ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 51




                                               

Sultan Syarif Hamid II

Sultan Hamid II, lair minangka Syarif Abdul Hamid Alkadrie, putra pambarep Sultan Pontianak ka-6, Sultan Syarif Muhammad Alkadrie yaiku sultan kaping 8 saka Kasultanan Pontianak lan pangarsa nagara pérangan Kalimantan Kulon wiwit taun 1946 nganti ...

                                               

Gunung Jati

Pakumpulan Gunung Jati dhisiké awujud piwulangan jiwa, rohani, lan utawa batin kang dirembakakaké déning Noer Achmad Sidik sing lair ing Désa Nyawangan, Kec. Keras, Kab. Kediri, Propinsi Jawa Wétan. Nalika 22 Pèbruari 1946 Paguyuban Aliran Kaperc ...

                                               

Ananda Suyono

Ananda Suyono ya iku pangarep Shanti Loka lair tanggal 11 Agustus 1924 ing Kauman, Santri kutha Sala, agama piyambaké Budha. Lulus HIS, MULO, sabanjuré sekolah AMS 1942, piyambaké nerusaké lan tamat SMT. Piyambaké uga naté sinau ana ing Perguruan ...

                                               

Tenun Iket

Tenun Ikat luwih akèh dirembakakaké déning Dekranasda Indragiri Hilir. Tenunan iki dirembakakaké dhédasar asil gladén sing diolehaké pangusaha saka ahli tenun ikat kang saka Jawa Barat. Panénunan digawé nganggo alat tenun sanès mesin. Tenun ikat ...

                                               

Séntra tenun ing Pekanbaru

Ing Pekanbaru ana usaha tenunan Siak, kaya déné usaha kang didhèdhèraké déning Ibu Mursidah Ahmad ing Dalan Soebrantas 44/136, Tampan, Pekanbaru kanthi jeneng usaha "Tenun Siak Fitri". Ing Tenun Siak Fitri iki ngasilake maneka werna tenunan, kaya ...

                                               

Pita kain

A pita utawa riband punika salah sawijining piranti band lancip saka materi, biasane kain nanging uga plastik utawa kadhangkala logam, digunakake utamané minangka hiasan naleni lan naleni. Pita kain digawe saka bahan alami kayata sutra, katun, la ...

                                               

Pai téla

Pai ubi jalar minangka panganan cuci mulut tradisional, sing asale saka Amerika Serikat Kidul. Iki asring disajikake nalika musim liburan Amerika, utamane ing Thanksgiving lan Natal minangka pengganti pai waluh, sing luwih tradisional ing wilayah ...

                                               

Olahan Shandong

Masakan Shandong. Asale saka gaya masak asli Provinsi Shandong, provinsi pesisir lor China. Some well-known dishes in Shandong cuisine

                                               

Mun tahu

Mun tahu iku masakan Indonesia- Tionghoa sajian saka alus tahu Lion ing gurih sauce putih nglukis, pipis, rajangan iwak pitik lan urang. Bahan utamane yaiku tahu sutra alus lan alus, utawa variane karo tahu endhog kuning, diresiki nganggo daging ...

                                               

Sailal Arimi

Sailal Arimi yaiku salah sawijining dosèn sing ngajar ana ing Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta. Lulusan saka Magister of Humanities in Indonesian, Postgraduate Program, Universitas Gadjah Mada, Indonesia ing taun, 08/1995 - 01/1998 kanthi juru ...

                                               

Dhaérah Istiméwa

Dhaérah Istiméwa utawa Laladan Mirunggan iku jinis provinsi kang miturut undhang-undhang dikurmati keistiméwaané kaliyan pamarèntah Républik Indonésia. Teka saiki, provinsi kang duwé status laladan mirunggan ya iku Daérah Istiméwa Yogyakarta, Pro ...

                                               

Matsuri

Matsuri inggih punika istilah agami Shinto ingkang ateges persembahan ritual kanggé Kami. Ing pangertosan sekuler, matsuri ateges festival utawi karaméan wonten ing Jepang. Ing laladan Kyushu, matsuri ingkang dipunlampahi nalika mangsa palastra d ...

