ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 73




                                               

Baghrir

Baghrir utawa beghrir ya iku sawijining jinis kuwé dhadhar kang akèh dikonsumsi ing wewengkon Arab Maghrib. Wujudé kuwé iki cilik, kenyal kaya sepon, lan digawé saka glepung biyasa utawa saka gandum. Yèn anggoné masak bener, wujudé kuwé iki bakal ...

                                               

Kuwé pon

Kue pon yaiku salah sawijining jinis kue sing digawe tradisional kanthi pon saben patang bahan: glepung, mentega, endhog, lan gula. Kue pon umume dipanggang ing wajan utawa cetakan Bundt, lan disedhiyakake nganggo bubuk gula, kaca sing entheng, u ...

                                               

Kuwé mertéga

cake butter punika salah sawijining olahan cake kang siji saka úa utama butter. Kue mentega dipanggang nganggo bahan dhasar: mentega, gula, endhog, glepung, lan agen ragi kayata bubuk panggang utawa soda kue. Iki dianggep minangka salah sawijinin ...

                                               

Abab mambu

Abab Mambu utawi wonten ing Basa Indonesia inggih punika bau mulut wonten ing basa kedokteranipun inggih punika halitosis. Halitosis inggih punika masalah tutuk ingkang dipunalami kaliyan kathah sanget tiyang. Panyebabipun kathah sanget inggih pu ...

                                               

Babad Blambangan

Babad Blambangan ya iku babad kang ngemot bab Blambangan. Blambangan iku nagara kang kabèh wilayahe dikupengi segara. Babad blambangan iku ora siji wutuh nangin mencar-mencar. Kang kalebu Babad Blambangan ya iku Babad Sembar, Babad Tawang Alun, B ...

                                               

Laskarkesanghyangan

LASKAR KESANGHYANGAN Salah sawijinè judul novèl gènrè Sèjarah sing ditulis gènang Kusyoto, pènulis produktif asal Indramayu Jawa Barat. Novèl iki nyèritakakèn Kèsultanan Cirèbon lan babad Dèrmayu.

                                               

Bonggalpati

NYIMAS ENDANG DHARMA Miturut babad Dèrmayu, Nyimas Èndang Dharma iku kèturunan tèrahir Prabu Bonggalpati sing Kèrajaan Manukrawa, Kabupaten Indramayu jaman sèkièn. Waktu Kèrajaan Manukrawa musnah gènang banjir bandang kali Cimanuk Nyimas Èndang D ...

                                               

Kompas (koran)

Kompas inggih punika salah satunggalipun asma layang kabar Indonésia ingkang gadhah kantor pusat kang dumunung ana ing Jakarta. Koran Kompas digagas déning PT Kompas Media Nusantara ingkang dados pérangan saking Kelompok Kompas Gramedia. Cithakan ...

                                               

Cakranagara (Patih Surakarta)

Radèn Adipati Cakranagara ya iku pepatih ing Karaton Surakarta. Sadurunge dadi patih, kalungguhan bupati bumi Sewu Radèn Tumênggung Sumadilaga, mingsêr dadi Bupati Panumping nama Radèn Tumênggung Cakranagara

                                               

Sindureja I

Radèn Adipati Sindurja I ya iku patih njero ing Surakarta lawase 12 taun putrane: Tumênggung Wirasastra, Ngabèi Sutamarta I, Tumênggung Martayuda, Ki Putu Martagati ing Pagêrgunung, Kyai Agêng Sutagati ing Pagêrgunung, Kyai Agêng Karotangan ing P ...

                                               

Mangkupraja I

Raden Adipati Mangkupraja I ya iku pepatih ing Surakarta taun 1755-1769. Mangkupraja I kalerenake saka kalungguhane lan banjur kakendhangakên dhatêng Pulo Edham. Mangkupraja I putrane: Nyai Agêng Cakrawijaya, Ngabèi Sutamarta II,Ngabèi Martadipa, ...

