ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 69




                                               

Schmaltz

Schmaltz diwenehake lemak pitik utawa angsa. Iki minangka bagean integral saka masakan khas Yahudi Ashkenazi ; ing endi wis pirang-pirang atus taun digunakake ing sajian sing akeh kayata sup pitik, latkes, matzah brei, ati sing disigar, bal matza ...

                                               

Bata ringan

Bata ringan ya iku salah siji jinising watu kang duwé bobot luwih enteng tinimbang watu liyané. Bata ringan dipantha dadi rong jinis ya iku: Autoclaved Aerated Concrete dan Cellular Lightweight Concrete. Jinising bata ringan iku mau dhedhasar ing ...

                                               

Sambel trasi

Jacob de Bondt alias Bontius, dhokter VOC minangka dhokter pribadi Jan Pieterszoon Coen ngandharaken kawontenanipun Ricino Brasiliensi utawi lada Chili vocato ingkang dipunanggep kados déné mengkrèng, tembung Chili lada asalipun saking brazil, na ...

                                               

Alé jaé

Ginger Ale iku salah sawijining jinis ngombe alus rosojahe. Punika migunakaken ing dhewe utawa digunakake minangka mixer, asring karo ombenan adhedhasar roh-. Ana rong jinis utama jahe ale. Gaya emas diwenehake menyang dhokter Irlandia, Thomas Jo ...

                                               

Dua Garis Biru

Dua Garis Biru inggih punika sesirah pilem drama rumaja Indonesia taun 2019 kang diarahaké déning Ginatri S. Noer lan diprodhuksi déning Starvision Plus. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Angga Aldi Yunanda, Adhisty Z ...

                                               

Pratélan hasil iwak loh ing Pesisir Krakal, Baron lan Kukup, Gunungkidul

Ing ngisor iki pratélan iwak loh hasil saka nelayan ing pesisir Krakal, Baron lan Kukup, Gunungkidul: Butana kasur Acanthurus lineatus Adhal-adhal Isigobius ornatus Caru tanking Trachinotus baillonii Pajung jénggot Paupeneus macronema Buar mata/m ...

                                               

Pathèk

Pathek, puru utawa frambusia, framboesia sijining pengakit kulit kang gampang nular. Wiwitane lelara iki saka bintul-bintul cilik ana kulit, lan sawisé mateng dadi nanah. Nalikane wis garing, belange dadi kandel kaya déné kapal. Penyakiyt iki dis ...

                                               

Ngenest The Movie

Filem NGENEST ya iku filem komèdi kang ditayangké ana ing Bioskop Indonesia ing 31 Dhésèmbér 2015. Filem NGENEST - "Kadang Hidup perlu Ditertawakan" iku asil saka adhaptasi saka novèl kang laris wis terbit tekan 3 jilid kang padha judhulé, NGENES ...

                                               

Évaluasi sénsori

Evaluasi sensori ya iku sawijining metode ilmiah kang minangka ngukur, nganalisis, lan nginterpretasekake respon tumrap sawijining produk dhedhasar tumrap kang dicekel déning indra manungsa, kaya ta pendelengan, pangambon, perasa, peraba, lan pan ...

                                               

Soundwave

Soundwave inggih punika salah satunggal paraga robot fiksi saking serial The Transformers. Piyambakipun punika saged éwah saking robot dados tape recorder. Soundwave punika kalebet salah satunggal saking anggota Decepticons kanthi pimpinan Megatr ...

                                               

Harry Afandi

Harry Afandi lair ing Yogyakarta, 2 Fèbruari 1950. Dhèwèké lulusan AAN Negeri Yogyakarta 1974 lan Fakultas Hukum UII Yogyakarta 1986. Saiki njabat dadi General Manager Merdeka Scan, Advertising Manager Suara Merdeka Group, Ketua II Badan Pengurus ...

                                               

Métodhe Pengajaran

Métodhe Pengajaran, métodhe punika dipun-ginakaken ingsaklebetipun pendhidhikan formal wonten ing sekolah – sekolah. Pendhidhik, mliginipun dwija kedah prelu nyinaosi métodhe pengajaran.

