ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 41




                                               

Motorola V66

Motorola V66 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 84 x 44 x 21 mm déné boboté 79 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 54 piksel. Kanggo ...

                                               

Ericsson T20E

Ericsson T20E ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 54 x 28 mm déné boboté 128 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 33 piksel. Ka ...

                                               

Motorola V66I

Motorola V66I ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 84 x 44 x 21 mm déné boboté 79 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 54 piksel. Kangg ...

                                               

Pasty

A pasty iku baking jajanan, macem-macem tradisional kang utamané gadhah Cornwall, Inggris. Iki digawe kanthi nyelehake isi sing durung dimasak, biasane daging lan sayuran, ing separo bunder kue cekak sing cekak, lempitan kue dadi setengah kanggo ...

                                               

Manuskrip

Manuskrip Jawa makatên saking têmbung manuskrip kaliyan Jawa. Têmbung manuskrip mênikå aslinipun saking têmbung båså inggris, manuscript naskah ’ ingkang têgêsipun anggitan ingkang sinêrat tangan, ingkang taksih asli manåpå déné ingkang sampun aw ...

                                               

Saad bin Abi Waqqash

Saad bin Abi Waqqash ya iku salah siji sakabat agung kang dijamin mlebu surga, mèlu ing perang Badar lan Prajanjèn Hudaibiyah. Bapaké aran Malik bin Uhaib saka Bani Abdu Manaf, déné ibuné Hamnah binti Sufyan bin Umayyah, sedulur nak sanak Abu Suf ...

                                               

Kindu

Kindu iku kutha ing Républik Dhémokratik Kongo lan wujud kutha krajan saka provinsi Maniema. Kutha iki duwé populasi watara 200.000 sing ndunungi lan ana ing kiwa-tengené Kali Kongo ing kadhuwuran watara 500 mèter, lan ana ing 400 km ing sisih ku ...

                                               

Motorola V3690

Motorola V3690 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1999, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 83 x 44 x 25 mm déné boboté 83 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 98 x 64 piksel. Moto ...

                                               

Motorola V3X

Motorola V3X ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 55 x 20 mm déné boboté 125 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inchi kan ...

                                               

Hukum mim mati

Hukum mim mati iku salah sawijining tajwid sing ana ing Al-Quran. Hukum iki ditrapake yen mim sing mati ketemu huruf-huruf tartamtu. Hukum iki kasusun saka telung jinis, yaiku:

                                               

King of Ambition

King of Ambition ya iku serial televisi Koréa Kidul taun 2013 kang dibintangi Kwon Sang-woo, Soo Ae, Yunho, Kim Sung-ryung, lan Go Joon-Hee. Serial iki digiyaraké ing SBS wiwit 14 Januari tekan 2 April 2013 ing dina Senin lan Selasa jam 21:55 kan ...

                                               

Pèpsi

Pèpsi ya iku mèrek ombenan kan digawé déning PepsiCo lan didol menyang saben nagara mawa toko, restoran lan mesin dol otomatis. Ombenan iki digawé pisanan ing taun 28 Agustus 1898 déning ahli farmasu Caleb Bradham. Merek iki uga dadi merek dagang ...

                                               

Kèju cantal

Keju Cantal minangka jinis keju tenan sing diproduksi ing wilayah Auvergne ing Prancis tengah: luwih-luwih ing departemen Cantal uga ing kabupaten sing ana gandhengane. Keju Cantal diwenehi sertifikasi Appellation dOrigine Contrôlée ing taun 1956 ...

                                               

Sony Ericsson M608

Sony Ericsson M608 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 57 x 15 mm déné boboté 112 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 256K werna u ...

                                               

Motorola Startac 75

Motorola Startac 75 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1997, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 57 x 23 mm déné boboté 112 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 2 x 12 kara ...

                                               

Motorola Startac Rainbow

Motorola Startac Rainbow ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1997, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 57 x 23 mm déné boboté 112 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 2 x 12 ...

                                               

Motorola Startac 75+

Motorola Startac 75+ ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1997, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 57 x 23 mm déné boboté 112 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 2 x 12 kar ...

                                               

Tépo

Tépo ya iku panganan khas saka kabupatèn Ngawi, Jawa Wetan arupa sajenis kupat tahu ananging mèmper tahu gimbal. Olahan iki bahan dhasaré ya iku tépo, tahu, tempé sing digorèng lan ana uga sing ditambahi endhog dadar. Tépo mèmper karo lontong ana ...

