ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 47




                                               

Eyerlekh

Eyerlekh minangka salah sawijining jinis olahan arupa endhog sing ora krasan, tanpa rasa ana ing njero pitik sing wis disembelih lan biasane dimasak ing sup. Biasane sejarah umume ana ing masakan Yahudi Ashkenazi, nanging panggunaane saya asring ...

                                               

Gołąbki

Gołąbki minangka jeneng Polandia saka olahan sing populer ing masakan Eropa Tengah, digawe saka godhong kubis sing digodhog lan dibungkus isi daging babi utawa daging sapi sing dicincang, bawang bombay sing disigar, lan beras utawa gandum. Gołąbk ...

                                               

Sangèh

Sangeh minangka papan wisata alami kang dumunung ing désa Sangeh, Abiansemal, Badung, Bali. Saka Denpasar, ngalor kurang luwih 25 kilomèter. Papan iki maune cagar alam,nanging wiwit wetuné layang kekancing Mantri Kehutanan Nomor: 87/Kpts-II/1993 ...

                                               

Ruan

Ruan ya iku jeneng piranti musik pethik kanthi wujud bunder, duwé senar cacah papat, lan asalé saka Cina. Ing Dinasti Qin sinebut Qin Pipa amarga rupané kang mirib karo piranti musik Pipa nanging duwé gulu dawa. Jeneng Ruan asalé saka Ruan Xian, ...

                                               

Furisode

Furisode inggih punika kimono mawi lengen wiyar ingkang dipunagem déning wanita enèm ingkang dèrèng manten, Dipundamel saking bahan kanthi warni ingkang cerah, motif kain wujud kembang lan tuwuhan, kaÈndahan mangsa, kéwan utawi peksi ingkang dipu ...

                                               

Motorola PEBL U3

Motorola PEBL U3 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2007, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 87.5 x 49 x 22.2 mm déné boboté 105 gram ...

                                               

Motorola V525

Motorola V525 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 89 x 49 x 24.8 mm déné boboté 114 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 17 ...

                                               

Motorola Mpx200

Motorola Mpx200 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 89 x 48 x 27 mm déné boboté 118 gram. Layaré TFT, 65k werna ukuran 2.2 inchi k ...

                                               

Motorola V635

Motorola V635 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 89 x 49 x 25 mm déné boboté 124 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi ka ...

                                               

Hiperkolesterolemia familia

Hiperkolestrolemia familia ya iku kahanan mbebayani sing ditandhani dening kadhar kolestrol sing dhuwur ing getih. Menawa ora ditambani, kolesterol bisa tumpuk undhung lan nggawé sempit pambuluh getih. Pungkasané panandang kena lelara jantung kor ...

                                               

Sloe gin

Sloe gin minangka liqueur abang Inggris digawe nganggo gin lan slogan. Sloe minangka woh saka Prunus spinosa, sawijining relatif saka plum. Sloe gin duwe konten alkohol antara 15 lan 30 persen kanthi volume. Nanging, Uni Eropa nggawe minimal 25% ...

                                               

Gopchang

Gopchang bisa nuduhake usus cilik sapi utawa gui sing digawe saka usus cilik. Sing terakhir uga diarani gopchang-gui. Tabung-shaped jeroan punika kenyel karo sugih serat lentur. Ing masakan Korea, godhok ing panci panas, panggang liwat barbecue, ...

                                               

Buncheong

Buncheong ya iku jinis keramik Koréa kang wernane ijo-biru utawa klawu semu ireng. Buncheong dilapisi déning lapisan putih sadurungé diglasir lan diobong ing tungku kang dideoksidasi. Buncheong ya iku cekakan saka bunjanhoecheong-sagi utawa atege ...

                                               

Nokia 105 (2015)

Nokia 105 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2015, wiwit dipasaraké Juni taun 2015 lan duwé ukuran 108.5 x 45.5 x 14.1 mm déné boboté 69.8 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.4 inchi k ...

                                               

Jirek

Wiwitan Jirek yaiku salah sawijiné wit-witan sing enten teng Jawi. Jirek/jirek emprit. Sanèsé ènten malih jirek, jirek/jirek prit/jirek wolu. Penamian jirek teng daerah sanesé uga ènten kados teng Sunda lan Minang ènen penamian jirek, yaiku Bacca ...

                                               

Moses Jigibalom

Moses Jigibalom, lair ing Kabupaten Lanny Jaya, 24 April 1993, ya iku salah siji pengusaha kopi kang kondhang ing pirang-pirang wilayah ing Papua, kaya ta ing Wamena, Timika, lan Jayapura. Moses ora nyangka yèn dhèwèké bakal bali omah lan nerusak ...

                                               

Juwawut

Jawawut iku panganan pokok kang wigati kaya déné beras lan sabanjuré. Wuli jawawut mligi kanggo panganan kéwan, nanging bisa uga minangka bahan kanggo gawé bir, wiski, lan panganan kaséhatan. Ing taun 2007, tuwuhan jawawut iki rangking kapapat in ...

                                               

Motorola C257

Motorola C257 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109.9 x 49.9 x 14.9 mm déné boboté 91 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolus ...

                                               

Motorola PEBL U6

Motorola PEBL U6 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 86.5 x 49 x 20 mm déné boboté 110 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inc ...

                                               

Sharp 770SH

Sharp 770SH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 50 x 17.1 mm déné boboté 101 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inchi kanthi r ...

                                               

Nokia 6126

Nokia 6126 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Februari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 48 x 20 mm déné boboté 112 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.2 inchi kanthi rés ...

                                               

Siemens S75

Siemens S75 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 47 x 18.5 mm déné boboté 99 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi kan ...

