ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 65




                                               

Hushpuppy

Hush puppy yaiku bal gorengan cilik sing gurih, gurih, digawe saka adonan tepung jagung. Hushpuppy asring disajikake minangka sesuguh sajian karo panganan laut lan panganan sing wis digoreng liyane.

                                               

Panganan cuci mulut

Dessert iku mesthi sing ateges panganan cuci mulut. Olahan kasebut biasane kalebu panganan legi, kaya ta permen, lan bisa uga wedang kaya ta panganan cuci mulut utawa minuman keras ; Nanging, ing Amerika Serikat bisa uga kalebu kopi, keju, kacang ...

                                               

Crumble

Crumble minangka sajian sing bisa digawe ing versi sing legi utawa gurih, sanajan versi manis luwih umum. Macem-macem manis biasane ngemot woh rebus sing dicampur karo campuran lemak, glepung, lan gula. Versi gurih nggunakake daging, sayuran lan ...

                                               

Tart

Tart minangka olahan panggang sing isine ngiseni basis jajanan kanthi ndhuwur sing mbukak ora ditutupi jajanan. Kue biasane jajanan cekak ; ngiseni bisa uga legi utawa gurih, sanajan tart modern biasane adhedhasar woh-wohan, kadhang kala dijaga. ...

                                               

Bánh tét

Bánh tét minangka roti gurih Vietnam nanging kadhang kala digawe legi digawe saka beras ketan, sing digulung ing godhong gedhang dadi bentuke silinder kaya kayu, kanthi kacang mung utawa kacang mung lan isi daging babi, banjur digodhog. Sawise ma ...

                                               

Nước chấm

Nước chấm minangka jeneng umum kanggo macem-macem saos celup Vietnam sing disajikake minangka bumbu. umume rasa asem, asem, asin, gurih lan / utawa pedhes.

                                               

Turnover

Turnover yaiku jinis pastry utawa roti sing digawe kanthi ngisi sepotong adonan, lempitan adonan, pasang, lan panggang. Turnover bisa dadi legi utawa gurih lan asring digawe minangka panganan utawa panganan cuci mulut portebel, padha karo sandwic ...

                                               

Asado Filipina

Asado Filipina minangka salah sawijining olahan rong panganan daging rebusan Filipina sing beda. Jeneng kasebut asale saka Spanyol asado, referensi kanggo sajian asli sing ditrapake, barbecue char siu versi Cina-Filipina sing biasane dikenal mina ...

                                               

Grits

Grits minangka salah sawijining olahan bubur sing digawe saka jagung sing digodhog. Grit hominy minangka jinis grits sing digawe saka hominy - jagung sing wis diobati karo alkali ing proses sing diarani nixtamalisasi kanthi pericarp sing dicopo ...

                                               

Pierogi

Pierogi minangka jinis dumplings digawe dening bungkusan sing tanpa ragi keuangan watara gurih utawa manis Isi lan masak ing nggodhok banyu. Dheweke asring digoreng sadurunge disajikake.

                                               

Sèlèksi gawéan

Sèlèksi gawéan iku sawijining prosès ing ngendi manungsa mbudidayakaké sato kéwan lan tetuwuhan supaya ndarbèni ciri khas fénotipe kang disenengi. Carané iki mawa milih spèsimèn kang disenengi, banjur diréproduksi. Turunané iki dikarepaké bakal n ...

                                               

Siluman

Siluman iku jinis lelembut sing bisa méndha dadi manungsa utawa sato kéwan. Siluman akèh tinemu sajeroning budaya Jawa lan kasusastran Jawa.

                                               

Ranunculaceae

Ranunculaceae iku salah siji saka suku anggota saka tetuwuhan ngembang. Miturut Sistem klasifikasi APG II suku iki dilebokaké menyang bangsa Ranunculales, superorder saka dikotil sejati nanging ora klebu dadi rong kelompok gedhé, Rosidae lan aste ...

                                               

Jinten putih

Jinten putih iku sawijining tetuwuhan terna sing tuwuh apik ing laladan mawa iklim sejuk. Jinten putih bisa kanggo bumbu pawon uga pelengkap ramuan tradhisional.

                                               

Sistem Engler

Sistem Engler iku sistem klasifikasi tetuwuhan sing disusun déning Adolf Engler. Miturut to Engler, Syllabus der Pflanzenfamilien 1924 golongan utama tetuwuhan yakuwi: IV. divisio Dinoflagellatae VII. divisio Chlorophyceae XIII. divisio Embryophy ...

                                               

Malam (dat)

Malam iku sawijining dat padhet sing diprodhuksi kanthi alami. Sajeroning istilah saben dina wong ngarani "lilin". Lilin dhéwé pancèn bisa migunakaké malam minangka bahan bakaré. Akèh-akèhé malam diéntuki saka èkskrèsi tetuwuhan, wujud damar utaw ...

                                               

Bayem abang

Bayem abang iku sawijining sepésiyès tetuwuhan ngembang ing kulawarga bebayeman, Amaranthaceae. tuwuhan iki lumrahé digunakaké minangka tuwuhan ornamèntal, mligi ing China. Tuwuhan iki asalé saka Amérika Kidul.

