ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 6




                                               

Selandha

SÊLANDHA Sêlandha yaiku papan sing ana nèng désa Ngrayudan, Kêcamatan Jogorogo, Kabupaten Ngawi, Jawa Timur. Sêlandha iki asale saka tembung" Sêla” lan" andha”, tembung-tembung kuwi asale saka basa Jawa, sing miturut bausastra nduweni teges," sêl ...

                                               

Biskuwit lemu

Rascal lemu, ana gandheng cenenge karo kue gambut sejarah, yaiku salah sawijining olahan jinis kue, padha karo kue scone utawa rock ing rasa lan bahan kasebut. Asale saka Yorkshire paling ora wiwit wiwitan abad kaping 19. Rascals lemu dikenal ing ...

                                               

Graham krèker

A Graham krupuk punika cracker roso manis digawe karo Graham glepung sing asalé ing Amerika Serikat ing taun 1880-an awal. Mangan minangka panganan cemilan, biasane madu utawa rasa kayu manis, lan digunakake kanggo bahan kanggo sawetara panganan. ...

                                               

Coklat panas

Sandwich Panas yaiku sawijining olahan sandwich panas Amerika sing asale digawe ing Hotel Brown ing Louisville, Kentucky, dening Fred K. Schmidt ing taun 1926. Iki minangka variasi rarebit Welsh tradisional lan minangka salah sawijine sandwich si ...

                                               

Kukis kripik soklat

Cookie chip coklat minangka cookie drop sing asale saka Amerika Serikat lan duwe chip coklat utawa potongan coklat minangka bahan sing bisa dibedakake. Taun 1938, Ruth Graves Wakefield ditambahaké disigar munggah bit saka Nestlé semi-manis coklat ...

                                               

Pulo kemambang

pulo ngambang utawa île flottante punika panganan cuci mulut dumadi saka Meringue ngambang ing anglaise creme. Meringue disiapake saka putih endhog sing dikocok, gula, lan ekstrak vanilla lan dipanggang ing bain-marie. Anglaise crème disiapake ng ...

                                               

Niju kun

ing alit, Funakoshi gladen Shuri-te lan Naha-te ingkang saklajèngipun piyambakipun ngèrèmbagakèn beladiri sendiri. Saksampunè angsal kawigatosan, Funakoshi maringi piyambakipun nyebarluasakèn karate ing Jepang lan nyiptaaken niju kun kanggé mbant ...

                                               

Maison de Balzac

Maison de Balzac minangka sawijining musiyum griya wonten ing bekas papan dunungipun novelis Perancis Honoré de Balzac. Dumunung wonten ing arondisemen kaping 16 wonten ing 47, rue Raynouard, Paris, Perancis, lan dipunbikak saben dinten kejawi di ...

                                               

Anton Pain Ratu

Pain Ratu ditahbisaké minangka imam Serikat Sabda Allah ing tanggal 17 Agustus 1958 déning Uskup Larantuka, Mgr. Gabriel Manek, S.V.D. Sawisé sinau pendhidhikan antropoligi budaya lan Asia Timur Pastoral Isntitute EAPI, tanggal 12 April 1972 dian ...

                                               

Rumaki

Rumaki utawa rumake minangka hors doeuvre sing asale budaya tiki. Restoran kasebut disajikake ing Trader Vics lan restoran Polinesia liyane ing taun 1950an lan 1960an. Bahan lan cara nyiyapake beda-beda, nanging biasane kalebu kastanye banyu lan ...

                                               

Sop brambang Perancis

Sup trikatuka Prancis minangka jinis sup biasane adhedhasar stok daging lan bawang, lan asring disajik gratin karo crouton utawa roti sing luwih gedhe ditutupi keju sing ngambang ing ndhuwur. Sanajan asale kuno, sajian kasebut tuwuh popularitas m ...

                                               

Koktail urang

Koktail udang, uga dikenal minangka koktail udang, yaiku panganan laut sing kalebu udang, masak ing saus Marie Rose utawa saus koktail, disajikake ing gelas. Iki minangka hors doeuvre sing paling populer ing Great Britain, uga ing Amerika Serikat ...