                                               

Lukas Lukmana

Lukas Lukmana, ya iku direktur utama wahana komputer. Lair dateng Kudus 25 Desembar 1961,agaminipun Kristen. Saking SD ngantos SMA panjenenganipun dateng Kudus, lanjeng kuliah dateng Universitas Kristen Maranatha Bandung, mendet jurusan Teknik El ...

                                               

Nokia 8850

Nokia 8850 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1999, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 44 x 17 mm déné boboté 91 gram. Layaré monokrom. Kanggo sesukan, uga ana game cacah 3. Rin ...

                                               

Nokia 8890

Nokia 8890 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 44 x 18 mm déné boboté 91 gram. Layaré monokrom. Kanggo sesukan, uga ana game cacah 4. Rin ...

                                               

Panasonic VS3

Panasonic VS3 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 46 x 17.6 mm déné boboté 102 gram. Layaré TFT, 16M werna kanthi résolusi 2 ...

                                               

Sharp TM200

Sharp TM200 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 49 x 27 mm déné boboté 120 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inchi kanthi ...

                                               

Siemens SFG75

Siemens SFG75 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 45 x 24 mm déné boboté 110 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inchi kan ...

                                               

Motorola W380

Motorola W380 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2007, wiwit dipasaraké taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 45 x 18.2 mm déné boboté 97 gram. Layaré TFT, 65K we ...

                                               

Motorola W395

Motorola W395 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2007, wiwit dipasaraké taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 45 x 18.1 mm déné boboté 97 gram. Layaré TFT, 65K we ...

                                               

Motorola A630

Motorola A630 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 45 x 23 mm déné boboté 100 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 176 ...

                                               

Motorola W375

Motorola W375 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 45 x 18.6 mm déné boboté 88 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inchi kanthi ...

                                               

Nokia 6820

Nokia 6820 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 47 x 20 mm déné boboté 100 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.6 inchi kanthi ...

                                               

Nokia 6822

Nokia 6822 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 46 x 21 mm déné boboté 100 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.5 inchi kanthi r ...

                                               

Nokia 2300

Nokia 2300 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 46 x 20 mm déné boboté 92 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 65 piksel. ...

                                               

Nokia 7900 Crystal Prism

Nokia 7900 Crystal Prism ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké Juni taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 112 x 45 x 11.3 mm déné boboté 101 gram. L ...

                                               

Nokia 6700 Slide

Nokia 6700 Slide ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2009, wiwit dipasaraké April taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 95.2 x 46.1 x 15.9 mm déné boboté 110 gram. Laya ...

                                               

Panasonic MX6

Panasonic MX6 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 46 x 26 mm déné boboté 130 gram. Layaré TFT, 16M werna kanthi résolusi 320 ...

                                               

Motorola ROKR W5

Motorola ROKR W5 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 46 x 17.5 mm déné boboté 107 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inc ...

                                               

Motorola SLVR L9

Motorola SLVR L9 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 113 x 49 x 11.5 mm déné boboté 96 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inch ...

                                               

Motorola ROKR W6

Motorola ROKR W6 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2009, wiwit dipasaraké Mèi taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 46 x 17.5 mm déné boboté 107 gram. Layaré TFT ...

                                               

Pudhing wortel

Puding wortel minangka panganan tradisional kanggo macem-macem budaya ing saindenging jagad. Bisa disajikake minangka puding gurih utawa minangka panganan cuci mulut sing legi. Resep Inggris, diterbitake ing 1591, nggambaraké "pudding ing Carret ...

                                               

Prau pangayom pasisir Jepang Fukae

Prau Fukae iku prau pangayom pasisir angka sepuluh ing klas Etorofu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Fukae. Fukae kapernahaké rikala 30 Oktober 1942 déning Uraga Dock Com ...

                                               

Prau pangayom pasisir Jepang Hachijo

Prau Hachijo iku prau pangayom pasisir angka telu ing klas Shimushu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Hachijo ing Sagara Okhotsk. Hachijo kapernahaké rikala 3 Agustus 1939 ...

                                               

Prau pangayom pasisir Jepang Kunashiri

Prau Kunashiri iku prau pangayom pasisir angka loro ing klas Shimushu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Pulo Kunashiri ing Sagara Okhotsk. Kunashiri kapernahaké rikala 1 Maret ...

                                               

Siemens SF65

Siemens SF65 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 91 x 44 x 23 mm déné boboté 97 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 128 x 1 ...

                                               

Nokia 2626

Nokia 2626 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 43 x 18 mm déné boboté 91 gram. Layaré CSTN, 65K werna ukuran 1.5 inchi kanthi ré ...

                                               

Pölsa

Pölsa minangka sajian tradisional Swedia sisih lor sing wis dibandhingake karo hash. Bahan-bahan utamane yaiku ati, jantung, bawang, barley pot, lan asring daging sapi utawa daging babi cincang, dicampur karo stok, lada ireng, lan marjoram. Biasa ...

                                               

Boxty

Boxty yaiku pancake kentang tradisional Irlandia. Panganan kasebut asring ana gandhengane karo tengah lor, Connacht sisih lor lan Ulster kidul, utamane ing tlatah Leitrim, Mayo, Sligo, Donegal, Fermanagh, Longford, lan Cavan. Ana maneka resep, na ...

                                               

Jhunka

Jhunka utawa Zunka minangka salah sawijining jinis olahan Vegetarian, panganan tradisional sajian India sing disiapake ing Maharashtra, Goa lan Karnataka Utara. Sejatine bubur tepung anak ayam. Uga dikenal kanthi jeneng pithla utawa pithle. Bahan ...