ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 44




                                               

Boseong

Boseong ya iku sawijining kabupatèn kang dumunung ing pasisir kidul provinsi Jeolla Selatan, Koréa Kidul. Kabupatèn iki diwatesi déning kabupatèn Goheung ing sisih wétan lan Jangheung lan Gangjin ing sisih kulon daya. Tlatah Boseong mayoritas gun ...

                                               

Bakmi Jawa

Bakmi Jawa ya iku panganan bakmi saka Jawa mligi Daerah Istimewa Yogyakarta lan Jawa Tengah kang nduwé rasa unik lan khas Jawa. Bahan kang dianggo bakmi Jawa ya iku mi teles. Cara masaké uga nganggo areng. Keluk saka areng iku kang bisa mènèhi ar ...

                                               

Dimas Ekky Pratama

Dimas Ekky Pratama ya iku salah sijining pembalap Indonesia kang asale saka Depok sing melu ing tim Idemitsu Honda Team Asia sing ing kana uga sakanca ambi pembalap saka Thailand. Dimas Ekky Pratama kalebu pembalap kang wis ora asing maneh ing ma ...

                                               

Basa Cina Tengahan

Basa Cina Tengahan utawa tatalaku Cyeyün yaiku parijinis babadjati saka basa Cina kang kacathêt ing Cyehyün, bausastra padhalagu kang kapisan diwetokake ing taun 601 M lan katurutake karo tambahan-tambahan isi sabanjure. Juru basawidya Sweden Ber ...

                                               

Alih Tulis

Alih tulis yaiku ngganti tulisan kang ana ing tèks kanthi aksara kang padha utawa uga bisa kanthi aksara kang béda. Jinising alih tulis kapérang dadi 2, yaiku transliterasi lan transkripsi.

                                               

Teks

Teks yaiku anggitan kang ngemot samubarang kang duwèni gegayutan karo urip, yaiku kang gayut karo sekabehané kang wis dilakoni uga kang gayut karo humaniora. Teks minangka isining naskah utawa manuskrip utawa handschrift.

                                               

Tejakusuma II

Ki Ageng Giring Tara utawa Ki Tara Tejakusuma II ya iku putrane Adipati Tejakusuma I saka Lasem. Sasurute Tejakusuma I, kadipaten Lasem dipasrahake marang Tejakusuma III. Dene Tejakusuma II madeg pandhita ing desa Giring.

                                               

Alih Basa

Alih basa utawa kang luwih dikenal terjemahan yaiku ngganti basa kang ana ing teks menyang basa liyané. Contoné, teks kang nggunakaké basa Jawa diganti nganggo basa Indonesia, ancasé supaya isining teks uga bisa dingertèni déning wong kang ora pa ...

                                               

Askar Perang Sabil

APS yaiku salah sawijining organisasi awujud kelaskaran kang kabentuk saka gagasan para ulama ing Yogyakarta, Muhammadiyah bisa diarani organisasi kang mbentuk APS, amarga para ulama kang duwéni gagasan kasebut umumé saka organisasi Muhammadiyah.

                                               

Sasikirana

Bambang Sasikirana Putra ne saking Gatotkoco, Rojo negoro pringgondani kale garwonipun Dewi Pragiwa, Putri arjuna kale Dewi Manuhara, sakmeniko nggada dolor kale, saking bapak seje ibu asmonipun, Arya jayasupena, Putra saking dewi sumpani, lan ar ...

                                               

Tejakusuma V

Adipati Tejakusuma V ya iku adipati Ing Lasem taun 1714-1726 kang diangkat dening Pakubuwana I. Anane perang rebut keprabon ing jaman Amangkurat IV uga njalari owah-owahan kahanan ing Lasem. Tejakusuma ndhukung Pangeran Arya Mataram kang ngraman ...

                                               

Tejakusuma III

Adipati Tejakusuma III ya iku adipati ing Lasem. Kalungguhane nerusake saka eyange, Tejakusuma I kang wis seda. Ramane aran Ki Ageng Giring Tara/Ki Tara Tejakusuma II dadi guru ing desa Giring. Nalika Trunajaya ngraman ing Mataram nalika jaman Am ...