                                               

Khow suey

Khow suey, yaiku sup mi sing digawe saka mie endhog lan daging sapi kari utawa pitik karo santen, disuguhake kanthi macem-macem bumbu sing kontras. Cetha jeruk nipis uga nambah rasa cemas ing khow suey. Panganan kasebut padha karo sajian mie Burm ...

                                               

Dabeli

Dabeli utawa dabeli kutchi utawa roti dabeli iku pacitan kondhang saka Indhi, sing asalé saka tlatah Kutch utawa Kachchh ing Gujarat. Panganan sing rasané pedhes iki digawé saka campuraning kenthang godhog lan masala sing mligi kanggo dabeli. Cam ...

                                               

Diane stik

Steak Diane minangka sajian daging sapi sing digoreng wajan kanthi saus sing digawe saka jus wajan, umume disiapake ing meja restoran, lan kadang flambé. Iki bisa uga ditemokake ing London utawa New York ing taun 1930-an. Wiwit taun 1940-an ngant ...

                                               

Paschalis Maria

Paschalis Maria Laksono yaiku guru besar antropologi ing Universitas Gadjah Mada. Piyambake lair ing Yogyakarta. 6 April 1953. Lulus sarjana saka UGM lan UI, pascasarjana ing Leiden University, banjur lulus program dhoktoral ing Cornell Universit ...

                                               

Kuwé babi

Kue daging babi minangka sajian sing digawe karo daging babi, gurih utawa legi, lan umume dipanggang ing oven, sanajan kadang masak ing wajan ing ndhuwur ndhuwur. Kue daging babi sing legi biasane duwe daging babi minangka aksen utawa topping ras ...

                                               

Kuwé lane

Lane cake, uga dikenal minangka cake hadiah utawa Alabama Lane cake, punika Bourbon -laced baked cake tradisional ing Amérika Kidul. Miturut sarjana panganan Neil Ravenna, panemu yaiku Emma Rylander Lane, saka Clayton, Alabama, sing menang hadiah ...

                                               

Sepik

Sepik minangka roti gandum ing Estonia. Sepik disiapake karo glepung gandum utawa campuran sing bisa ngemot gandum, gandum, lan gandum. Kajaba iku bisa ngemot bran. Biasane roti kasebut diwenehake kanggo pahargyan kaya Taun Anyar, Vastlapäev, uta ...

                                               

Heckler & Koch MP5

MP5 dikenalake déning uHeckler & Koch nalika taun 1966, kanti jeneng HK54. Jeneng iki andhedhasar cara panjenengan kuna HK: "5" kanggo pistol mitraliur, lan "4" artiine berkaliber 9 x 19 mm. Jeneng anyare wiwit dienggo awit senapan iki resmi diad ...

                                               

Setatsiyun Babadan

Setatsiyun Babadan minangka kelas III / stasiun sepur cilik sing dununge ing Dimong, Madiun, Madiun ; ing dhuwur +63 m; kalebet ing Kawasan Operasi VII Madiun. Stasiun iki minangka stasiun aktif sing dununge ana ing sisih kulon Kabupaten Madiun. ...

                                               

Ciabatta

Ciabatta yaiku roti putih Italia sing digawe saka glepung gandum, banyu, uyah, ragi lan minyak zaitun, digawe ing taun 1982 dening tukang roti ing Adria, provinsi Rovigo, Veneto, Italia, kanggo nanggepi popularitas Baguette Prancis. Ciabatta rada ...

                                               

Dewan Pers

Dewan Pers inggih punika salah satunggaling lembaga independen ing Indonésia ingkang gadhah fungsi kanggé ngrembakakaken lan nglindhungi pagesangipun pers ing Indonésia. Dewan Pers sajatosipun sampun madeg wiwit taun 1966 kanthi Undang-undang No. ...

                                               

Henry Jufri

Henry Jufri yaiku pangembang gim lan aplikasi. Dheweke lair ana ing Makasar, 20 September 1982. Sadurunge dadi pangembang gim lan aplikasi dheweke dadi tukang ider buku keliling, uga tau dadi TKI lan uga dadi kuli panggul ing pelabuhan, saiki wis ...

