha lan cocolan liyane, utawa karo shakshouka ...

                                               

Pizza Iran

Pizza Iran uga dikenal minangka pizza Persia nuduhake salah sawijining jinis olahan arupa macem-macem gaya pizza lan persiyapane tinimbang topping. Ditondoi kanthi roti sing kenthel lan keju sing akeh. Pizza Iran disedhiyakake ing Iran lan papan ...

                                               

Mirza ghassemi

Mirza Ghassemi utawa Mirza Qassemi minangka panganan pembuka Iran utawa utama adhedhasar tandoori utawa aubergine panggang, beda karo wilayah Iran Lor lan Laut Kaspia. Iki dikenal minangka Celup Terong Persia ing negara-negara Kulon. Piring kaseb ...

                                               

Nan-e-kabab

Nan-e kabab minangka panganan nasional ing Iran. Pangananane sederhana, kalebu kabab, sing ana macem-macem jinis Persia, lan jinis roti datar Persia. Layane dilayani ing endi wae ing saindenging Iran saiki, nanging biasane digandhengake karo bage ...

                                               

Aush reshteh

Reshteh Aush utawa ush-e-reshteh yaiku jinis aush sing nampilake reshteh lan kashk, umume digawe ing Iran lan Azerbaijan. Bahan-bahan sing digunakake yaiku reshteh mie lancip, kashk kaya susu, produk susu fermentasi, ramuan kayata peterseli, baye ...

                                               

Sosis bandari

Sosis Bandari minangka panganan cepat saji utawa panganan jalanan ing Iran, biasane disajikake ing toko sandwich ing Iran kanthi bentuk sub utawa jajanan. Isine sosis, bawang, pasta tomat, lombok lan rempah-rempah liyane. Kamus Dehkhoda saka basa ...

                                               

Agdam

Agdam iku kutha ing Azerbaijan ingkang populasine Agdam ya iku kutha di Azerbaijan yang populasi penduduknya mencapai 150.000 orang. Namun kemudian hilang setelah pada taun 1993 sepanjang perang Nagorno-Karabakh. Walaupun kutha ini tidak kanthi l ...

                                               

Kabab barg

Kabab-e Barg yaiku masakan kabab daging domba, ayam utawa daging sapi gaya Persia. Bahan-bahan utama Kabab-e Barg yaiku isi tenderloin daging sapi, betis, lan daging pitik sing kurang umum, uga bawang lan minyak zaitun. kabab barg lan koobideh mi ...

                                               

Palatschinke

Palatschinke punika salah sawijining olahan lancip Pancake -like macem-macem pancake saka Greco-Romawi asal. Nalika panganan cuci mulut paling umum ing negara-negara Slavia Selatan lan Kulon, umume uga dikenal ing bagean liyane ing Eropa Tengah l ...

                                               

Franzbrötchen

A Franzbrötchen minangka jajanan cilik lan manis sing dipanggang karo mentega lan kayu manis, padha karo gulung kayu manis. Kadhangkala bahan-bahan liyane uga digunakake, kayata coklat utawa kismis. Iki minangka jinis jajanan sing umume ditemokak ...

                                               

Knipp

Knipp minangka salah sawijining olahan jinis sosis sing digawe nyampur daging karo biji-bijian sing ana gandhengane karo Pinkel sing asale saka wilayah Bremen lan Lower Saxony, Jerman.

                                               

Kabinett

Kabinett, utawa kadang Kabinettwein, yaiku istilah anggur basa Jerman kanggo anggur sing digawe saka anggur sing wis mateng panen utama, biasane dipilih ing wulan September, lan biasane digawe kanthi gaya ringan. Ing sistem klasifikasi anggur Jer ...

                                               

Kuwé brambang

Trikatuka cake iku gurih utawa manis cake nyawisake nggunakake trikatuka minangka bahan utami. Maneka kue bawang dikonsumsi ing China, Jerman, Korea, Switzerland, Wales lan ing negara liya. Ana pirang-pirang jinis lan jinis kue bawang sing ana, k ...

                                               

Pepernoot

A pepernoot minangka permen kaya cookie Walanda, kanthi tradhisional digandhengake karo preinan Sinterklaas Desember awal ing Walanda lan Belgia. Bahan-bahan kasebut duwe sawetara kamiripan karo Pfeffernüsse Jerman sanajan katon beda banget karo ...

                                               

Cervelat

Cervelat, uga cervelas, servelat utawa zervelat, minangka salah sawijining sosis sing diproduksi ing Swiss, Prancis lan bagean Jerman. Resep lan persiyapan sosis beda-beda miturut regional.

                                               

Pembakar daging

Schwenker minangka salah sawijining istilah lokal saka negara Jerman Saarland, Lembah Mosel lan bagean gedhe Rheinland Pfalz lan digunakake ing telung cara, kabeh ana gandhengane karo daging panggang sing padha:

                                               

Caozaiguo

Caozaiguo utawa shuquguo minangka jinis kuih kanthi adonan manis sing digawe karo tepung ketan, gula, lan tempel masak cudweed Jersey utawa mugwort Cina. Ramuan menehi adonan lan kuih sing wis rampung roso unik lan warna ijo kecoklatan. Kuih kase ...