                                               

Fakhri Semekot

Fakhri Semekot ya iku wong kang wis ngasilake atusan karya seni lan budaya. Semekot ya iku singkatan saka" semeter kotor” ingkang nggambarake ecenan karo duwur awake Fakhri sing dianggep ora ngasi sak meter, nanging hal iku ra gawe fakhri cilik a ...

                                               

Muhrim

Mantu bojoné anaké lanang, sinaosa wis dipegat utawa durung. Anak wadon kandhung lan sakterusé mangisor 2. Wanita kang karam dinikah amarga gayutan susonan Sedulur wadon saka bapak. 3. Wanita kang karam dinikah amarga perkawinan Sedulur wadon sak ...

                                               

Shohei Matsunaga

Shohei Matsunaga punika sawijining atlit bal-balan saking nagari Jepang. Piyambakipun anggadhahi posisi dados purwarés. Sakmenika piyambakipun mlebet wonten ing klub saking kitha Bandung inggih punika Persib Bandung, nalika Indonesia Super League ...

                                               

Fitoaleksin

Fitoaleksin ya iku senyawa anti-mikrobial kang dibiosintesis lan diakumulasiake ing tuwuhan sawisé ana infèksi saka mikroorganisme patogen utawa kapapar senyawa kimia tartamtu lan iradhiasi nganggo sinar UV. Saka sèl-sèl rusak lan nekrotik bakal ...

                                               

Haim (bèn)

Haim iku bèn pop rok Amérikah saka Los Angeles. Bèn iku dumadi adhék bakyu Este, Danielle lan Alana Haim, uga juru drum Dash Hutton. Swara pop bèn iku ing karya studioné slèwah banget yèn dibandhingaké karo swara ngamèné sing luwih ngerok. Adhék ...

                                               

Prau dlajah Jerman Admiral Hipper

Prau Admiral Hipper iku prau dlajah abot klas Admiral Hipper kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Jerman Nazi. Aran prau iki saka jenengé Laksamana Franz von Hipper. Admiral Hipper kapernahaké rikala 6 Juli 1935 ing Hamburg dé ...

                                               

Bondét

Bondét ya iku jinis prau warigaluh ning pasisir lor Jawa Tengah lan Jawa Kulon, dhapuré mirib prau tembon. Nanging prau tembon kien karan bondét baka nganggp prakawis nangkep iwak arané payang bondét. Prau iki diarani lantaran jaring kang dienggo ...

                                               

Suutei tsai

Suutei tsai minangka minuman tradisional Mongolia. Minuman iki uga dikenal minangka tsai süütei, tsutai tsai, utawa teh asin Mongolia.

                                               

Dan-Axel Zagadou

Dan-Axel Zagadou inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Prancis ingkang main bal ing klub Bundhesliga Jerman Borussia Dortmund lan pikantuk tugas minangka pemain bék tengah.

                                               

Srenggala

Srenggala utawi srenggala klawu inggih punika mamalia karnivora. Srenggala klawu gadhah asal-usul ingkang sami kaliyan segawon saking kulawarga Canis lupus nglampahi bukti urutan DNA lan panalitèn gènètika. Pinten-pinten jinis segawon ugi gadhah ...

                                               

Komisi Pengawas Persaingan Usaha

Komisi Pengawas Persaingan Usaha utawi ingkang asring dipuncekak KPPU inggih punika salah satunggaling lembaga independen ing Indonesia ingkang dipunbentuk kanggé mbentuk amanat Undhang-undhang no. 5 taun 1999 ngèngingi larangan praktik monopoli ...

                                               

Dale Earnhardt

Ralph Dale Earnhardt, Sr. yaiku balap mobil profesional lan pamilik tim balap saka Amerika Serikat. Dheweke balapan ing balapan mobil NASCAR Seri Piala antara musim 1975 nganti 2001. Sajrone wektu kasebut, dheweke menang 76 balapan Seri Piala, ka ...

                                               

Bobby soklat

Bobby Coklat minangka donat segitiga. Iki dipanggang ing mesin Brown Bobby, sing meh padha lan dioperasikake kaya wesi wafel. Mesin kasebut digawe dening Food Display Machine Corporation ing Chicago, Illinois, AS, udakara taun 1920an lan mengko b ...

                                               

Motorola V191

Motorola V191 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 91.5 x 44.5 x 23.8 mm déné boboté 98 gram. Layaré CSTN, 65K werna kanthi résolusi ...

