ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 43




                                               

Panasonic G70

Panasonic G70 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 88 x 60 x 27 mm déné boboté 88 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 12 ...

                                               

Tembung Kawi

Tembung Kawi yaiku tembung kang dijupuk saka basa kawi, kaya ta: Jenar tegesè kuning Wilis tegesè ijo Musna tegesè ilang Wisma tegesè omah Andaka tegesè banthèng Arga/giri tegesè gunung Samodra tegesè sagara/jaladri Tyas/nala/kalbu tegesè ati Duh ...

                                               

Iwak godhog

Nggodhok iwak, utawa sabenere iwak uyah-nggodhok iwak nggodhok karo uyah lan kanthi mangkono wadi kanggo konsumsi mengko. Sanajan metode kasebut digunakake ing bagean liya ing donya, iki mung nduweni makna komersial utama ing Asia Tenggara. Umur ...

                                               

Pratélaning punthuk magnèt

Punthuk magnèt uga diarani Gravity hill ya iku papan panggonan sing miring sethithik nanging sawangan pinggirané kaya ta tetuwuhan, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kaanan iki marekaké tipuan mata, mangka dalan sing sajatiné mudh ...

                                               

Antibiotik beta-laktam

Antibiotik beta-laktam ya iku golongan antibiotika kang dweni komponèn struktur kang pada kang wujud ali-ali beta-laktam lan racaké minangka ngatasi infeksi bakteri. Kira-kira sakiwa-tengené 56 macem antibotik beta-laktam kang duwé antivitas anti ...

                                               

Ali Soheili

Ali Soheili iku Perdana Menteri Iran. Lair ing Tabriz, dheweke dadi Perdana Menteri ing taun 1942, lan Duta Besar Inggris ing taun 1953. Konferènsi Teheran ing mangsa pamaréntahané. Punika ditulis manawa dheweke uga tandhingake sajrone Fine Arts ...

                                               

Paleografi

Paleografi yaiku ilmu kang ngrembug manéka warna tulisan kuna. Ilmu iki diprelukaké kanggo neliti tulisan kuna kang ana ing watu, logam, utawa liya-liyané.

                                               

Watuwaled

Watuwaled iku watu enepan jinis klastan. Kaya ta arané, watu iki mligi awujud luwih 2/3 saka bahan-bahan waled, pinaricéda minangka wiji saktepan 2–62 µm utawa 4 ketuk 8 déning ukuran Krumbein phi φ. Watuwaled cumetha bedha saka watupasir amarga ...

                                               

Chile con queso

Chile con queso, kadhangkala disebut mung queso, iku sawijining appetizer utawa sisih sajian saka ilang keju, lan chili mrico, biasane dadi ing Tex-Mex restoran minangka dip kanggo Kripik tortilla.

                                               

Raden Ayu Srimulat

Raden Ayu Srimulat salah satunggalin penyanyi wadon, juru main sandiwara, lan salah siji wong saka ngedekke gugus seni Aneka Ria Srimulat. Dhèwèké lair ing Wedana Bekonang, Sala sing dikucilke saka para kulawarga amarga aktivitase minangka penyan ...

                                               

Mi kolam

Mie kolam minangka irisan silinder busa polietilen apung, kadhangkala kothong. Mie iki digunakake dening wong-wong saka kabeh umur nalika nglangi. Mie kolam renang migunani nalika sinau nglangi, kanggo ngambang, kanggo nylametake, kanthi maneka w ...

                                               

Gose

Gose minangka bir sing difermentasi anget sing asale saka Goslar, Jerman. Biasane diseduh paling ora 50% tagihan gandum dadi gandum malt. Rasa sing dominan ing gose kalebu rasa asam lemon, karakteristik herbal, lan rasa asin. Bir gose biasane ora ...

                                               

Kejatèn

Organisasi Kejatèn didegaké dening Bapak Suradji Partomihardjo ing dalan Nusantara No. 63, Blora, Jawa Tengah, ing tanggal 1 Désèmbér 1970. Jeneng Kejatèn dijupuk saka kedadén nalika panjenenganè nampa wangsit bakal ana ing ndhuwur Gunung Jati la ...

                                               

Mudarabah

Mudarabah miturut ngèlmu fikih, mudarabah utawa qirad ya iku pawèwèhing modhal saka kang duwé modhal marang wong kang bakal ngedolaké modhal kanthi paugeran yèn untung rugi dipikul bareng - bareng gegayutan kaliyan perjanjèn wong sakloron ing wan ...

