ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 36




                                               

Botak

Botak inggih punika tiyang ingkang botén gadhah rikma ugi ing mustaka. asring ing basa Indonesia, témbung botak dipunbènténakén kaliyan témbung gundul. tiyang ingkang gundul, rikmanipun racaké dipunpangkas kanthi sengaja, manawi botak punika botè ...

                                               

Indhustri abot

Indhustri abot (indhustri berat, Heavy industry ora nduwènèi siji définisi sing gumathok yèn kabandhingaké karo indhustri ènthèng. Indhustri abot bisa ateges prodhuksi barang-barang sing boboté abot utawa sajeroning prosès prodhuksiné. Lumrahé, i ...

                                               

Nokia 6600i Slide

Nokia 6600i Slide ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2009, wiwit dipasaraké Juli taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93 x 45 x 14 mm déné boboté 110 gram. Layaré TFT, 16M ...

                                               

Karagenan

Karagenan ya iku senyawa kang diekstraksi saka suket laut saka Famili Rhodophyceae kaya Euchema spinosum lan Euchema cottonii kang kasusun saka ranté poliglikan bersulfat kanthi massa molekuler kurang luwih saduwure 100.000 lan asifat hidrokoloid ...

                                               

Sony Ericsson K618

Sony Ericsson K618 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 45.2 x 16.9 mm déné boboté 89 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi ...

                                               

Sony Ericsson W850

Sony Ericsson W850 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2006, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2006 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 47 x 21 mm déné boboté 116 gram. Layaré TFT ...

                                               

Sony Ericsson K800

Sony Ericsson K800 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wiwit dipasaraké Juni taun 2006 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 47 x 22 mm déné boboté 115 gram. Layaré TF ...

                                               

Motorola W213

Motorola W213 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 44 x 14.9 mm déné boboté 78 gram. Layaré CSTN, 65K werna ukuran 1.55 inchi k ...

                                               

Motorola SLVR L7

Motorola SLVR L7 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 113 x 49 x 11.5 mm déné boboté 96 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inc ...

                                               

Motorola W490

Motorola W490 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2007, wiwit dipasaraké Oktober taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98.8 x 48 x 17.3 mm déné boboté 107 gram. Lay ...

                                               

Keciput

Keciput inggih punika daharan ingkang gadhah wentuk bunder alit ingkang wonten wijenipun. Daharan punika daharan khas saking laladan Kabupatèn Kudus, Provinsi Jawi Tengah. Keciput dipunbalut wijen. Warga Kabupatèn Kudus sampun pirsa kaliyan Kecip ...

                                               

Sony Ericsson K550im

Sony Ericsson K550im ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 46 x 14 mm déné boboté 85 gram. Layaré TFD, 256K werna ukuran 1.9 inchi ...

                                               

Motorola RIZR Z3

Motorola RIZR Z3 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 46 x 16 mm déné boboté 115 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inchi kan ...

                                               

Motorola SLVR L7E

Motorola SLVR L7E ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 113 x 49 x 11.5 mm déné boboté 96 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inch ...

                                               

Sony Ericsson K790

Sony Ericsson K790 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 47 x 22 mm déné boboté 115 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inchi k ...

                                               

Sony Ericsson Jalou

Sony Ericsson Jalou ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2009, wiwit dipasaraké Oktober taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 73 x 45 x 18.2 mm déné boboté 84 gram. Layaré ...

                                               

Zakaria Umar Hadi

Zakaria Umar Hadi ya iku Kepala Dinas Badan Koordinasi Penanaman Modal Daerah Provinsi Bangka Belitung. Jenenge dadi misuwur jalaran prastawa pangeprukan pramugari maskapé penerbangan Sriwijaya Air SJ 078 saka Papan Anggegana Soekarno Hatta, Ceng ...

                                               

BLT

BLT minangka jinis roti isi, sing diarani bahan inisial kanggo bahan utama, daging babi, salad lan tomat. Bisa digawé kanthi resep sing beda-beda miturut pilihan pribadi. Jinis sederhana kalebu nggunakake macem-macem jinis salad, roti panggang ut ...

                                               

Kundha Kabudayan (Ngayogyakarta)

Ing Ngayogyakarta, Kundha Kabudayan iku siji kundhaning pepréntahan kanthi wewengkoning jejibahan ana ing saambaning Daerah Istimewa Yogyakarta. Kundha Kabudayan kinepyakan ing tanggal 26 Nopèmber 1997 kanthi pernahing kantoré ana ing wétaning la ...

                                               

Panggangpé

Panggangpé ya iku salah siji jinis umah tradhisional Jawa. Ning kabéh bentuk umah Jawa, rupa panggangpé manjingé kang paling prasaja lan dadi bentuk dhasar. Miturut Prijotomo, tipe umah Jawa iki beli karan-sebut ning naskah-naskah kuna sedurungé ...