                                               

Tejakusuma IV

Adipati Tejakusuma IV ya iku Adipati ing Lasem. Amangkurat II ngangkat Tejakusuma IV kanggo nerusake trah Tejakusuman ing Lasem. Tumenggung Puspayuda kang dipilih Amangkurat kanggo ngganti Tejakusuma III nyata ora gawe Lasem tentrem. Malah Puspay ...

                                               

Siti sundari

Dewi Siti Sundari ya iku putranipun Bathara Wisnu kaliyan Dewi Pratiwi, putranipun Prabu Nagaraja saka Krajan Sumur Jalatunda. Dheke duwé Kangmas jenenge Bambang Sitija, ingkang sawisé mudhun ing donya lan dadi raja ing nagara Trajutisna, kang du ...

                                               

Sepur Joglokerto Ekspres

Cithakan:Infobox jalur KA Sepur Joglokerto Ekspres ya iku jeneng sepur kelas ékonomi AC kang dioperasikake déning PT Kereta Api Indonesia ing Jawa kanthi papan patujon Purwokerto-Sala Balapan pp lan minangka sepur ékonomi kaping telu ing Indonesi ...

                                               

Siemens C62

Siemens C62 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 44 x 20 mm déné boboté 85 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 128 x ...

                                               

Tsada

Tsáda minangka kutha cilik ing sisih kulon sisih Siprus. Dununge ana ing distrik Eparchía Páfou, ing sisih kulon negara, 90 km sisih kulon ibukutha Nicosia lan 8 kilometer sisih lor Paphos. Tsáda udakara 619 mèter ing ndhuwur segara. Nduwe 1.043 ...

                                               

Wadhuk Ketro

Wadhuk Ketro ya iku wadhuk kang dadi papan wisata ing Kabupatèn Sragèn. Wadhuk iki mapan ing Désa Ketro Kacamatan Tanon, Kabupatèn Sragèn, Jawa Tengah. Kali kang ngalir ing wadhuk iki ya iku kali Karang Talun. Ambane Catchment wadhuk iki kurang l ...

                                               

Kéwan kosher

Kewan sing kosher yaiku kewan sing netepi peraturan kashrut lan dianggep panganan sing kosher. Hukum pangan kasebut pungkasane dijupuk saka macem-macem wacana ing Torah kanthi macem-macem modifikasi, tambahan lan klarifikasi sing ditambahake karo ...

                                               

Ælfflæd Seko Whitby

Cithakan:Other people Saint Ælfflæd 654 – 714 yaiku putri Raja Oswiu saka Northumbria lan Eanflæd. Deweke ana abang Whitby Abbey, biara sing dikenal amarga keterampilan ing kedokteran, saka kematian kancane Hilda ing taun 680, pisanan bebarengan ...

                                               

Pamuksa

Pamuksa inggih punika salah sawijining perang ing lakon ringgit wacucal kang lakone inggih punika Prabu Pandu Dewanata kalih Resi Kimindama saking pertapaan Girimana. Resi ingkang sakti punika gadhah kathah murid dadosipun piyambakipun awis gadha ...

                                               

Pizza di Pasqua

Pizza di Pasqua, ing sawetara wilayah uga diarani crescia di Pasqua, torta di Pasqua, torta al formaggio utawa crescia brusca, minangka salah sawijining olahan jinis kue gurih ragi sing khas ing pirang-pirang wilayah ing Italia tengah adhedhasar ...

                                               

Nokia X2 00

Nokia X2 00 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 47 x 13.3 mm déné boboté 81 gram. Layaré TFT, 256K ...

                                               

Bun adus

Bun adus minangka gulung manis sing digawe saka adonan ragi adhedhasar susu karo gula remuk sing disiram ing ndhuwur sawise dipanggang. Variasi ing úa kalebu enclosing bongkahan saka gula ing bun utawa nambah candied woh pil, currants, raisins ut ...