                                               

Thalipeeth

Thalipeeth minangka roti gandum multi-gandum sing kawentaring India Kulon, utamane Maharashtra. Glepung kanggo thalipeeth, diarani bhajanee, disiapake saka gandum, kacang-kacangan lan rempah-rempah panggang. Bahan-bahan kasebut kalebu pari-parian ...

                                               

Kèlangan kéwan

Ing pati saka pet utawa kewan sing siji wis dadi emosional siji oftentimes asil ing sungkowo kang bisa dadi iso dibandhingke karo pati saka manungsa siji tresna, utawa malah luwih gumantung ing individu. Pati kasebut bisa dirasakake luwih kuat na ...

                                               

Sop bayem

Sup bayam yaiku sup sing disiapake nggunakake bayam minangka bahan utama. Sajian umum ing saindenging jagad, sup bisa disiapake minangka sup kaldu utawa krim adhedhasar, lan sing terakhir bisa diarani "krim sup bayam." Ing China, sup bayam lan ta ...

                                               

Upacara Tumbuk Ageng

Upacara Tumbuk Ageng ya iku upacara adat Jawa kang ditindakake nalika sawijining wong wis umur 8 windu utawa 64 taun. Upacara iki kaperang dadi telu yaiku angon putu, congkogan, lan andrawinan.

                                               

Motorola V3688

Motorola V3688 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1998, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 83 x 44 x 25 mm déné boboté 83 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 64 piksel. Moto ...

                                               

Sony Ericsson J120

Sony Ericsson J120 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 44 x 17 mm déné boboté 75 gram. Layaré STN, 65K werna ukuran 1.36 inchi kan ...

                                               

Sony Ericsson J110

Sony Ericsson J110 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 44 x 17 mm déné boboté 79 gram. Layaré STN, 65K werna ukuran 1.36 inchi kan ...

                                               

Motorola Talkabout T191

Motorola Talkabout T191 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 40 x 15 mm déné boboté 80 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 98 x 64 pi ...

                                               

Motorola V171

Motorola V171 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 44 x 23 mm déné boboté 83 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 96 ...

                                               

Motorola C300

Motorola C300 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 44 x 16 mm déné boboté 82 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 98 x 64 pi ...

                                               

Motorola WX160

Motorola WX160 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2009, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 46 x 14.5 mm déné boboté 65 gram. Layar ...

                                               

Sop okra

Sup Okra utawa Okro minangka sop sing disiyapake nggunakake polong wiji ijo sing bisa ditanam saka tanduran kembang okra minangka bahan utama. Werna ijo. Okra duwe rasane lunyu nalika digosok nganggo driji. Polong wiji ijo sing bisa dipangan uga ...

                                               

Siemens Xelibri 1

Siemens Xelibri 1 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 46 x 19 mm déné boboté 73 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 6 ...

                                               

Geumsan

Geumsan ya iku siji kabupatèn kang dumunung ing sisih paling kidul Provinsi Chungcheong Kidul, Koréa Kidul. Geumsan dadi penghubung antarané wewengkon Yeongnam lan Honam. Laladan iki dikenal minangka pusat perkebunan ginseng kang gedhé dhéwé ing ...

                                               

Setatsiyun Varenna-Esino-Perledo

Varenna-Esino-Perledo iku sawijining setatsiyun sepur ing Perledo, ing jalur sepur Tirano–Lecco ing Lombardia, Italia lor. Miturut jenengé setatsiyun, setatsiyun iki ngladèni Esino Lario lan Varenna. Asliné setatsiyun iki jenengé namung Varenna, ...

                                               

Nokia 2100

Nokia 2100 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 44 x 20 mm déné boboté 85 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 65 piksel. ...

                                               

Motorola E380

Motorola E380 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 115 x 44 x 21 mm déné boboté 85 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 96 x 65 piks ...

                                               

Musaqah

Musaqah ya iku paronan asil kebon antarané kang duwé kebon lan kang nggarap, kang gedhéné pérangan sakloron gegayutan karo perjanjèn ing wiwitané akad.

                                               

Nokia 1101

Nokia 1101 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 46 x 20 mm déné boboté 86 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 65 piksel. Kangg ...

                                               

Motorola WX180

Motorola WX180 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2009, wiwit dipasaraké Fèbruari taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 46 x 14.5 mm déné boboté 65 gram. Layar ...

                                               

Nokia 3510i

Nokia 3510i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 118 x 50 x 17 mm déné boboté 106 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 96 x 6 ...