                                               

Metodhe Pengajaran

Métodhe Pengajaran, métodhe punika dipun-ginakaken ingsaklebetipun pendhidhikan formal wonten ing sekolah – sekolah. Pendhidhik, mliginipun dwija kedah prelu nyinaosi métodhe pengajaran.

                                               

Dina Bapak

Dina Rama utawa Dina Bapak minangka dina kanggo ngurmati kekuwatan rama lan bapak, uga pengaruhe bapak ing masarakat. Ing negara-negara Katolik ing Eropa, iki dirayakake tanggal 19 Maret dadi Dina Saint Joseph wiwit Abad Pertengahan. Ing Amerika, ...

                                               

Pangudhak

Whisk minangka peralatan masak sing bisa digunakake kanggo campuran bahan kanthi lancar lan kanggo nyampur hawa menyang campuran, ing proses sing diarani whisking utawa whipping. Umume bisikan kalebu gagang dawa lan sempit kanthi seri puteran kaw ...

                                               

Tali sepatu

Tali sepatu, uga diarani shoestrings utawa bootlaces, minangka salah sawijining jinis piranti sing umume digunakake kanggo ngamanake sepatu, sepatu bot, lan alas kaki liyane. Biasane kalebu sepasang tali utawa tali, siji kanggo saben sepatu, ramp ...

                                               

Kreteg Qingdao Haiwan

Cithakan:Nama Tionghoa Kreteg Qingdao Haiwan utawa Kreteg Teluk Jiaozhou ya iku wangun kreteg kang dumunung ana ing provinsi Shandong, Republik Rakyat Cina. Kreteg punika ngubungake minangka Distrik Hongdao, kutha Qingdao lan pulo Hongdao uga nge ...

                                               

Canja de galinha

Canja de galinha, canja,yaiku olahan pitik sop of Portuguese, Bahan baku kalebu ayam, lan nasi utawa massa pevide. Bahan-bahan rasa umum yaiku minyak zaitun, mint, safron, cengkeh, mrico putih, uyah lan mrico. Biasane diiringi irisan roti broa Po ...

                                               

Spaghettieis

Spaghettieis yaiku sajian es krim Jerman sing digawe kaya piring spaghetti. Ing sajian kasebut, es krim vanilla diekstrusi liwat pers Spätzle utawa ricer kentang sing dimodifikasi, mula katon spaghetti. Banjur diselehake ing krim sing dicocok lan ...

                                               

Wara-wara

Wara-wara iku pocapan utawa tulisan sing isi pepènget utawa awèh weruh wujud pangumuman marang wong akèh. Wara-wara racaké dikarepaké kanggo mènèhi weruh bab kaanan sing wigati, nanging uga bisa kanggo iklan utawa golèk tenaga kanggo nyambut gawé.

                                               

The Big Bang Theory

The Big Bang Theory iku sawijining kumidhi swasana saka Amérikah Sarékat sing wiwit digawé saka taun 2007. Acara télévisi iki nyaritakaké sakumpulan wong pinter. Bintangé ya iku Sheldon lan Raj.

                                               

Meghan Markle

Rachel Meghan Markle utawa Meghan Markle ya iku pemain filem lan modhèl saka Amérikah Sarékat. Meghan uga tunangané Pangèran Harry kawit Novèmber 2017. Mantènané bakal kagelar ing mangsa semi taun 2018.

                                               

Psikopat

Psikopat iku tegese penyakit mental. Psikopat teka saka tembung psyche sing artine nyawa lan pathos sing tegese penyakit. Pangidape asring diarani sociopath, amarga perilaku kasebut antisosial lan ngrugekake wong sing paling cedhak. Psikopat ora ...

                                               

Tampi

Kaperenga makili bapa-Ibu Suwardi Kinen tumanggap ingkang dados wedharing gati panjnenganipun Bapa-Ibu….ingkang lumantar panjenenganipun Bapa Laksana.

