ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 56




                                               

Jocara

Jocara sisinnia Jocara chlorisalis Jocara francesca Jocara oediperalis Jocara prudentia Jocara pyropicta Jocara anastasia Jocara tenebrosa Jocara subcurvalis Jocara albiferalis Jocara majuscula Jocara translinea Jocara dapha Jocara fuscifusalis J ...

                                               

Ènak

Panganan sing enak biasane nuduhake panganan sing langka utawa larang sing dianggep penting banget, canggih utawa khas, ing budaya sing diwenehake. Ora preduli karo pilihan lokal, label kaya biasane nyebar ing saindenging wilayah. Asring iki amar ...

                                               

Gajih fermentasi dhelé

Tahu fermentasi minangka salah sawijining olahan arupa bumbu khas China sing kalebu bentuk tahu sing diolah lan diawet sing digunakake ing masakan Asia Wétan. Bahan-bahan kasebut biasane yaiku kedele, uyah, anggur beras lan minyak wijen utawa cuk ...

                                               

Slinger

Slinger minangka salah sawijining jinis olahan arupa spesialisasi restoran ing Midwest Amerika sing biasane kalebu loro endhog, coklat hash, lan daging sapi sing ditabuh, kabeh ditutupi karo cabai lan diiseni keju lan bawang. Endhog bisa dadi gay ...

                                               

Sabich

Sabich utawa sabih iku salah sawijining Israel sandwich saka pita utawa laffa roti diiseni karo eggplant goreng, nggodhok endhog, Alloh Chatzutz, parsley, Amba lan tahini sauce. Bahan-bahan kasebut adhedhasar sarapan Shabbat tradisional Irak. Sab ...

                                               

Sop jeroan babi

Sup jeroan babi utawa chheng- 清湯 yaiku salah sawijining jinis panganan saka Malaysia lan Singapora sup sing digawe saka daging babi jeroan. Iki minangka sup sing jelas, disajikake karo pilihan liyane uga nasi. Duduh kaldu digodhog saka campuran ...

                                               

Pitik karahi

Pitik karahi, utawa pitik kadai, minangka panganan saka anak bawahan India sing diarani rasane pedhes; misuwur ing masakan India Utara lan Pakistan. Bahan-bahan kasebut beda-beda gumantung karo regiione, nanging umume kalebu daging pilihan, bawan ...

                                               

Isuzu Panther

Isuzu Panther ya iku salah sijiné montor prodhuk Isuzu kang kena minangka kapentingan kulawarga lan kapentingan bisnis. Panther nggunakaké mesin diesel kang ramah lingkungan lan irit bahan bakar. Ing ajang Laga Pantura 2, Isuzu Panther mung mbutu ...

                                               

Sega kendhil

Nasi Claypot, asring diterjemahake minangka "casserole beras", minangka panganan tradisional ing China Selatan lan Asia Tenggara, umume Hong Kong, Malaysia lan Singapura. Sega diresiki, utawa ing sawetara kasus dimasak, lan rampung ing pot lempun ...

                                               

Mote con huesillo

Mote con huesillo minangka omben-omben tradisional musim panas Chili sing asring didol ing dalan utawa kranjang vendor. Iki minangka omben-omben non-alkohol sing kalebu cairan kaya nektar bening sing digawe saka peach garing sing dimasak ing gula ...

                                               

Asal-usul Pabelan

Asal-usul Pabelan yaiku sejarah dumadine kalurahan Pabelan. Kalurahan Pabelan manggon ana ing Kecamatan Kartasura, Kabupaten Sukoharjo, Provensi Jawa Tengah. Jeneng Pabelan ora bisa uwal saka Putra Tumenggung Mayang kang asesirah Raden Pabelan na ...

                                               

Stadion sriwedari

Stadion Sriwedari yaiku papan kanggo tetandingan olahraga bal-balan, kang manggon ana ing dalan Bhayangkara, kelurahan Sriwedari, Kecamatan lawéyan, kutha Surakarta. Stadion Sriwedari dadi sawijining stadion tuwa ing Indonésia, amarga naté dadi p ...