                                               

Natakusuma (Patih Kartasura)

Radèn Adipati Natakusuma ya iku pêpatih ing karaton dalêm Kartasura iku putrane: Pangeran Arya Pringgalaya, putrane: Pangeran Arya Natakusuma, putrane: Pangeran Adipati Natakusuma, putrane: Pangeran Adipati Pringgalaya, putrane: Kangjêng Panêmbah ...

                                               

Sasradiningrat III

Kangjêng Radèn Adipati Sasradiningrat III pêpatih karaton dalêm Surakarta, kaparingan momongan putri dalêm P.B. IV pêputra Radèn Mas Tumênggung Arungbinang, sasedane kaparingan momongan manèh putri dalêm P.B. VII ora patutan seda sumare Jabung, i ...

                                               

Gègèr Injil

Gègèr Injil yakuwi kadadéan ing dalanan kutha Aténa dhèk kala Novémber 1901. Kadadéan mau bakuné sajenis protès nduwa unggahan terjemahan Injil Matius ing basa Yunani modèren déning layang kabar Akropolis, kamangka ana uga motif-motif liyané. Kad ...

                                               

Tapsir Anom

Tapsir Anom ya iku sebutan kanggo abdi dalem pangulu ing Kraton Surakarta. Anane sebutan iki wis ana ing nalika jaman Kartasura, nanging ora kabèh pangulu kaparingan nama Tapsir Anom. Para abdi dalem kang wis tau kapatah dadi pangulu ing Kraton S ...

                                               

Yang Masih di Bawah Umur (2012)

Yang Masih Dibawah Umur ya iku sinétron kang ditayangaké ing stasiun TV RCTI. Sinéetron iki diprodhuksi déning SinemArt. Paraga sinétron ya iku Nasya Marcella, Ray Prasetya, Intan Rahadya, lan liya-liyané.

                                               

Tak Ikhlasno

Tak Ikhlasno yaiku salah sawijining singel saking penyanyi Dangdut Indonesia yaiku Happy Asmara. Lagu iki diciptakake dewe kaliyan Happy Rism utawi sing luwih dikenal Happy Asmara. Lagu iki dirilis tanggal 2 Agustus 2019.

                                               

Unsur intrinsik karya sastra

Unsur intrinsik inggih punika unsur ingkang mawi inheren dadosaken karya sastra. Karya sastra kedadeyan saking unsur-unsur ingkang kaiket mau unsur intrinsik. Unsur intrinsik karya sastra punika dipunpérang dados 3, inggih punika prosa, puisi, dr ...

                                               

Siemens CX75

Siemens CX75 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 112 x 48 x 19 mm déné boboté 98 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi kant ...

                                               

Boondi

Boondi minangka panganan cuci mulut saka India sing digawe saka glepung kacang legi sing digoreng. Manis banget, bisa uga disimpen seminggu utawa luwih. Amarga kabutuhan ngreksa panganan ing wilayah garing ing Rajasthan, boondi laddu luwih disene ...

                                               

The Boys (lagu)

Lirik Panulis lirik:Yoo Youngjin Panyusun musik: Teddy Riley, DOM, Kim Taesung, Richard Gracia Wektu: 3:48 Aransemen: Teddy Riley, DOM, Kim Taesung, Richard Gracia Geobi naseo shijakjocha an hae bwatdamyeon Geudaen tudeoldaeji mara jom B-bring th ...

                                               

Ramekin

A ramekin punika sawijining piranti cilik gilap Keramik, plastik, stainless steel utawa kaca Bowl digunakake kanggo masak lan porsi macem-macem ne abang lan putih.

                                               

Mangkok salad

Mangkuk salad yaiku sajian sing bentukna mangkuk sing digunakake kanggo nyedhiyakake salad, utamane salad sing tos. Mangkuk salad bisa digawe saka bahan sing biasa digunakake kanggo barang-barang meja, kalebu keramik, logam, plastik, kaca, utawa ...

                                               

Pamasak alon-alon

A kompor alon, uga dikenal minangka crock-pot, punika countertop electrical masak perabot digunakake kanggo simmer ing suhu luwih murah tinimbang cara masak liyane, kayata minangka baking, nggodhok, lan nggoreng. Iki nggampangake masak tanpa peng ...