                                               

Bledhek bal

Bledhek bal minangka fenomena sing ora dingerteni sing dijelasake kaya benda-benda bunder sing murub, beda-beda ukurane saka kacang nganti sawetara meter. Sanajan biasane digandhengake karo badai petir, fénoména kasebut umure luwih dawa tinimbang ...

                                               

Mousse

A mousse minangka salah sawijining olahan jinis panganan sing disiapake kanthi alus sing nggabungake gelembung udara kanggo menehi tekstur sing entheng lan hawa. Bisa diwiwiti saka entheng lan alus nganti krim lan kandel, gumantung saka teknik ...

                                               

Muslim bin Uqbah

Muslim bin Uqbah al-Murri minangka jenderal Khilafah Umayyah nalika jaman Muawiyah bin Abu Sufyan lan putrane Yazid bin Muawiyah. Yazid milih Muslim, sing duwe reputasi minangka setia Umayyah lan ngalami Perang Shiffin, minangka pimpinan tentara ...

                                               

Gondola

Gondola ing Cara Inggris / ˈ ɡ ɒ n d ə l ə, palafalan jroning basa Italia punika tradisional, warata-bottomed Venetian kayaking boat, uga cocog kanggo kahanan ing laguna Venetian. Punika biasanipun propelled dening gondolier, sing migunakake kaya ...

                                               

Cheongju

Cheongju inggih punika satunggaling nama kutha wonten ing Korea Kidul. Kutha Cheongju punika mapanipun wonten ing sisih kulon, mliginipun wonten ing provinsi Chungcheongbuk-do. Nalika taun 2005, kutha punika dados gadhah penduduk ingkang kathahip ...

                                               

Basa Galig

Basa Gaelik Sekotlan dituturake udakara 60.000 wong ing Sekotlan, mligi ing Highlands lan ing Western Isles, nanging uga ing Glasgow, Edinburgh lan Inverness. Ana uga komunitas panutur Gaelik cilik ing Kanada, mligi ing Nova Scotia lan ing pulo C ...

                                               

Hominy

Hominy minangka sajinis panganan sing diprodhuksi saka jagung garing sing wis diolah nganggo cuweran alkali, ing proses sing diarani nixtamalization. "Lye hominy" minangka sak jinis hominy kang digawe karo lye. Ing masak ing Meksiko, hominy ditra ...

                                               

Nougat

Nougat yaiku kulawarga confection digawe saka gula utawa madu, kacang panggang, putih endhog sing dikocok, lan woh-wohan sing dicincang kadang kala. Konsistensi nougat kenyal, lan digunakake ing macem-macem permen lan coklat. Tembung nougat asale ...

                                               

Pasta kacang abang

Pasta kacang utawa senggol kacang abang, uga diarani tempel kacang adzuki utawa anko, minangka salah sawining jinis pasta sing digawe saka kacang abang, digunakake ing masakan Asia Wétan. Tempel disiapake kanthi nggodhog kacang buncis, banjur dir ...

                                               

Kopi Irlandia

Kopi Irlandia yaiku koktail sing kalebu kopi panas, wiski Irlandia, lan gula, diaduk, lan ditambah krim. Warunge diombe liwat krim kasebut. Wiski Irlandia lan paling ora siji sendok teh gula diwutahake ing kopi ireng banjur diaduk nganti larut. K ...

                                               

Sarapan gulung

Gulung sarapan yaiku gulung roti sing diisi karo unsur sarapan tradisional. Disedhiyakake ing macem-macem toko serbaguna, newsagents, supermarket, pom bensin, lan restoran santai ing saindenging Irlandia. Gulung sarapan biasane kalebu roti utawa ...

                                               

Cozonac

Cozonac utawa Kozunak minangka olahan jinis roti ragi manis sing khas, tradisional ing Rumania, Bulgaria lan Serbia. Sugih ing endhog, susu lan butter, biasane dipangan kanggo Paskah ing Bulgaria, lan umume kanggo saben preinan utama ing Rumania ...

                                               

Galette

Galette yaiku salah sawijining olahan sing digunakake ing masakan Prancis kanggo milih macem-macem jinis kue lapis rata utawa bentuk bebas, utawa, ing galet Breton, pancake digawe karo glepung soba biasane kanthi isi gurih. Saka jinis kue galet, ...