                                               

Koji Takakura

Koji Takakura ya iku peneliti saka Jepang kang lair tanggal 27 April 1959. Nduwèni garwa jenengé Rumi lan anak 2, ya iku Azusa lan Nanami. Koji Takakura kuwi lulusan saka Himeji Institute of Technology, Jepang jurusan Kimia terapan.

                                               

Kit Kat

Kit Kat punika coklat kang digawé dening Rowntrees of York, Inggris, lan saiki diprodhuksi global déning Nestlé, Rowntree awit 1988, ing Amerika Serikat, ing ngendi iku digawé lisensi dening HB Reese Candy Company, divisi saka The Hershey Company ...

                                               

Budi Ubrux

Budi Ubrux iku seniman saka Bantul, Yogyakarta. Jeneng asliné Budi Haryono kerep diparabi manungsa koran saka Bantul amarga dhèwèké nganggo koran gawé lukisané. Dhéwéké ganti jènèng dadi Ubrux sakwisé sregep ing seni kontemporèr nganggo jeneng ci ...

                                               

Degan wulung

Degan wulung inggih menika degan ingkang gadhah werna jambon ing bagian sabut, lan ing kulit njaba wernanipun boten ijo sanget, lan ugi saget wernanipun kuning. Wulung wonten ing basa Jawa nggadahi makna ungu enom utawa pink. Degan wulung menika ...

                                               

Tetanduran runjung

Tetumbuhan runjung utawa Pinophyta, utawa kondhang kanthi jeneng konifèr, minangka saklompok tetuwuhan wiji kabukak kanthi ciri sing paling jelas ya iku nduawèni runjung minangka sing gawa wiji. Golongan iki biyèn sajeroning klasifikasi ana ing t ...

                                               

Idola Cilik

Idola Cilik ya iku ajang pencarian penyanyi cilik kang disiaraké déning RCTI nalika taun 2008. Idola Cilik iku kontès nembang gedhé dhéwé sawisé Indonésian Idol ning RCTI. Kabehané Kontestan Idola Cilik kang wis diseleksi bakal dikarantina ning a ...

                                               

Daftar karakter One Piece

Serial manga lan anime One Piece gadhah pratélan karakter ekstensif ingkang dipunciptaaken déning Eiichiro Oda. Serial One Piece mèndhèt latar ing sebuah semesta fiksional ing pundhi jumlah bajak laut, tèntara, revolusioner, lan petualang sanèsip ...

                                               

Pokémon (anime)

Pokémon, dicekak saka sesirahan Jepang Pocket Monsters lan dikondhangaké minangka basa Inggris Pokémon: The Series, ya iku tivi sèri anime Jepang, sing dilaras kanggo pasar tivi internasional. Iki dirujuk saka sèri vidio gim Pokémon lan iki péran ...

                                               

Turrón

Turrón, utawa torrone, yaiku jinis nougat kidul Eropa, biasane digawe saka madu, gula, lan endhog putih, kanthi kacang almond panggang utawa kacang - kacangan liyane, lan biasane dibentuk dadi tablet persegi panjang utawa kue bunder. Iki asring d ...

                                               

Kleca/Klego

Kleca utawa Klego uga diarani culiket, miturut penelitian K. Heyne ing buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV, jeneng latine Dyospyros embryopteris. Nanging, ing informasi liyané jeneng latiné Diospyros malabarica. Wit kleca utawa klego wis kalebu ...

                                               

Mi kelp

Mie kelp utawa cheon sa chae, minangka salah sawijining jinis olahan arupa mie semi-transparan digawe saka ekstrak kaya jeli sing ditinggalake sawise kukus sing bisa dikonsumsi. Digawe tanpa tambahan gandum utawa pati. Mie kelp duwe tekstur renya ...

                                               

Mi maki

Maki mi, uga dikenal minangka maki daging babi utawa sup maki, yaiku sawijining olahan jinis sup tenderloin daging babi Filipina sing kandel saka komunitas Cina-Filipina ing Binondo, Manila. Iki digawe saka daging babi ramping sing diolah ngang ...

                                               

Haystack

Ing Amerika Serikat, tumpukan jerami minangka sajian sing kasusun saka panganan pati, ditambah karo protein karo seger sayuran, lan direngga nganggo macem-macem condiments. Haystacks kaya konsep kaya tostada sing wis didekonstruksi. Bahan-bahan h ...