                                               

Sifat bumi

Nduweni sipat sabar kang tanpa upama, sanajan di pacul, digaru lan diluku, nanging malah ndadèkaké kesuburan kang bisa nuwuhaké sawernane tetuwuhan kang bisa di unduh, mènèhi sakabehing kang di kandut ing sanjerone bumi tanpa bisa entek marang sa ...

                                               

Punthuk magnèt

Punthuk magnèt papan panggonan sing miring sethithik nanging sawangan pinggirané kaya ta tetuwuhan, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kaanan iki marekaké tipuan mata, mangka dalan sing sajatiné mudhun bisa ketok munggah. Mobil uta ...

                                               

Jati walanda

Jati Walanda ya iku tetuwuhan ngayu taunan kang kalebu kulawarga Sterculiaceae. Wit iki uga sinebut Jati sabrang lan Jati Belanda. Tanduran iki tuwuh ing dharatan kang dhuwuré 700-1200 mèter sadhuwuring samudra. Wit iki dhuwuré bisa nganti 10 mèt ...

                                               

Brengos

Brengos ya iku rambut kang thukul ing antarané lambe ndhuwur lan irung. Lumrahé, panyebutan brengos dibédakaké karo jénggot. Brengos mung ana ing wong lanang kang wis diwasa lan dadi salah siji ciri kelamin sekunder amarga brengos thukul nalikane ...

                                               

Roti thokolan

Roti thokolan minangka jinis roti sing digawe saka biji - bijian sing wis diijolake, yaiku germinasi, sadurunge digiling dadi glepung. Ana maneka werna jinis roti gandum sing thukul. Sawetara digawe nganggo tambahan glepung tambahan, sawetara dig ...

                                               

Pèlèt (kayu)

Pèlèt ing babagan kekayon ya iku corak urat galih kayu kang katon ora temata. Pèlèt kayu racaké ana ing sajeroné gémbol kayu, ya iku kayu kang thukul mbedhugul. Klika kang nutupi kayu kang mbedhugul mau uga ora alus kaya lumrahé klika ing papan l ...

                                               

Paraceratherium

Paraceratherium ya iku jinis dinosaurus sing urip nalika jaman pungkasan. Jeneng liyané ya iku Baluchitherium. Kéwan iki diprakirakake urip ing antarané jaman Miocene kawitan.

                                               

Dolanan panganan

Dolanan panganan bisa duwe konotasi seksual utawa non-seksual. Istilah kasebut asring nuduhake sitofilia, sawijining bentuk fetisme seksual nalika peserta kagugah dening kahanan erotis sing ana gandhengane karo panganan. Ukara kasebut uga digunak ...

                                               

Lagu dhaèrah

Kidung laladan, yaiku kidung utawa gendhing sing wiwitane saka laladan tartamtu lan dadi sung sing populer ing babrayan lan babrayan liya. Lumrahé, juru ripta kidung laladan iki ora dimangrteni maneh dening panulis. Kidung laladan padha karo kidu ...

                                               

Lamaran pengantènan

Lamaran pengantènan iku dilakokaké kanggo tandha resmi yèn pihak kulawarga calon mantèn putri mligi wong tuwané bisa nampa calon mantèn kakung dadi pasangan urip putriné.

                                               

Sop lentil

Sup lentil yaiku sup adhedhasar lentil ; bisa uga vegetarian utawa kalebu daging, lan bisa nggunakake lentil coklat, abang, kuning utawa ireng, nganggo utawa tanpa kulit. Lentil kuning lan abang sing wis bosok bubar masak, nggawe sup sing kenthel ...

                                               

Kaldhu kothak

Kaldhu kotak / ˈ b uː j ɒ n / utawa kotak Simpenan utawa duduh kaldu kotak iku duduh kaldu garing utawa stock kawangun menyang cilik kotak 13 mm jembar. Biasane digawe saka janganan sing dehidrasi, stok daging, bagean cilik lemak, MSG, uyah, lan ...

                                               

Neer dosa

Neer dosa, tegesé dosa banyu ing Tulu, minangka crépe sing disiyapake saka adonan pari. Neer dosa minangka panganan enak saka wilayah Tulu Nadu, lan bagean saka masakan Udupi - Mangalorean. Beda karo dosas neer dosa liyane sing misuwur kanthi met ...

                                               

Olahan Uttar Pradesh

Masakan Uttar Pradesh saka negara Uttar Pradesh sing dununge ing India Lor. Masakan UP duwe macem-macem pasugatan. Masakan kasebut kalebu masakan vegetarian lan non-vegetarian kanthi macem-macem jinis. Minangka negara sing akeh, masakan UP nuduha ...

                                               

Kripik jangan

Jangan Kripik iku Kripik utawa crisps sing disiapake nggunakake sayuran. Kripik sayuran bisa uga digoreng, digoreng jero, garing, garing utawa dipanggang. Akeh sayuran oyot utawa sayuran godhong bisa digunakake. Kripik sayuran bisa dipangan minan ...