                                               

Siemens Xelibri 2

Siemens Xelibri 2 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 56 x 20 mm déné boboté 73 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 65 ...

                                               

Tequila

Tequila minangka omben sulingan sing digawe saka tanduran agave biru, utamane ing wilayah sekitar kutha Tequila 65 km mangulon-mangulon saka Guadalajara, lan ing Dataran Tinggi Jaliscan ing negara bagian kulon Meksiko Jalisco. Lemah vulkanik aban ...

                                               

Hartomo

Hartomo ya iku sawijining walikutha ning kutha Solo. Hartomo biasane diceluk Pak Tom. Dheweke lahir ning Surakarta, 7 Mei 1935. Dheweke sekolah SD, SMP lan SMA ning Solo. Dheweke tau sekolah kursus manajemen suwene telung wulan. sakliyane kuwi dh ...

                                               

Motorola WX280

Motorola WX280 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2009, wiwit dipasaraké taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 46 x 12.2 mm déné boboté 66 gram. Layaré CSTN, ...

                                               

Motorola WX288

Motorola WX288 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2009, wiwit dipasaraké taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 46 x 12.2 mm déné boboté 66 gram. Layaré CSTN, ...

                                               

Sungkowo

Sungkowo yaiku rasa nelangsa kang "luwih kuat tinimbang kasusahan. tegese kahanan sedhih jangka panjang". Kajaba iku, "ing babagan sikap, sungkowo bisa diarani separo ing antarane rasa sedhih lan kasusahan ". Ora krasa sedhih bakal nyebabake rasa ...

                                               

GMM Grammy

GMM Grammy Public Company Limited minangka perusahaan hiburan konglomerat media paling gedhe ing Tanah Thai. Sebutno bagean 70 persen saka industri hiburan Thailand. Artis Grammy kalebu Thongchai McIntyre, Silly Fools lan Loso. Saliyane bisnis mu ...

                                               

Pav bhaji

Pav bhaji minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cepat saji saka India sing kalebu kari sayuran sing kandel sing disajeni nganggo gulung roti sing lembut. Sayuran ing kari bisa kalebu kentang, bawang, wortel, lombok, kacang polong, ...

                                               

Mburu pitik

Pitik pamburu yaiku sajian pitik sing kalebu bagean saka masakan Prancis. Úa utami ing pitik pamburu sing sauteed pitik lan suda sauce chasseur nyawisake nggunakake tomat, jamur, bawang, anggur putih, Brandy lan tarragon.Sawetara masakan liyane s ...

                                               

Basa Kwangtung

Basa Kwangtung yaiku parijinis basa Cina sing wiwitane saka kutha Kwangtung lan laladan sakubenge ana ing Cina Kidulwetan. Basa iki yaiku parijinis sing aji saka basa Cina Ywe sing nduweni 68 yuta panutur ibu. Kadhang kala, jeneng iki uga dinggo ...

                                               

Korawàçrama

Korawàçrama yaiku serat punika basanipun ugi kang urut. Dapukanipun kareka kados serat-serta urut ingkang sampun diaturaken ing inggil; Adiparwa, Wirataparwa, sesamanipun. Nanging saged ditetepaken bilih serat punika seumuran kaliyan serat Tantu ...

                                               

Pitik pangemis

Pitik pengemis yaiku panganan pitik Cina sing diiseni, dibungkus nganggo lempung lan godhong teratai, lan dipanggang alon-alon nggunakake geni sing sithik. Preparasi bagean siji bisa nganti enem jam. Sanajan sajian tradisional disiapake nganggo l ...

                                               

Gazpacho

Gazpacho ʃo"), uga diarani Andalusia gazpacho, minangka sup sing adhem digawé saka janganan, campuran. Asale ing tlatah kidul semenanjung Iberia, khususe Andalusia, lan nyebar menyang wilayah Algarve. Gazpacho akeh dipangan ing Spanyol lan Portug ...

                                               

Kerang isi

Kerang diiseni utawa Midye minangka salah sawijining jinis olahan umum kerang oranye plump, pari angon lan rempah-rempah, kacang cemara, lan kadang-kadang kari. Iki minangka cemilan panganan jalanan sing populer lan umum ing pesisir lan wilayah l ...

                                               

Mochi ès krim

Es krim Mochi minangka olahan sing digawe saka mochi Jepang kanthi isi es krim. Iki digawe dening pengusaha Jepang-Amerika lan aktivis Frances Hashimoto.  Es krim Mochi minangka olahan cilik lan bunder sing kalebu glepung empuk mochi sing empuk ...