                                               

Rangga Muslim

Rangga Muslim Perkasa, yaiku juru main bal - balan profesional Indonesia sing saiki dadi pemain Glhandhang Klub 1 PSS Sleman.

                                               

Heri Susanto

2016 Heri nggawe debut nalika mlebu dadi sulih nglawan Arema Cronus FC ing minggu pertama Indonesia Soccer Championship A 2016. Dheweke mencetak gol pertama nalika Persiba menang nglawan Bali United Pusam F.C. ing minggu kaping lima. Gol kasebut ...

                                               

Jaranan Buto

Jaranan ingkang basa indonesianipun "Kuda Lumping" inggih punika salah setunggale seni jogèd ugi musik ingkang diramut dados satunggal. Banyuwangi punika salah satunggale kuta ingkang wonten kesenian puniki. Déné menapa dipunnamiaken Jaranan Buto ...

                                               

Adeg-adeg (slametan)

Adeg-adeg utawa labuh tandur iku slametaning para tani Using ing Banyuwangi sing diadani sadurungé mangsa pananduré pari. Slametan iki awujud panyuwuning berkah marang Allah, sing mbaureksa désa, lan Déwi Sri amrih pariné didohaké saka bebaya ama ...

                                               

Danureja VII (VI)

KPAA Danureja VII ya iku patih ing Kasultanan Ngayogyakarta. Sadurunge kapatah dadi patih, panjenengane sesulih Kanjeng Raden Adipati Yudhane­gara II. Anggone dadi patih sawatara wektu nganti lereh lan kaparingan pensiun wiwit 15 Oktober 1911 ban ...

                                               

Pasang tarub

Pasang tarub utawa pajang tarub iku péranganing upacara mantu ing adat Jawa sing katindakaké rong dina sadurungé upacara panggih. Tarub sing dimaksud wujud bleketépé kanthi ukuran pasagi sing dawané 1.5-2 mèter. Mula-bukané, tarub iki minangka pa ...

                                               

Mapat Tunggul, Pasaman

www.wewengkonindonesia.com Kabupatèn Pasaman www.sumbarprov.go.id Situs web resmi propinsi Sumbar www.pasamankab.go.id Situs web resmi kabupatèn Pasaman geospasial.bnpb.go.id Peta Administrasi Kabupatèn Pasaman

                                               

Djoko Warsito

Drs. H. BBA Djoko Warsito, yaiku tilas ketua pusat koperasi WARIS & Kepala SMP N 4 Surakarta. Tokoh pendidik sing isih preduli marang koperasi iki wis disiplin wiwit cilik amarga didikané wong tuwa. Kadisiplinané wiwit cilik iku agawé dampak posi ...

                                               

Mont di

Mont di minangka istilah kolektif kanggo sajian masakan Burma sing digawé saka mie sing lancip. Mi digunakake seger, amarga kanthi cepet mateng ing iklim tropis Myanmar. Ana sawetara Mont di pasugatan, lan Rakhine Mont di saka Arakanese saka kulo ...

                                               

Mont phet htok

Mont phet htok, uga dikenal minangka htapana htok Ing Upper Myanmar), iku cemilan Burmese tradisional utawa Mont. Makanan penutup sing padha ing wilayah kasebut kalebu Vietnam bánh phu thê lan Cina zongzi.Piring kasebut yaiku pangsit sega piramid ...

                                               

Ohn no khao swè

Ohn no khao swè (basa Burmese minangka olahan mi saka Myanmar. Iki duwe duduh iwak pitik sing diwenehi santen. Iki disajekake karo endhog godhog, thokolan goreng, rajangan brambang lan lombok.

                                               

Mont

Ing basa Burma, istilah mont diterjemahake menyang "cemilan", lan nuduhake macem-macem panganan sing wis disiapake, wiwit panganan cuci mulut manis nganti panganan sing enak sing bisa dimasak kanthi kukus, utawa nggodhok. Panganan digawe saka gan ...