                                               

WC sentor

Toilet sentor - deleng uga jeneng jamban) minangka jamban sing mbuwang sampah manungsa kanthi nggunakake banyu kanggo disiram liwat saluran pembuangan menyang lokasi liyane sing dibuwang, mula njaga pamisahan antarane manungsa lan sampah. Toilet ...

                                               

Dewahuti

Dewahuti inggih punika salah satunggaling paraga wonten ing mitologi Hindhu, putri Swayambu Manu kaliyan Satarupa. Dewahuti dipungarwa Resi Kardama. Kardama kaliyan Dewahuti manggèn ing wilmana, papan ingkang dipundamel Kardama dumugi 100 taun. P ...

                                               

Crouton

A crouton / ˈ k r uː t ɒ n / punika Piece sauteed utawa rebaked roti, asring Cubed lan akeh pengalamane. Croutons digunakake kanggo nambah tekstur lan rasa kanggo salad - atine salad Caesar - minangka iringan sup lan rebusan, utawa dipangan minan ...

                                               

Sega putih

Sega putih kalebu panganan khas ing Indonesia. Sega putih digawé saka beras putih lan didang utawa diliwet nganggo banyu sacukupe. Banjur dienteni nganti tanek banjur dientas. Sega putih cocog didhahar nganggo lawuh apa waé.

                                               

Batu Putih, Timor Tengah Kidul

Batu Putih iku kacamatan ing Kabupatèn Timor Tengah Selatan Propinsi Nusa Tenggara Wétan. Kabupatèn Timor Tengah Selatan

                                               

Bolu gula putih

Kue bolu gula putih minangka salah sawijining olahan kalebu jinis jajanan Cina. Iki minangka salah sawijining kue-kue sing paling umum ing Hong Kong. Nanging ing luar negeri, luwih langka ing toko roti Chinatown.

                                               

Penyètan bawang

Pencet bawang putih, uga dikenal minangka crusher papak, minangka piranti pawon kanggo ngremukake siung bawang putih kanthi efisien kanthi meksa liwat bolongan cilik, biasane nganggo jinis piston. Akeh meksa papak uga duwe piranti kanthi kothak p ...

                                               

Glasir

Glasir, utawa frosting, iku manis, asring ana krime glaze digawe saka gula karo Cairan, kaya ta banyu utawa susu, sing asring kandungan karo úa kaya butter, endhog pethak, keju krim, utawa perasa. Iki digunakake kanggo nglapisi utawa nghias baran ...

                                               

Twilight Sparkle

Twilight Sparkle utawa Putri Twilight Sparkle yaiku pimpinan utawa tokoh utama saka serial kartun My Little Pony: Friendship is Magic lan karakter iki minangka asil saka perkembangan generasi cilik My Little Pony, mainan Twilight unicorn, dheweke ...

                                               

Panir

Panir utawa breadcrumbs sing ngiris liyané garing roti, digunakake kanggo breading utawa crumbing panganan, tutup casseroles, stuffing unggas, pangenthel stews, nambah akeh rasa ing soups, meatloaves lan panganan padha, lan nggawe asri a lan tutu ...

                                               

Khuushuur

Khuushuur minangka olahan saka daging utawa pangsit sing kawentar ing Mongolia sing meh padha karo masakan Rusia lan masakan liyane kayata chiburekki utawa bawang putih bawang putih. Daging, daging sapi, daging domba, utawa unta, diwadhahi lan di ...

                                               

Kripik soklat

Kripik soklat utawa coklat morsels sing tulisan cilik legi coklat, digunakake minangka bahan ing sawetara desserts, ing Trail campuran lan kurang umum ing sawetara sarapan panganan kayata pancakes. Dheweke asring diprodhuksi minangka volume kanth ...

                                               

Sosis bawang

Sosis bawang putih minangka salah sawijining olahan jinis sosis daging sing disiapake nggunakake bawang putih minangka bahan utama. Disiapake nggunakake daging babi utawa daging sapi / daging sapi, utawa kombinasi daging babi lan daging sapi. Bis ...