                                               

Dewaki

Dewaki, wonten ing mitologi Hindhu minangka garwanipun Basudewa, saha ibunipun Krishna kaliyan Baladewa. Panjenenganipun putrinipun Dewaka-rayinipun Raja Ugrasena saking Mathura. Panjenenganipun minangka inkarnasinipun Aditi-ibu saking Déwa. Dewa ...

                                               

Tanggap gati

Ingkang sapisan, menggah salam taklimipun sampun kula tampi kanthi sukarenaning manah, déné sungkem pangabektinipun dhumateng para pinisepuh satuhu adamel mongkoking galih para pinisepuh satemah paring puji pandonga pangestu mugi kulawarga Bapa-I ...

                                               

Olahan omahan

Panganan sing nyenengake yaiku panganan sing nyedhiyakake nostalgia utawa sentimental marang sapa wae, lan bisa uga ditandhani kanthi kalori sing dhuwur, kadhar karbohidrat sing dhuwur, utawa persiapan sing gampang. Nostalgia bisa uga khusus kang ...

                                               

Saos allemande

Saus Allemande utawa saus parisienne minangka salah sawijining olahan saus ing masakan Prancis adhedhasar saus velouté kanthi warna cerah, nanging kenthel karo kuning telur lan krim abot, lan dibumbui nganggo jus lemon. Allemande minangka salah s ...

                                               

Aditi

Miturut agama Hindhu, Aditi iku ibu para déwa, bojone Resi Kasyapa. Miturutt kitab Purana, dhèwèké iku putri Daksa lan Pancajani. Keturunan Aditi diarani Aditya, para Rudra, lan para Basu. Para Aditya asring gelud para Detya, kang minangka sedulu ...

                                               

Gembluk

Anak babi sing isih nyusu punika anak babi kang dadi panganan masio isih butuh ibu susu. Ing konteks kuliner, babi sing nyedhot disembelih umure rong nganti enem minggu. Biasane dimasak kanthi utuh, asring dipanggang, ing macem-macem masakan. Bia ...

                                               

Saos suprême

Saus Suprême minangka "saos Putri" klasik lan populer ing masakan Prancis. Iki digawe saka saos Ibu Velouté, banjur kenthel karo krim. Miturut ing Larousse Gastronomique, karya seminal Prancis elegan masakan, pisanan diterbitake ing 1938, sauce p ...

                                               

Teri

Teri punika salah satunggaling bangsa ulam utawi ikan ingkang wujudipun alit-alit. Teri punika kalebet kulawarga Engraulidae inggih punika ulam kanthi warni badanipun perak radi biru.

                                               

Klarinet

Klarinet inggih punika instrumen musik saking kulawarga woodwind. Namanipun dipunpendhet saking ingkang pungkasan "-et" ingkang punika "kecil" ing tembung Itali "clarino" ingkang berarti "trompet". Sami kados ta saksofon, klarinet dpunimainaken k ...

                                               

Kūčios

Kūčios utawa Kūtės punika salah sawijining olahan tradisional Christmas Eve nedha bengi ing Lithuania, dianakaké ing papat puluh Desember. Panganan kasebut minangka acara kulawarga sing kalebu akeh tradhisi asal-usul pagan lan Kristen. Sawetara t ...

                                               

Halibut

Halibut minangka jeneng umum kanggo loro iwak gepeng ing genus Hippoglossus saka kulawarga flounder mripat sisih tengen lan, ing sawetara wilayah, lan sing kurang umum, spesies iki iwak gedhe liyane gedhe.

                                               

Michael Bennett

Golden Apple 2 Mitsuhiko Hilang 1 Misteri Rumah Hantu 2 Misteri Rumah Hantu 3 Golden Apple 4 Golden Apple 3 Mitsuhiko Hilang 2 Mitsuhiko Hilang 3 Death Island Misteri Rumah Hantu 1 Golden Apple 5

                                               

Strata

Strata utawa stratta minangka kulawarga sajian kaserol berlapis ing masakan Amerika. Resep liyane mung mbutuhake bahan-bahan kasebut dicampur, kaya puding roti gurih. Campuran endhog sing diantemi banjur diwutahake ing bahan-bahan kasebut. Piring ...