                                               

Khanom khrok

Khanom khrok utawa pancake beras klapa minangka panganan cuci mulut tradisional Thailand. Dheweke disiapake kanthi nyampur glepung beras, gula, lan santen kanggo adonan. Biasane, khanom khrok kasusun saka rong adonan, siji asin lan siji legi, sin ...

                                               

Acridotheres

Opisthokonta Acridotheres ya iku salah siji génus manuk jalak kang umum mapan ing dhaérah tropis. Manuk saka génus iki sumebar ing Asia saka Iran lan mangétan nganti China lan Indonesia. Cacah loro spésies uga sumebar ing papan kang adoh nganti A ...

                                               

Khao soi

Khao soi utawa khao soy minangka sajian Chin Haw disajikake ing Myanmar, Laos lan Thailand sisih lor. Jeneng kasebut tegese potong sega , sanajan bisa uga mung minangadaptasi si saka tembung Burma kanggo mi - "khao swè" - sing bisa uga ana varias ...

                                               

Olahan Assam

Masakan Assam yaiku masakan Assam. Yaiku gaya masak sing minangka gabungan saka pakulinan masak ing bukit sing seneng fermentasi lan pangatusan minangka bentuk pengawetan lan sing saka dataran sing nyedhiyakake sayuran seger lan akeh iwak lan dag ...

                                               

Ngapi

Ngapi, biyen uga dieja ngapee, nga-pee, lan gnapee, minangka pasta tajam sing digawe saka iwak utawa udang ing masakan Burma. Ngapi biasane digawe nganggo iwak fermentasi utawa udang sing diasinake banjur digiling banjur garing srengenge. Akeh va ...

                                               

Uwur-uwur minangka panganan

sawetara spesies ubur - ubur cocog kanggo dikonsumsi manungsa lan digunakake minangka sumber panganan lan bahan ing macem-macem masakan. Ubur-ubur sing bisa dipangan yaiku panganan segara laut sing dipanen lan dikonsumsi ing pirang-pirang negara ...

                                               

Aiyu gudir

Aiyu jelly, dikenal ing basa Hokkien Taiwan minangka ogio, lan kaya jeli es ing Singapura, yaiku sele sing digawe saka gel saka wiji saka wit creeping awkeotsang sing ditemokake ing Taiwan lan negara-negara Asia Wétan kanthi iklim lan garis linta ...

                                               

Sheftalia

Sheftalia (enggon-enggonan ; Yunani: σιεφταλιά ; Basa Turki: seftali kebabı or seftali ; minangka panganan tradisional Siprus. Yaiku jinis crépinette, sosis tanpa kulit, sing nggunakake lemak caul, utawa omentum, membran sing ngubengi weteng babi ...

                                               

Tahini gulung

Gulung tahini utawa roti tahini minangka jajanan manis sing umume ditemokake ing masakan Armenia, Siprus, Yunani lan Turki. Uga ditemokake ing masakan Arab sing diarani khubz tahini. Bakso kasebut bisa ditemokake ing sawetara toko roti Armenia Lo ...

                                               

Tahinopita

Tahinopita minangka kue Siprus sing roso nganggo wijen. Variasi ing resep kalebu versi quickbread karo kimia leaveners, yeasted versi, lan phyllo versi lapisan. Amarga umume jinis ora ngemot susu, endhog, utawa minyak, mula disenengi sajrone Pasa ...

                                               

Saganaki

Ing masakan Yunani, saganaki minangka salah sawijining macem-macem panganan sing disiapake ing wajan cilik, sing paling misuwur yaiku panganan sing digodhog kanggo keju goreng.

                                               

Sèndhok legi

Gula-gula sendok minangka wadi sing apik, disajikake ing sendok minangka pola perhotelan ing Albania, Yunani, Siprus, Balkan, bagean Timur Tengah, lan Rusia. Woh-wohan kasebut bisa digawe saka meh kabeh woh, sanajan woh-wohan sing asem lan pait l ...

                                               

Kulén

Kulen yaiku salah sawijining jinis sosis rasa sing digawe saka daging babi cincang sing diproduksi kanthi tradisional ing Kroasia lan Serbia. Festival regional Kulen dianakake saben taun ing Bački Petrovac. Jinis kulen saka Syrmia duwe sebutan as ...