                                               

Cipolla di Giarratana

Cipolla di Giarratana minangka macem-macem trikatuka Sisilia, ukuran manis lan ukurane gedhe, kanthi bolam saka bentuk sing rata bisa nganti 500 gram lan tunik coklat-coklat. Iki dibudidayakake ing komune Giarratana, ing Pagunungan Hyblaean, sing ...

                                               

Panembak

Penembak, utawa ditembak, yaiku porsi roh utawa minuman campuran, biasane dikonsumsi kanthi cepet, asring ana ing siji gulp. Umume nyedhiyakake penembake minangka "sisi" kanggo omben sing luwih gedhe. Shooter bisa digoyang, diaduk, dicampur, dila ...

                                               

Danielle Steel

Danielle Steel, ya iku salah siji ning novèlis kondang ing negara manca. Danielle Fernande Dominique Schulein Steel, lair ing New York taun 1947. Saiki karyané wis ana luwih saka 130 novel, buku anak-anak, puisi-puisi, lan sapiturute. Novel-novel ...

                                               

Pasamuan ing Éropah

Organisasi iki béda karo Rad ing Éropa lan Rad Uni Éropa Pasamuan ing Éropa iku sawijining organisasi internasional ing kontinèn Éropa sing ndarbèni fokus promosi démokrasi, pangadegan kukum, hak dhasar manungsa, pangrembakan ékonomi lan integras ...

                                               

Suea rong hai

Sua rong hai yaiku salah sawijining jinis olahan arupa panganan lokal Northeastern Thai masak saka balung sikil sapi, roso karo rempah-rempah, garang langka, ngiris menyang cilik bêsik, lan dadi karo ketan lan pasugatan liyane. Jeneng kasebut adh ...

                                               

Nokia C1 02

Nokia C1 02 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2010, wiwit dipasaraké Januari taun 2011 lan duwé ukuran 108 x 45 x 13.8 mm déné boboté 77.5 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inchi ...

                                               

Raspeball

Potetball yaiku pangsit kentang tradisional Norwegia. Masakan Jerman sing padha diarani Kartoffelklöße.Bahan utamane yaiku kentang sing dikupas, sing parut utawa digiling lan dicampur karo glepung "umume gandum gandum" kanggo nggawe bal dadi nemp ...

                                               

Siemens MC60

Siemens MC60 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 110 x 46 x 21 mm déné boboté 86 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 101 ...

                                               

Siemens M55

Siemens M55 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 46 x 21 mm déné boboté 83 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 101 x ...

                                               

Siemens A57

Siemens A57 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 46 x 21.5 mm déné boboté 84 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 64 pi ...

                                               

Siemens C60

Siemens C60 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 110 x 47 x 23 mm déné boboté 85 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 101 x ...

                                               

Siemens A55

Siemens A55 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 44 x 21 mm déné boboté 84 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 64 piks ...

                                               

Tarta de Santiago

Torta de Santiago utawa Tarta de Santiago, kanthi harfiah tegese kue St. James, yaiku kue almond utawa pie saka Galicia sing asale saka Abad Pertengahan. Kue kanggo Galicia yaiku Torta, nalika asring diarani Tarta, yaiku tembung Spanyol sing diar ...

                                               

USS Foote (DD-511)

USS Foote iku prau panumpes klas Fletcher kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Aran prau iki saka jenengé Laksmana Mudha Andrew Hull Foote. Prau iki kapernahaké laid down rikala 14 April 1942 ing Bath, Maine ...

                                               

Kagubernuran Dohuk

Kagubernuran Dohuk ya iku sawijining kagubernuran ing Kurdhistan Irak. Kutha krajané ya iku kutha Dohuk. Ing njeroné uga ana kutha Zakho, sing ing manéka kasempatan tau dadi titik pamriksan ing tapal watesé Turki. Sadurungé taun 1976, wewengkon i ...

                                               

Pansage

Pansage, ing Jepang diarani Yanappu, iku spésies Pokémon jinis suket ning Pokémon saka Nintendo lan Game Freak. Digawé déning Ken Sugimori, Pansage pisanan metu ing dolanan vidéo Pokémon Black lan White and sakcandhaké. Pokémon iki misuwur minang ...

                                               

USS Spence (DD-512)

USS Spence yaiku prau pemusnah kelas Fletcher nalika Perang Donya II ing Wadya Sagara Amérikah Sarékat. Prau iki kapernahaké rikala 27 Oktober 1942 ing Bath, Maine. Prau kasebut dijenengi saka Robert T. Spence. Apes, Prau iki bejat amarga Topan K ...

                                               

Panasonic A200

Panasonic A200 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 44 x 18 mm déné boboté 77 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 128 ...