                                               

Pla ra

Pla ra, uga diarani Padaek, minangka salah sawijining jinisbumbu tradisional Lao lan Isan bumbu sing diasilake kanthi fermentasi iwak nganggo dedak beras utawa tepung beras panggang lan uyah sing difermentasi ing wadhah tertutup paling ora nem wu ...

                                               

Lechona

Lechona, uga dikenal minangka lechon asado, minangka panganan Kolombia sing populer. Gaya kasebut padha karo persiapan sing digawe ing negara-negara Amerika Selatan liyane. Iki kalebu daging babi panggang, kacang polong kuning, bawang ijo, beras ...

                                               

Bandeja paisa

Bandeja paisa, kanthi variasi sing dikenal minangka bandeja de arrero, bandeja montañera, utawa bandeja antioqueña, minangka panganan khas sing populer ing masakan Kolombia, utamane departemen Antioquia lan Wilayah Paisa, uga Axis-Growers Coffee ...

                                               

Sop kèju

Sup keju minangka salah sawijining olahan jinis sup sing disiapake nggunakake keju minangka bahan utama, uga susu, duduh kaldu lan / utawa stok kanggo dadi dhasar. Macem-macem bahan tambahan digunakake kanggo nyiyapake, lan macem-macem jinis lan ...

                                               

Miguel Avila

Miguel Avila inggih menika salah satunggaling pénsiunan pemain bal-balan Kolombia-Amérika Serikat ingkang kadhapuk minangka striker lan dados pemain bal profésional ing Liga Bal-balan Amerika Ler lan Liga Bal-balan Amérika Serikat. Avila miwiti k ...

                                               

Kotlovina

Kotlovina minangka sajian daging goreng lan rebus Kroasia saka Zagreb lan Kroasia sisih Lor-kulon. Minangka panganan musiman sing populer dipangan nalika musim semi lan musim panas. Daging babi lan sosis digoreng banjur digodhog nganggo jus, angg ...

                                               

Pašticada

Pašticada minangka salah sawijining olahan tradisional saka daging sapi rebus sing masak ing saus khusus, populer ing Kroasia. Asring diarani Dalmatinska pašticada amarga asale ing Dalmatia. Sampeyan butuh persiyapan sing dawa lan tliti: sepisana ...

                                               

Buchteln

Buchteln, Ofennudel, Rohrnudel), minangka gulung manis sing digawe saka adonan ragi, diiseni senggol, wiji empuk utawa curd sing digiling lan dipanggang ing wajan gedhe supaya bisa tetep. Buchtel tradisional isine jam Plum Powidl. Buchteln paling ...

                                               

Shiruko

Ana rong jinis shiruko adhedhasar macem-macem cara masak kacang azuki. Kacang Azuki bisa diowahi dadi tempel, remuk tanpa bentuk sing asline, utawa campuran pasta lan kacang sing wis diiris. Ana sajian sing padha, zenzai, sing digawe saka tempel ...

                                               

Pai stargazy

Pie stargazy yaiku salah sawijining jinis olahan sing digawe saka pilchard panggang, bebarengan karo endhog lan kentang, ditutupi karo pastry. Sanajan ana sawetara variasi kanthi macem-macem iwak sing digunakake, fitur khas pie stargazy yaiku en ...

                                               

Madeleine

Kuwe madeleine utawa cilik Madeleine minangka olahan kue cilik tradisional saka Commercy lan Liverdun, rong komune ing wilayah Lorraine ing sisih wétan Prancis.

                                               

Nagara Ima

Nagara Ima yaiku nopel dening juru ripta Nippon Kawabathah Yasǔnari. Nopel iki kanggêp saemper karya parilawas kasusastran Nippon. Karya iki uga dumadi têlung nopel kang Kumithe Nobel arani ing taun 1968 nalika dheweke entuk Bubungah Nobel ing Ka ...

                                               

Pai waluh

Pumpkin pie minangka salah sawijining olahan jinis panganan cuci mulut pie karo spiced, waluh -based custard Isi. Waluh minangka simbol nalika panen, lan pie labu umume dipangan nalika musim gugur lan awal musim salju. Ing Amerika Serikat lan Kan ...

                                               

Lox

Lox Iki salah sawijining jinis olahan arupa fillet saka brined salmon. Lox asring disajikake ing bagel kanthi krim keju, lan asring dihias nganggo tomat, bawang, irisan, timun, lan caper.

                                               

Kouign-amann

Kouign-amann minangka kue Breton, sing diterangake ing New York Times minangka olahan "jajanan paling lemu ing kabeh Eropa." Jeneng kasebut asale saka tembung basa Breton kanggo kue lan butter. Iki minangka kue multi-lapis bunder, sing asale diga ...