                                               

Rosette

Rosette Cookies yaiku salah sawijining panganansing lancip, cookie -like jero-goreng jajanan asal Skandinavia. Roset asri lan ditandhani nganggo pola lacy. Rosette digawe kanthi tradisional nalika Natal. Resep Rosette populer ing Amerika Seri ...

                                               

Daging semut

Semut daging, uga dikenal minangka semut kerikil utawa semut daging kidul, minangka salah sawijining spesies semut endemik ing Australia. Anggota genus Iridomyrmex ing kulawarga Dolichoderinae, diterangake dening entomologis Inggris Frederick Smi ...

                                               

Midodareni

Midodareni utawa midodaren ya iku saka tembung widadari. Malem midodareni ya iku malem para widadari mudhun saka suwarga. Ana ing malem midodareni iku ana pangarepan supaya calon penganten putri ayu kaya widadari. Ing malem midodareni calon penga ...

                                               

Ombèn-ombèn

Ombèn-ombèn lumrahé tegesé cuwèran kang diulu. Tembung iki kadhang dianggo ing pangertèn kang luwih cupet ya iku tegesé ombèn-ombèn mawa alkohol. Ombèn-ombèn kang umum antarané: jus anggur wine vodka susu tèh coklat kopi

                                               

Wedang secang

Wédang secang inggih punika kalebet salah satunggaling jinising unjukan tradhisional Jawa. Dipunsebat wédang secang amargi dipundamel saking taneman secang. Wédang secang inggih dipundamel saking wedang jahe ingkang dipuncampur kaliyan kayu secan ...

                                               

Timang

Timang utawa nimang iku kabiasaan wong tuwa nggendong bocah, racaké nganggo jarit. Bocah sing ditimang racaké bocah sing arep bobok, turu utawa bocah sing lagi rewel.

                                               

Sachima

Ing masakan Manchu asline, sachima minangka cemilan sing legi. Umume kalebu glepung, mentega, lan gula batu. Saiki misuwur ing daratan China ing antarane bocah-bocah lan wong diwasa. Versi jajanan Kanton sachima rada legi. Iki uga digawe saka bah ...

                                               

Farina

Farina minangka jeneng sing diarani gandum ing Amerika Serikat. Tembung "farina" iku basa Latin, tegese tepung utawa tepung lan tembung Italia kanggo tepung. Iki digawe saka bocah-bocah gandum: germ lan endosperma gandum, sing digiling kanthi kon ...

                                               

Santa Claus

Santa Claus, uga dikenal minangka Rama Natal, Saint Nicholas, Saint Nick, Kris Kringle, utawa mung Santa, punika salah sawijining tiyang misuwur karakter kang asale budaya Kristen Western sing wis ngandika ngaturaken pisungsung ing Christmas Eve ...

                                               

Olahan Franconia

Masakan Franconia minangka istilah payung kanggo kabeh masakan kanthi identitas regional tartamtu sing kalebu ing wilayah Franconia. Iki minangka subtipe masakan Jerman sing padha karo masakan Bavaria lan masakan Swabia. Biasane kalebu ing masaka ...

                                               

Kuwé gur

Kue gur minangka permen jajanan sing biasane digandhengake karo Dublin, Irlandia. Dikenal minangka kue chester ing wilayah liyane, lan gudge utawa gudge ing Cork, padha karo apa sing diarani kuburan lalat ing bagean-bagean ing Inggris, lan kalebu ...

                                               

Nuget gedhang

Nugget Gedhang ya iku panganan kang digawé saka gedhang banjur digawé kaya déné nuget. Rasa olahan iki gurih lan legi. Racaké sesuguh iki diwènèhi gegenep arupa kèju, mèses, susu kenthel legi, utawa soklat cuwèr. Panganan iki disenengi dening bocah.

                                               

Mititei

Mititei utawa Mici yaiku panganan saka masakan Rumania, kalebu gulung daging panggang kanthi bentuk silinder digawe saka campuran daging sapi, domba lan daging babi kanthi rempah-rempah, kayata papak, mrica ireng, thyme, ketumbar, anise, gurih, l ...