                                               

Cariyos rakyat Jepang

Cariyos rakyat Jepang inggih punika cariyos saking folklor lésan ingkang lair lan bérèdar ing kalangan rakyat Jepang. Istilah ingkang dipunginaakèn ing Jepang ing literatur ingkang dipuntèrbitakèn sak sampunipun jaman Meiji ngantos wiwit jaman Sh ...

                                               

Ebisu (mitologi)

Ebisu inggih punika salah satunggaling Kami wonten ing kapitadosan tiyang Jepang. Tegesing tembung "Ebisu" utawi "Emishi" punika tiyang ingkang dugi saking segara, tiyang ingkang kesah tebih, utawi tiyang ingkang dugi saking papan ingkang tebih. ...

                                               

Himeji

Himeji inggih punika kutha ing Jepang ingkang mapan wonten ing Pulo Honshu, sisih kilèn tlatah Kansai, pérangan barat daya Prefektur Hyogo. Kutha Himeji mulanipun kutha ingkang mekar ing underaning Astana Himeji. Kutha Himeji punika kutha inti in ...

                                               

Hatsumōde

Hatsumōde inggih punika sowan kapisan ing kuil Buda utawi kuil Shinto nalika wiwitan taun énggal wonten ing Jepang. Sowan punika dipunlampahi kanthi ancas ndedonga nyuwun supados wonten ing taun énggal punika gesangipun tansah tentrem. Hatsumodeu ...

                                               

Shimenawa

Shimenawa inggih punika tali ingkang dipunpasang minangka garis watesan antawisipun kawasan suci kaliyan kawasan kadonyan. Shimenawa dipunpasang déning pangurus kuik ing sekitaring kuil Shinto, goshintai, watu ageng, wit ingkang ageng, grojogan, ...

                                               

Bibliothèque nationale de France

Bibliothèque nationale de France iku pabukon nasional Prancis sing kapernah ing Paris. Pabukon iki duwé pangajab dadi panyimpenané samubarang pustaka sing dibabar ing Prancis.

                                               

Protès Thailand 2013

Cithakan:Infobox civil conflict Protès anti pamaréntah pinuju kadadéan ing Thailand wiwit November 2013. Sawisé stabilitas kang cukup apik sajeroning 3 taun, dhémonstrasi ing Bangkok kadadéan manèh minangka tandha ora maremé marang Mahamantri Yin ...

                                               

Samber ilèr

Chrysochroa fulminans praelonga White, 1843 Chrysochroa fulminans baliana Obenberger, 1928 Chrysochroa fulminans cyaneonigra Kurosawa, 1991 Chrysochroa fulminans florensis Kerremans, 1891 Chrysochroa fulminans Fabricius, 1787 Chrysochroa fulminan ...

                                               

Jepara

Kutha Jepara iku manggon ing sisih lor pulau Jawa kutha krajan Kabupatèn Jepara, Provinsi: Jawa Tengah Jepara asring karan Kota Ukir.Kutha Jepara duwé simbol pariwisata kang wis misuwur yaiku kura-kura raksasa kang ana ing pasisir kartini Jepara.

                                               

Kutha Karanganyar

Kutha Karanganyar iku Kutha krajan Kabupatèn Karanganyar, Provinsi: Jawa Tengah Wonten ing kutha Karanganyar kathah obyek wisata ingkang saé-saé, inggih punika air terjun Grojogan Sewu, air terjun Jumog, Candhi Cetho, Candhi Sukuh lan sapanunggal ...

                                               

Upacara Adat Rebo Pungkasan

Upacara Adat Rebo Pungkasan ya iku upacara adat tradisi ing tlatah Kabupatèn Bantul, luwih cethané ana ing tlatah Désa Wonokromo, Plèrèt, Bantul. Upacara adat iki diadani ing saben malem Rebo pungkasane wulan Sapar taun Hijriyah utawa ruwah. Upac ...

                                               

Ki Ageng Ngenis

Ki Ageng Ngenis ya iku anak wuragil Ki Ageng Séla. Saka dhawuh Sultan Pajang, Ki Ageng Ngenis gegriya ing Laweyan, Sala lan sawuse seda uga disarekake ing Laweyan. Dene garwane ya iku Nyai Ageng Ngenis sumare ing Kuthagedhe. Ki Ageng Ngenis peput ...