                                               

Samgyeopsal

Samgyeopsal, samgyeopsal-gui, utawa weteng daging babi panggang minangka sawijining olahan jinis gui ing masakan Korea.

                                               

Dampfnudel

Dampfnudel yaiku olah-olahan sa jinis roti putih utawa roti manis sing dipangan minangka panganan utawa panganan cuci mulut ing Jerman, Austria lan ing Prancis. Iki minangka panganan khas ing Jerman sisih kidul.

                                               

Latké

Tembung latke diturunake liwat Yiddish saka tembung oladka Timur Slavic, sing oladya saka oladya, "pancake cilik". Tembung Slav asale saka Basa Yunani Kuno ἐλάδιον, mandhap ἔλαιον, "lenga zaitun", "bahan berminyak". Tembung levivah לביבה, jeneng ...

                                               

Olahan Slovenia

Masakan Slovenia minangka jinis olahan dipengaruhi dening macem-macem lanskap, iklim, sejarah lan budaya tetanggan Slovenia. Ing 2016, etnologis Slovenia sing misuwur mbagi negara kasebut dadi 24 wilayah gastronomi. Buku masak basa Slovenia pisan ...

                                               

Agapetus A. Kristiandana

Agapetus A. Kristiandana ya iku salah sawijining pelukis lan pematung asli kutha Yogyakarta kang kabèh pakaryané ngandhut unsur kéwan utawa fabel. Dhèwèkké alumnus saka Institut Seni Indonesia Yogyakarta, banjur nerusaké pawiyatan ing Master of C ...

                                               

Agung Kurniawan

Agung Kurniawan, salah satunggaling seniman wonten ing Ngayogyakarta, mujudaken kawontenan ing sakiwa tengenipun winten ing mèdia gambar. Kanthi gambar manika piyambakipun saged mbabar kanthi gamblang napa ingkang dipun raosaken masyarakat. Sanaj ...

                                               

Nokia X2 05

Nokia X2 05 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2011, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2011 lan duwé ukuran 113 x 50 x 15 mm déné boboté 87.8 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 2.2 inc ...

                                               

Kerajaan Minanga

Karajan Minanga iku Karajan Melayu kang ana ing taun 645. Pawarta ngenani anané karajan iki saka buku Tang-Hui-Yao kang diripta déning Wang pu ing taun 961 nalika jaman Dinasti Tang, nyritakake keraajn iki ngirimake utusan menyang Cina ing taun 6 ...

                                               

Yamaha V50

Yamaha Seri-V ya iku montor bèbèk 2-tak kang diprodhuksi déning Yamaha. Yamaha seri V iki migunakaké mesin kanthi kapasitas kang béda-béda, gumantung segmen pasar kang dituju. Pit montor iki diprodhuksi kanggo nandhingi Honda Super Cub kang wus k ...

                                               

Cachupa

Cachupa minangka panganan misuwur saka kapuloan Cape Verde, Afrika Kulon. Iki minangka rebusan jagung sing wis dimasak alon-alon, kacang buncis, singkong, ubi, iwak utawa daging, lan asring morcela. Disebut minangka sajian nasional negara kasebut ...

                                               

Dacquoise

dacquoise yaiku salah sawijining olahan kue panganan cuci mulut sing digawe lapisan almond lan kemiri meringue lan krim utawa krim butter ing dhasar biskuit mentega.

                                               

Armée de Terre

Angkatan Darat Perancis uatawa Armée de Terre, yakuwi, darat saka Angkatan Bersenjata Perancis lan kagolong angkatan militèr kang gedhé dhéwé. Nalika taun 2007, prajurit saka 134.000 bala reguler, 15.500 reservis, lan 25.650 masarakat sipil. Kabe ...

                                               

Pangadhem

A adhem, dodo es hotspot, kothak es, kothak kelangan, chilly bin, utawa esky iku sawijining terisolasi kothak digunakake kanggo nyimpen pangan utawa ngombe sing kelangan. Kubus es umume diselehake kanggo mbantu konten ing jero tetep adhem. Paket ...