ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 50




                                               

Mi koclok

Mie koclok, yaiku olahan arupa sup mi ayam Indonesia, spesialisasi kutha Cirebon, Jawa Barat. Mie kasebut diwenehi sup kaya bubur warna kenthel kanthi warna putih, digawe saka duduh kaldu pitik lan duduh santen, sing dibumboni pati jagung utawa t ...

                                               

Digitalis

Digitalis, iku génus saka watara 20 spésies tetuwuhan rong taunan utawa taunan, sing biyèn digolongaké sajeroning kulawarga Scrophulariaceae. Miturut panelitèn èlmiah anyar sajeroning babagan genetika, tetuwuhan iki bisa digolongaké sajeroning ku ...

                                               

Asuransi AXA Indonesia

Asuransi AXA Indonesia kang luwih kondhang kanthi jeneng AXA Insurance ya iku sawijining Asuransi Umum kang diadegaké wiwit taun 1988, lan duwé kantor pusat ing Jakarta.

                                               

Buku masak

Buku masak utawa buku masak minangka referensi pawon sing ngemot resep. Buku masak bisa umum, utawa bisa uga spesialisasi ing masakan utawa kategori panganan. Resep ing buku masak disusun kanthi macem-macem cara: kursus, kanthi bahan utama, kanth ...

                                               

Sinseollo

Sinseollo utawa panci panas kerajaan minangka salah sawijining jinis olahan arupa sajian rumit sing kalebu bakso, jeonyueo cilik lan bunder, jamur, lan sayuran sing dimasak ing duduh kaldu sing mewah ing masakan kraton Korea. Piring kasebut arupa ...

                                               

Situs Citaman

Situs Citaman yaiku salah sawijning situs tinggalan sejarah. Situs iki mapan ana Desa Sukasari, Kecamatan Pulosari, Kabupaten Pandeglang, Provinsi Banten. Situs iki mapan ana ereng-ereng gunung Pulosari, ingkang ndadekake tambah endahing sesawang ...

                                               

Shahi paneer

Shahi paneer minangka persiyapan paneer, sing asale saka sub bawana India, sing kalebu krim, tomat lan rempah-rempah India sing kandel. Asal karo panganan enak sing asri saka Mughlai mula istilah shahi ", kanggo judhul kerajaan Shahanshah ing Mug ...

                                               

Gamelan Slendro

Gamelan Slendro Cirebon yaiku kalebu jinis karawitan kang uwis kasebar ana ing dhaérah Cirebon. Alat iki kalebu katagori alat kang umuré wis tuwa. Miturut naskah literatur tradhisi Cirebon, ditulis ing Babad Jaman, kacaritakaken yèn ing wektu sem ...

                                               

Mi bandung Muar

Mee bandung Muar, utawa mung Mee bandung, minangka masakan tradisional Asia Tenggara sing asale saka Muar, Johor, Malaysia. Tembung bandung ing jenenge asale saka makna harfiah saka tembung ing basa Melayu, sing artine "campuran" utawa "pasangan" ...

                                               

Lei cha

Lei cha utawa tèh minangka wedang utawa gruel sing didhasarake ing Tiongkok Kidul. Kebiasaan Lei cha diwiwiti ing jaman Tiga Kerajaan utawa uga Dinasti Han. Umumé nyebar ing antarane masarakat Hakka ing wilayah Hakka ing Taiwan. Iki digawa dening ...

                                               

Bún bò Huế

Bún bò Huế utawa bún bò yaiku sup Vietnam populer sing ngemot bihun lan daging sapi. Huế minangka kutha ing Vietnam tengah sing ana gandhengane karo gaya masak bekas istana kerajaan. Piring kasebut dikagumi banget amarga rasa pedhes, asin, lan um ...

                                               

Jianbing guozi

Jianbing guozi yaiku "tongkat adonan goreng digulung ing pancake tipis" sing asale saka China ing Kota Tianjin. Minangka sub-kategori Jianbing. Asal saka ing Tianjin, iki minangka panganan jalanan sing populer lan diarani "salah sawijining sarapa ...

                                               

Naan qalia

Naan qalia minangka panganan sing asale saka Aurangabad, Maharashtra ing India. Minangka ramuan daging kambing lan macem-macem rempah-rempah. Naan minangka roti sing digawe ing tandoor, dene qalia minangka campuran daging domba utawa daging sapi ...