                                               

Ès krim daging babi

Es krim Bacon iku es krim sing umume digawe kanthi nambah daging babi menyang telur endhog lan beku campuran kasebut. Konsep es krim diwiwiti saka sketsa 1973 ing seri komedi Inggris The Two Ronnies minangka guyon; nanging, iki pungkasane digawe ...

                                               

Wolfe+585, Senior

Hubert Blaine Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorff, Sr. yaiku jeneng singkatan saka wong sing duwe jeneng paling dawa ing donya iki. Jeneng ngarep Wolfe kasusun saka 26 jeneng kanthi urutan abjad, banjur diterusake jeneng kaluawarga sing kasusun s ...

                                               

Tiramisu

Tiramisù ya iku roti keju kang diwur-wuri bubuk kakao ing dhuwure. Roti iku dadi panganan trakhir kang dipangan karo sendok, saéngga kelebu panganan "al cucchiaio" Roti iki ora digawé saka adonan lan ora dipanggang. Bahan kanggo nggawe ya iku bis ...

                                               

Bobotie

Bobotie minangka panganan sing misuwur Afrika Selatan sing kalebu daging cincang sing dibumbui dibakar nganggo endhog adhedhasar endhog. Asale saka tembung bobotie yaiku regejegan. Kamus etimologi Afrikaans negesake manawa asal usul yaiku tembung ...

                                               

Burger sega

Burger sega utawa riceburger minangka jinis panganan ing hamburger tradisional kanthi kue beras kompresi sing diganti roti panggang. Rantai restoran panganan cepat saji MOS Burger ngenalake burger nasi ing taun 1987, lan wis dadi panganan sing po ...

                                               

Ross Perot

Henry Ross Perot ya iku pengusaha asal Texas, Amérikah Sarékat kang tau nyalonake dhiri minangka Présidhèn AS ing pemilu 1992 lan 1996. Dhèwèké yasa Electronic Data Systems ing taun 1962. Nalika didol marang General Motors taun 1984, EDS duwé aji ...

                                               

Makna (linguistik)

Makna ya iku miturut Leech salah sijiné kang bener-bener dadi acuan marang lambang. Teges saka "makna ing basa Inggris miturut Ogden lan Richard pancen dadi pambahasan kang bener-bener ngentèkaké wektu. Mula, pancen dadi pembahasan awal kang wiga ...

                                               

Setatsiyun Solok

Setatsiyun Solok iku setatsiyun sepur sing ora aktif kelas II sing ana ing Kampung Jawa, Tanjung Harapan, Solok. Setatsiyun iki, sing ana ing dhuwur +398 meter, kalebu ing Divisi Daerah II Sumatra Kulon. Setatsiyun iki nduwé limang jalur sepur ka ...

                                               

Memex

Memex minangka jeneng piranti elektromekanik hipotetis sing diterangake Vannevar Bush ing artikel saka taun 1945 "As We May Think". Bush mbayangake memex kasebut minangka piranti sing saben wong bakal ngompres lan nyimpen kabeh buku, rekor, lan k ...

                                               

Kuwé malaékat

Kue panganan malaikat, utawa kue malaikat, yaiku salah sawijining olahan jinis kue spons sing digawe nganggo endhog, glepung, lan gula. Agen mecut, kayata krim tartar, umume ditambahake. Bedane karo kue liyane amarga ora nggunakake butter. Tekstu ...

                                               

Hentaigana

Hentaigana menika salah sijining variasi wujud hiragana, lan dinggo ing Jepang nganti dimiyoské révisi aturan pamarèntah tentang sekolah dasar ing tahun 1900. Sawisé wujud hiragana dibakukné, hentaigana mung dinggo nulis papan reklame lan kaligra ...

                                               

Pitik mull

Mull pitik yaiku olahan tradisional saka North Carolina, South Carolina lan Georgia. Iki minangka jinis godhogan sing ngemot pitik wutuh ing duduh kaldu kanthi krim utawa susu, butter lan dipengini karo uyah, lada lan bahan liyane. Cara tradision ...

                                               

Krèmbo

Krembo, Creambo minangka jeneng perawatan marshmallow sing dilapisi coklat sing populer ing Israel. "Krembo whipped snack" kasusun saka basis biskuit bunder, ditutupi busa kaya creme marshmallow, dilapisi lapisan cemacao lan dibungkus nganggo foi ...