                                               

Khoresh

Khoresh Utawa Khoresht minangka istilah Persia umum kanggo masakan rebus ing masakan Iran, masakan Afghanistan lan masakan Tajik. Tembung punika intine saka khordan tembung "mangan" lan tegese "mangan". Nanging umume nuduhake beda stews ing masak ...

                                               

Aloo tikki

Aloo tikki minangka salah sawijining olahan sing asale saka subbawana India ; ing persiapan India Utara, Pakistan lan Bangladesh, digawe saka kentang rebus, kacang polong, lan rempah-rempah kari liyane. Aloo tegese kentang, lan tembung "tikki" te ...

                                               

Phanaeng

Phanaeng, uga dieja phanang, panang, lan varian liyane) minangka jinis kari Thailand abang sing kenthel, asin lan legi, kanthi rasa jeruk nipis kaffir. Sebutan phanaeng sing paling dikenal sadurunge ditemokake ing bukune Mom Somchin Rachanuprapha ...

                                               

Bisi bele bath

Bisi bele bhath utawa Bisi Bele Huliyanna minangka panganan sing adhedhasar pedhes, beras sing asale ing negara Karnataka, India. Bisi bele bhath, sing jarwan minangka sajian nasi lentil panas ing basa Kannada, minangka panganan sing enak. Konon ...

                                               

Starlight Glimmer

Starlight Glimmer yaiku pony unicorn wadon lan duweni karakter sing ora ajeg, mulane antagonis nanging pungkasane protagonis, ing seri kasebut. Dheweke pisanan muncul ing My Little Pony: Friends Forever Issue episode 14. lan pisanan kanthi tegas ...

                                               

Applejack

Applejack minangka salah sawijining tokoh utama ing kartun My Little Pony: Friendship is Magic, lan My Little Pony: Equestria Girls. Panjenenganipun minangka poni bumi kang wernane jingga kanthi manéka werna suraine kuning pirang berikat. Dheweke ...

                                               

Jones

Jones yaiku singkatan saka kata Jomblo lan Ngenes. Jomblo iku basa wong enom dina iki sing tegesé ora gadhah pasangan utawa pacar. Tembung "Jomblo" asalé saka basa Sunda sing wis diserap menyang Kamus Besar Basa Indonesia lan duwé makna négatif k ...

                                               

Manukrawa

Miturut layang Wangsakèrta, Manukrawa iku aran kèraton bèngèn sing pernah ana ning wilayah Kabupatèn Indramayu, sèdurungé Radèn Wiralodra gawé padukuhan ning Lèmbah Cimanuk, cikal bakalé Kabupatèn Indramayu sèkièn. Lokasi ibu kota Manukrawa, Kèra ...

                                               

Sopran

Sopran ya iku penyanyi suara paling dhuwur ing klasifikasi vokal ing budaya musik klasik barat. Istilah iki asal saka basa Italia sopra kang artiné ngeléwati lan basa Latin supra kang berarti super. Ing Jaman saiki, istilah sopran namung digunaak ...

                                               

Puteh Naziadin

iku, sawijining wong wadon sing menang sayembara Ratu Ayu ing Malaysia taun 1976. Kala iku kenya iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iki yèn dideleng saka jenengé katonané wong Melayu.

                                               

Fauziah Haron

iku, sawijining wong wadon sing menang sayembara Ratu Ayu ing Malaysia taun 1975. Kala iku kenya iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iki yèn dideleng saka jenengé katonané wong Melayu.

                                               

Joan Cardoza

iku, sawijining wong wadon sing menang sayembara Ratu Ayu ing Malaysia taun 1986. Kala iku kenya iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iki yèn dideleng saka jenengé katonané wong katurunan Éropah.

                                               

Cynthia de Castro

iku, sawijining wong wadon sing menang sayembara Ratu Ayu ing Malaysia taun 1981. Kala iku kenya iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iki yèn dideleng saka jenengé katonané wong katurunan Éropah.

                                               

Narimah Yusof

Narimah Yusof iku, sawijining wong wadon sing menang sayembara Ratu Ayu ing Malaysia taun 1973. Kala iku kenya iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iki yèn dideleng saka jenengé katonané wong Melayu.

                                               

Daphne Munro

Daphne Munro iku, sawijining wong wadon sing menang sayembara Ratu Ayu ing Malaysia taun 1971. Kala iku kenya iki dianggep sing ayu dhéwé. Kenya iki yèn dideleng saka jenengé katonané wong katurunan Éropah.

                                               

Pieter Gerardus van Overstraten

Pieter Gerardus van Overstraten, iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 33. Dhèwèké maréntah antara taun 1796 – 1801.

                                               

Gustaaf Willem baron van Imhoff

Gustaaf Willem baron van Imhoff, iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 27. Dhèwèké maréntah antara taun 1743 – 1750. Van Imhoff iku ditepangi amarga sing marahi pecahé karaton Mataram II dadi Surakarta lan Yogyakarta.

                                               

Reinier de Klerk

Reinier de Klerk iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 31. Dhèwèké maréntah antara taun 1777 – 1780. Reinier de Klerk iku yasané ngadegaké Museum Gajah ing taun 1778. Nalika iku musiyum iki jenengé Bataviaasch Genootschap van Kunsten e ...