                                               

Ruwatan Rambut Gimbal

Upacara Ruwatan Rambut Gembel inggih menika upacara cukur rambut ing bocah-bocah rambut gembel ingkang dilakoake karo masyarakat ing daerah Dataran Tinggi Dieng.

                                               

Olahan campuran

Masakan campuran yaiku salah sawijining masakan sing nggabungake unsur-unsur tradisi kuliner sing beda-beda sing asale saka macem-macem negara, wilayah, utawa budaya. Masakan jinis iki ora dikategorikake miturut salah siji gaya masakan tartamtu l ...

                                               

Roquefort

Roquefort pra=|Babagan swara iki ; Occitan) minangka keju susu wedhus saka Prancis Kidul, lan minangka keju biru paling misuwur ing saindenging jagad. Sanajan keju sing padha diprodhuksi ing papan liya, ukum UE negesake manawa mung keju sing umur ...

                                               

Semla

A semla, vastlakukkel, laskiaispulla utawa fastlagsbulle / fastelavnsbolle punika salah sawijining jinis olahan tradisional muter manis digawe ing macem-macem formulir ing Swedia, Finlandia, Estonia, Norwegia, Denmark, Kapuloan Faroe lan Iceland, ...

                                               

Tomat kalèng

Tomat dikemas kaleng, utawa tomat tinned, sing tomat, biasane peeled, sing ngetokake kuwasane nggawe menyang bisa sawise Duwe wis diproses dening panas. Tomat kaleng kasedhiya ing macem-macem bentuk. Wangun tradisional yaiku tomat sing dikupas ka ...

                                               

Jesus Henry Christ

Jesus Henry Christ nggih punika filemkomedi saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning sutradhara Dennis Lee. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panyerat sékenario ingkang nate dipun damelaken filem cekak kanthi sesirah in ...

                                               

Shaokao

Shaokao, uga romanisasi dadi shao kao, yaiku pertalan saka barbecue ing basa Cina. Jinis olahan Tiongkok sing kalebu praktik kalebu aspek masakan Cina sing signifikan. Ing Tiongkok, umume ditemokake ing lurung-lurung ing Tiongkok lan pasar wengi ...

                                               

Salad iwak pitik China

Salad pitik Tiongkok minangka salah sawijining olahan jinis salad sing kalebu pitik sing dicincang lan bahan-bahan kuliner Tiongkok sing umume ing bagean Amerika Serikat. Sanadyan akeh variasi ana, fitur umum saka pitik roti lapis Chinese kalebu ...

                                               

Ngo hiang

Ngo hiang, uga dikenal kanthi jeneng heh gerng utawa lor bak minangka olahan khas Hokkien lan Teochew sing akeh diadopsi ing Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, lan Thailand ; saliyane papan dununge ing Tiongkok wetan.

                                               

Youmian

Youmian kang tegese minangka macem-macem mi Cina sing digunakake ing Tiongkok Kidul, utamane kanggo masakan Hong Kong lan Guangdong. Pilihan kasebut uga digunakake kanthi pilihan ing masakan Shanghai, Malaysia, lan Singapura. Youmian uga digunaka ...

                                               

Beras ireng

Nasi ireng minangka sawijining jinis sega spesies Oryza sativa L., sawetara kalebu beras ketan. Nasi ireng uga dikenal minangka Beras Terlarang ing Tiongkok Kuno amarga mung sing kalebu kelas ndhuwur sing bisa mangan. Saiki ana maneka werna jinis ...

                                               

Saos plum

Saus plum minangka bumbu manis lan asam sing kental lan coklat. Iki digunakake ing masakan Kanton minangka daptar acara kanggo mateng goreng, kayata spring roll, mie, lan bal pitik goreng uga bebek panggang. Iki digawe saka plum manis utawa woh-w ...

                                               

Cahkwé

Cahkwé utawa cakwé utawa cakue ya iku sawijining panganan saka Tiongkok kang digawé saka glepung, ragi, soda, amonium bikarbonat, lan uyah. Adonan yèn wis ngembang digawé kaya tongkat kang dawane watara 15-20 centimeter banjur tongkat loro mau di ...

                                               

Endhog gulung

Gulung endhog minangka maneka warnapanganan pembuka sing digoreng ing restoran Cina Amerika. Gulung endhog yaiku gulungan silinder, gurih sing enak karo kubis abon, daging babi sing dicincang, lan isi liyane ing njeron kulit gandum sing dibungkus ...