                                               

Linguiça

Linguiça utawa Lingüiça yaiku salah sawijining olahan p Portugis kanggo sosis lan nuduhake wujud sosis daging babi sing asap kanthi bumbu bawang putih lan paprika ing Portugal lan Brasil, uga negara-negara Lusophone liyane.

                                               

Salsa roja

Salsa roja minangka salah sawijining olahan jinis saos abang pedhes ing masakan Meksiko. Iki digawe saka jitomate, lemah karo bawang, bawang putih, chili, uyah lan mrico secukupe.

                                               

Karmelit

Ordo Karmelit iku ordho kaagaman Katulik saka Katulik Roma kang diyasa ing abad kaping-12 déning para rohaniwan ing gunung Karmel. Para rohaniwan saka ordho iki nyandhang jeneng O.Carm ing samburiné jenengé. Ing Indonésia, salah siji gréja kang d ...

                                               

Tsokolate

Tsokolate wis tradisional disiapake dening banyu lan susu nggodhok ing dhuwur-Kayangan khusus picer pot -shaped dikenal minangka tsokolatera. Iki dijupuk saka geni sawise umpluk diwiwiti lan sawetara cakram tabliya dicelupake ing cairan. Gula mus ...

                                               

Bun ireng

Bun ireng, sing uga dikenal minangka bun Scotch, yaiku salah sawijining jinis kue buah sing wis ditutupi jajanan. Asale saka Skotlandia, wiwitane dipangan ing Wengi Rolas nanging saiki dinikmati ing Hogmanay. Campuran kue biasane ngemot kismis, k ...

                                               

Sagu pelem pomelo

Sagu mangga pomelo minangka jinis panganan cuci mulut kontemporer Hong Kong. Ditemokake ing taun 1984 dening Lei Garden, dheweke terus misuwur nganti saiki. Makanan penutup iki bisa ditemokake ing menu akeh restoran lan toko panganan Cina ing Hon ...

                                               

Kuwé ambal warsa

Kue ulang taun yaiku salah sawijining olahan kue sing dipangan minangka perayaan ulang taun. Kue ulang taun asring jajan lapisan kanthi frost sing disajekake nganggo lilin cilik ing ndhuwur sing nggambarake umur para selebriti. Variasi kalebu cup ...

                                               

Bò lúc lắc

Bò lúc lắc minangka sapiring masakan Vietnam sing didhukung nganggo basa Perancis sing ngemot daging sapi sauteed karo timun, salad, tomat, brambang, lada, lan kecap. Daging sapi dirajang dadi cilik-cilik ukurané kothak sadurunge disedhot. Daging ...

                                               

Bakso kukus

Bakso kukus inggih menika salah satunggalipun dhaharan pasugatan dim sum Kanton. Dhaharan menika wiyar sanget wonten ing Hong Kong lan ingkang kathah wonten ing daérah Chinatown. Bakso kukus menika kadamel saking daging, lan wonten ingkang dipunl ...

                                               

Bakso uleg

Bakso Uleg iku panganan khas saka kabupatèn Temanggung.bakso iki béda karo bakso-bakso sing ana ing laladan liyané. sanajan wujudé meh padha nanging rasané béda.duduhe ora nganggo kaldu.

                                               

Roti isi bakso

Roti isi bakso yaiku salah sawijining jinis olahan umum sandwich bagéan saka sawetara masakan, kalebu masakan Italia-Amérika lan masakan Amérika. Sandwich utamane kalebu bakso, saos tomat utawa saus marinara, lan roti, kayata roti, baguette, lan ...

                                               

Sulu köfte

Sulu köfte minangka salah sawijining jinis olahan sup Turki utawa sup kenthel kanthi köfte. Iki kalebu bakso sing biasane digawe daging sapi cincang, dicampur karo beras utawa bulgur, bawang lan rempah-rempah lan digodhog ing kuah dhewe, saus tom ...

                                               

Kapal mi

Mie prahu utawa kuaitiao ruea minangka panganan mie gaya Thailand, sing nduweni rasa sing kuwat. Isine daging babi lan daging sapi, uga kecap peteng, kari kacang acar, lan rempah-rempah liyane, lan biasane disedhiyakake karo bakso lan ati babi. S ...