                                               

Serat Nitipraja

Serat Nitipraja iku kalebet wonten satra jawa anyar. Panulisanipun tansah emperipun kalih Serat Nitisruti yaiku bab para luhur ing nagari, pangulahing praja saha angèmong datengè tiyang alit. mbok bilih serat nitipraja dipun cariosakèn jasanipun ...

                                               

Danureja IV (III)

Radèn Adipati Danurejo IV ya iku patih Kasultanan Ngayogyakarta. Saka madegé Kasultanan Ngayogyakarta taun 1755 M nganti pungkasan anané jabatan patih ing taun 1945 M, Danureja IV siji-sijiné patih kang asalé dudu saka trah Yudhanegaran. Sadurung ...

                                               

Tejakusuma I

Adipati Tejakusuma I ya iku adipati ing Lasem wiwit taun 1585 M, ing pungkasan jaman Pajang setaun sadurunge Sultan Hadiwijaya surut. Nalika iku, Lasem kasil teluk marang Pajang déné Santhi Wira kang nguwasani Lasem disingkirake. Anake nama Raden ...

                                               

Pringgalaya

Jeneng Pringgalaya bisa ngrujuk marang: Patih Pringgalaya, patih ing Kartasura lan Kasunanan Surakarta 1742-1755. Pangéran Pringgalaya, putrané Panembahan Sénapati karo Retna Dumilah putri Madiun; Kangjêng Pangeran Arya Pringgalaya I putra dalêm ...

                                               

Kirab Tumuruning Mahesa Sura

Kirab Tumuruning Mahésa Sura utawi jumuduling mahésa sura inggih menika salah satunggaling upacara kirab wonten ing Désa Srigading, Sandèn, Bantul. Adicara menika kalampahan saben malem setunggal sura kanggé mèngeti legénda mahésa sura. Setunggal ...

                                               

Godhong teluk

Godhong teluk minangka godhong aromatik sing biasane digunakake kanggo masak. Bisa digunakake kanthi lengkap utawa garing lan lemah. Yen dipangan sakabehane, godhong teluk tajem lan duwe rasa sing tajem lan pait. Kaya dene rempah-rempah lan rempa ...

                                               

Kachori

Kachori minangka salah sawijining nyamikan goreng pedhes, asale saka anak bawana India, lan umume ing papan sing diaspora India lan diaspora Asia Kidul liyane. Jeneng alternatif kanggo cemilan kalebu kachauri, kachodi lan katchuri.

                                               

Kulcha

Kulcha digawe saka glepung maida, banyu, jiwit lan agen ragi, dicampur nganggo tangan kanggo nggawe adonan kang kenceng banget. Adonan iki ditutup nganggo kain teles banjur ditinggal nganti udakara sajam utawa luwih ing papan kang anget. Asil kas ...

                                               

Krémasi

Krémasi ya iku tatacara ngilangaké mayit/jisim manungsa sawusé pati kanthi cara diobong. Umumé dileksanakaké ing omah krématorium utawa ing pasétran. Krémasi ing Bali karan ngaben. Krémasi nduèni fungsi dadi pérangan saka pangruktine jenasah nali ...

                                               

Olahan Bhutan

Masakan Bhutan nggunakake sega abang, soba, lan jagung tambah akeh. Buckwheat dipangan utamane ing Bumthang, jagung ing kabupaten Wétan, lan nasi ing papan liya. Diet ing bukit uga kalebu daging pitik, daging yak, daging sapi garing, daging babi, ...

                                               

Tourtière

Tourtière minangka salah sawijining olahan jinis pie daging Kanada sing asale saka provinsi Quebec, biasane digawe daging babi, daging sapi utawa daging sapi lan kentang cincang. Game liar kadang digunakake. Bagéan tradhisional kanggo réveillon N ...

                                               

Londonderry

Londonderry utawa dicekak dadi Derry iku kutha ing Irlandia Lor, Britania Raya. Kutha iki sing ndunungi kira-kira 90.000 jiwa lan ing sakiwa-tengené kutha iki kurang luwih 250.000 jiwa. Kutha iki dunungé cedhak karo wates Républik Irlandia.

                                               

Olahan panggang dina Minggu

Panggang Minggu yaiku panganan utama tradisional saka Inggris sing biasane disajikake ing dina Minggu, kalebu daging panggang, kentang panggang utawa kentang uleg, lan iringan kaya ta puding Yorkshire, isian, kuah lan saus mint. Sayuran kaya ta k ...