                                               

Pitik putih rajang

Ayam potong putih utawa daging ayam irisan putih kalebu jinise siu mei. Beda karo umume daging liyane ing kategori siu mei, sajian khusus iki ora dipanggang. Panganan kasebut umume kanggo budaya ing Tiongkok Kidul, kalebu Guangdong, Fujian lan Ho ...

                                               

Daging asu

Daging asu utawa daging anjing iku daging kang diprodhuksi saka asu kang disembelèh. Saliyané dadi kéwan klangenan kang diingu, asu uga isih dibudidayakaké minangka sumber protéin ing sawetara papan ing donya. Ing nagara-nagara kang nyayangi asu ...

                                               

Karèt kebo

Karèt kebo ya iku spésiès tetuwuhan saka génus ficus. Tuwuhan iki asalé saka India sisih lor-wétan, Népal, Bhutan, Burma, Cina, Malaysia, lan Indonésia. Tuwuhan iki uga banjur wus kasebar ing Sèilon lan Praja Florida, Amérikah Sarékat.

                                               

Kapuloan Padaidio, Biak Numfor

Kapuloan Padaidio iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Biak Numfor Provinsi Papua. Kabupatèn Biak Numfor

                                               

Biak Wétan, Biak Numfor

Biak Wétan iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Biak Numfor Provinsi Papua. Kabupatèn Biak Numfor

                                               

Biak Lor, Biak Numfor

Biak Lor iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Biak Numfor Provinsi Papua. Kabupatèn Biak Numfor

                                               

Biak Kutha, Biak Numfor

Biak Kutha iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Biak Numfor Provinsi Papua. Kabupatèn Biak Numfor

                                               

Numfor Kulon, Biak Numfor

Numfor Kulon iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Biak Numfor Provinsi Papua. Kabupatèn Biak Numfor

                                               

Numfor Wétan, Biak Numfor

Numfor Wétan iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Biak Numfor Provinsi Papua. Kabupatèn Biak Numfor

                                               

Samofa, Biak Numfor

Samofa iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Biak Numfor Provinsi Papua. Kabupatèn Biak Numfor

                                               

Yendidori, Biak Numfor

Yendidori iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Biak Numfor Provinsi Papua. Kabupatèn Biak Numfor

                                               

Warsa, Biak Numfor

Warsa iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Biak Numfor Provinsi Papua. Kabupatèn Biak Numfor

                                               

Poom, Kapuloan Yapen

Poom iku dhistrik ing Kabupatèn Kapuloan Yapen Provinsi Papua. Cithakan:Kabupatèn Kapuloan Yapen Kabupatèn Kapuloan Yapen

                                               

Angkaisera, Kapuloan Yapen

Angkaisera iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Kapuloan Yapen Provinsi Papua. Cithakan:Kabupatèn Kapuloan Yapen Kabupatèn Kapuloan Yapen

                                               

Yapen Kulon, Kapuloan Yapen

Yapen Kulon basa Indonésia: Yapen Barat, iku dhistrik ing Kabupatèn Kapuloan Yapen Provinsi Papua. Cithakan:Kabupatèn Kapuloan Yapen Kabupatèn Kapuloan Yapen

                                               

Yapen Kidul, Kapuloan Yapen

Yapen Kidul "basa Indonésia: Yapen Selatan, iku dhistrik ing Kabupatèn Kapuloan Yapen Provinsi Papua. Cithakan:Kabupatèn Kapuloan Yapen Kabupatèn Kapuloan Yapen

                                               

Yapen Wétan, Kapuloan Yapen

Yapen Wétan basa Indonésia: Yapen Timur, iku dhistrik ing Kabupatèn Kapuloan Yapen Provinsi Papua. Cithakan:Kabupatèn Kapuloan Yapen Kabupatèn Kapuloan Yapen

                                               

Sentani Wétan, Jayapura

Sentani Wétan iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayapura Provinsi Papua. Kabupatèn Jayapura

                                               

Demta, Jayapura

Demta iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayapura Provinsi Papua. Kabupatèn Jayapura

                                               

Kemtuk, Jayapura

Kemtuk iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayapura Provinsi Papua. Kabupatèn Jayapura

                                               

Kareuh, Jayapura

Kareuh iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayapura Provinsi Papua. Kabupatèn Jayapura

                                               

Nimboran, Jayapura

Nimboran iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayapura Provinsi Papua. Kabupatèn Jayapura

                                               

Nimbokrang, Jayapura

Nimbokrang iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayapura Provinsi Papua. Kabupatèn Jayapura