                                               

Spam

Spam yaiku salah sawijining jinis olahan merk daging babi sing dikemas kaleng sing digawe dening Hormel Foods Corporation. Iki dikenalake dening Hormel ing taun 1937 lan dadi misuwur ing saindenging jagad sawise digunakake sajrone Perang Dunia II ...

                                               

Eton mess

Eton mess minangka panganan cuci mulut tradisional Inggris sing kalebu campuran stroberi, meringue, lan krim kocok. Kaping pisanan disebutake ing cetak ing taun 1893, umume dipercaya asale saka Eton College lan dilayani ing pertandingan jangkrik ...

                                               

Kasepen

Kasepen minangka reaksi emosional sing ora nyenengake tumrap pamisahan sing dirasakake. Kasepen uga digambarake minangka rasa sakit sosial - mekanisme psikologis sing motivasi kanggo individu ngupayakake sesambungan sosial. Asring digandhengake k ...

                                               

Carapulcra

Carapulcra, utawa carapulca, minangka salah sawijining panganan Andes kuna sing wis disiapake nganti pirang-pirang atus taun dening masarakat Quechua lan masarakat Aymara. Istilah asli kanggo sajian iki ing basa Aymara yaiku "qala phurka", sing ...

                                               

Ciu lan panganan gandhèngan

Pencocokan anggur lan panganan minangka proses pasangan panganan kanthi anggur kanggo nambah pengalaman mangan. Ing pirang-pirang budaya, anggur wis dadi sejarah utama ing meja nedha bengi lan ing sawetara cara, tradhisi winemaking lan kuliner in ...

                                               

Rosca

Rosca minangka sawijining olahan roti Spanyol lan Portugis dipangan ing Meksiko, Amerika Selatan, lan wilayah liyane. Digawe nganggo glepung, uyah, gula, mentega, ragi, banyu, lan bumbu. Uga diarani kaake lan diarani "cincin krupuk gaya Siria".

                                               

Sobao

Sobao utawa sobao pasiego minangka panganan khas Spanyol sing khas saka Valles Pasiegos lan salah sawijining panganan khas Cantabria. Pasiego sobao duwe indikasi Geografi wiwit taun 2004.

                                               

Kuwé kodhok

Kue kodhok minangka panganan cuci mulut kanthi bentuk endhas kodhok, digawe saka kue spons lan krim sing ditutupi fondant. Iki digawe dening toko roti Balfours ing taun 1922, lan ora suwe dadi panganan populer ing Australia Selatan. Wiwitane kue ...

                                               

Manwich

Manwich, minangka portmanteau manungsa lan sandwich, minangka jeneng saos joe cerobong kalengan sing diproduksi dening ConAgra Foods and Hunts, dikenalake ing taun 1969. Kaleng kasebut ngemot saos tomat sing dienggo ditambah karo daging sapi sing ...

                                               

Malaèkat nunggang jaran

Malaekat sing nunggang jaran minangka hors doeuvre panas utawa gurih sing digawe saka kerang sing dibungkus daging babi. Piring kasebut, yen disajikake ing ndhuwur roti, bisa uga canapé. Iki biasane disiapake kanthi muter kerang sing dicelup ing ...

                                               

Pavlova

Pavlova minangka panganan cuci mulut adhedhasar meringue sing dijenengi sawise ballerina Rusia Anna Pavlova. Nduwe kerak sing asri lan lembut, ing njero cahya, biasane ditambah karo woh lan krim sing dikocok. Jeneng iki pocapan / p æ v ˈ l oʊ v ə ...

                                               

Alberta

Alberta iku propinsi ing Kanada. Ing taun 2005, propinsi Alberta mahargya 100 taun gabung menyang Konfederasi Kanada. Minangka bagéan sakai prayaan, Ratu Elizabeth II lan Pangèran Philip ngrawuhi propinsi iki wiwit 23 Mei nganti 25 Mei.

                                               

Bubble lan squeak

Bubble lan squeak minangka sajian sarapan tradisional Inggris sing digawe saka kentang lan kubis. Resep bersejarah nambah daging ing bubble lan squeak, sanajan saiki luwih umum digawe tanpa daging. Resep paling wiwitan yaiku ing Mrs Rundell s A N ...