                                               

Parlemèn Karajan Manunggal

Parlèmen Kraton Manunggal Britania Raya lan Irlandia Lor iku badan lègislatif paling wenang ana ing Britania Raya lan wewengkon sabrang segarané. Parlemèn iki asipat bikameral, kanthi Déwan Pangéran minangka majelis dhuwur lan Déwan Kawula Britan ...

                                               

Daging cincang

Daging cincang yaiku olahan kang bisa dicampur saka disigar pepe woh, roh disaring lan rempah-rempah, lan kadhangkala Suet daging sapi, daging sapi, utawa venison. Wiwitane, mincemeat mesthi ngemot daging. Akeh resep modern sing ngemot suet dagin ...

                                               

Sendhok lenga

A sendok greasy cilik, mirah eatery - salah siji Amérika diner, utawa warung kopi, utawa Inggris utawa Irish cafe - biasane sing spesialisasine ing panganan goreng lan / utawa jajanan ngarep-masak. Tembung sendok berminyak wis digunakake ing Amer ...

                                               

Charlie Hebdo

Cithakan:Infobox newspaper Charlie Hebdo inggih punika satunggalipun kalawarti minggon satir ing nagari Perancis, nampilaken kartun, laporan, polémik lan geguyonan ingkang kirang sopan lan kanthi vokal non-konformis ing panerbitanipun, publikasin ...

                                               

Arondisemen Sepisanan Lyon

Arondisemen Sepisanan Lyon ya iku salah siji saka sangang arondisemen ing kutha Lyon. Arondisemen iki mapan ing ngisore bukit La Croix-Rousse, sisih lor distrik Presquîle kang kadhapur déning rong kali ing Lyon, Saône lan Rhone. Arondisemen Sepis ...

                                               

Ajiaco

Ajiaco minangka salah sawijining jinis olahan sup sing umum kanggo Kolombia, Kuba, lan Peru. para Wasis wis debat babagan asale sajian. Panganan kasebut misuwur banget ing ibukutha Kolombia, Bogotá, diarani Ajiaco santafereño, ing endi umume diga ...

                                               

Gino Birindelli

Gino Birindelli yaiku laksamana Italia lan pamimpin armada Angkatan Laut Italia Marina Militare. Piyambakipun pikantuk medali emas. Lan dadi Anggota Dewan Perwakilan Italia 1972-1976.

                                               

Sundubu-jjigae

Sundubu-jrigae utawa rebus tahu lembut minangka jigae ing masakan Korea. Piring kasebut digawe nganggo tahu empuk anyar sing empuk, sayuran, kadang jamur, bawang, panganan laut opsional, daging opsional, lan gochujang utawa gochu garu. Sajian kas ...

                                               

Basa Turki Kiprus

Basa Turki Kiprus yaiku salah sawijining carabasa Turki kang kocap ana ing Kiprus dening wong Turki kang manggon ana ing kana.

                                               

Basa Turki Karaman

Basa Turki Karaman yaiku carabasa Turki kang kocap lan katulis dening wong Karaman yaiku pariklumpuk wong Nasrani Ortodhoksi kang mocap basa Turki ing Kabauraton Osman. Dene basa Turki Osman parijawat nganggo aksara Arab, wong Karaman nulis carab ...

                                               

Kopi Turki

Kopi Turki yaiku gaya kopi sing disiapake nggunakake biji kopi sing ditatah banget tanpa disaring. Ing Serbia lan Montenegro, diarani "kopi Turki" турска кафа / turska kafa, "kopi domestik" домаћа кафа / domaća kafa utawa mung "kopi" кафа / kafa. ...

                                               

Kèsmé

Kesme utawa eriste jinis endhog mie ketemu ing macem-macem Turki masakan, kalebu Kyrgyz lan Kazakh masakan. Uga ditemokake ing masakan Turki lan diarani eriste ing basa Turki standar modern. Tembung kasebut dhewe minangka nominalisasi tembung kri ...

                                               

Piyaz

Piyaz yaiku salah sawijining jinis salad utawa meze Turki sing digawe saka jinis kacang garing, bawang, peterseli lan sumac. Ing provinsi Antalya ing Turki disiyapake beda karo wilayah liyane kanthi bahan liyane kayata minyak wijen. Ing Antalya, ...