                                               

Wuzetka

Wuzetka yaiku spons coklat lan pie krim sing asale ing Warsaw, Polandia. Jeneng kasebut bisa uga asale saka Rute Warsawa WZ, ing endi ana permen sing wiwit adol panganan cuci mulut ing pungkasan taun 1940-an. Masakan tradisional Varsovian, pangan ...

                                               

Jantèn

Jantèn ya iku woh jagung kang dipanèn nalika isih pentil lan bonggolé durung atos. Jantèn diundhuh kanggo dimangsak lan racaké rupa osèng-osèng utawa olahan liya kang tanpa duduh. Jantèn uga diarani kobot, putrèn, kuncung, solèng, utrèn, kamplong ...

                                               

Sony Ericsson Satio (Idou)

Sony Ericsson Satio ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2009, wiwit dipasaraké Oktober taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 112 x 55 x 13 mm déné boboté 126 gram. Layar ...

                                               

Siemens S35i

Siemens S35i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 118 x 46 x 21 mm déné boboté 99 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 80 piksel. Kangg ...

                                               

Nokia C7

Nokia C7 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2010, wiwit dipasaraké Oktober taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 117.3 x 56.8 x 10.5 mm déné boboté 130 gram. Layaré A ...

                                               

Sony Ericsson K310

Sony Ericsson K310 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 44 x 17 mm déné boboté 82 gram. Layaré UBC, 65K werna ukuran 1.74 inchi ka ...

                                               

Nokia 3108

Nokia 3108 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 46.4 x 24 mm déné boboté 93 gram. Layaré CSTN, 4096 werna ukuran 1.45 inch kanth ...

                                               

Nokia 7020

Nokia 7020 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2009, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 91.2 x 46.7 x 17.3 mm déné boboté 86.2 gram. Layaré TFT ...

                                               

Nokia 6650 Fold

Nokia 6650 Fold ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2008, wiwit dipasaraké Juni taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99.7 x 47 x 16.2 mm déné boboté 112 gram. Layaré TFT, ...

                                               

La Catrina

La Calavera Catrina utawa Catrina La Calavera Garbancera iku sawijining kagunan étsa ing sèng kang kondhang ing taun 1910–1913 lan digawé déning juru cithak saka Mèksiko, juru ilustrasi kartun, the Mexican printmaker, cartoon illustrator lan juru ...

                                               

Olahan Sylheti

Masakan Sylheti nggambarake budaya panganan Sylhetis. Iki kalebu Hatkora sing asem tangkora kanggo tikka masala pitik sing panas utawa daging sapi Hatkora, kembang manisan Tusha Shinni dadi Nunor Bora sing gurih lan iwak sing difermentasi, Hutki ...

                                               

Granita

Granita minangka panganan cuci mulut semi beku sing digawé saka gula, banyu lan maneka rasa. Asale saka Sisilia, kasedhiya ing saindenging Italia kanthi maneka bentuk. Gegandhengan karo sorbet lan es Italia ; Nanging, ing akehe Sisilia, duwe teks ...

                                               

Rojèh

Rojéh, rojèh ya iku waditra kang sejenis karo kecér. Dhapuré kaya mangkok atawa cawan gépéng. Ukuran garis tengah kira-kira 15–20 cm. Rojéh kanggo kelengkepan gamelan pakormatan. Waditra iki duwé pinggiran kang cindek nemen, ditaro ning posisi ku ...

                                               

Stegt flæsk

Stegt flæsk minangka sajian saka Denmark sing kalebu weteng daging babi goreng lan umume disedhiyakake karo kentang lan saus putih nganggo peterseli sing wis disigar. Piring kasebut dijarwakake minangka potongan daging babi utawa irisan daging ba ...

                                               

Basa Malayu Bali

Basa Malayu Bali atawa uga disebut Basa Loloan ya iku jinis Basa Malayu krèol kang dituturaké karo suku Malayu ing kecamatan Negara lan Melaya, Kabupatèn Jembrana, Bali. Basa Malayu Bali sumebar ing kampung Loloan Barat lan Loloan Timur ing loro ...

                                               

Mandu-guk

Mandu-guk utawa sup pangsit yaiku macem-macem sup Korea digawe nganggo rebusan mandu ing duduh kaldu daging sapi utawa duduh kaldu teri dicampur karo endhog sing wis diantemi. Pangsit digawe nganggo bunder adonan sing lancip, nggawe bentuk seteng ...

                                               

Pistou

Pistou minangka bumbu khas saka wilayah Provence ing Prancis sing asring digandhengake karo sup Provençal supe au pistou, sing meh padha karo minestrone lan bisa uga kalebu kacang putih, kacang ijo, tomat, labu musim panas, kentang, lan pasta. Pi ...

                                               

Nokia 6121 Classic

Nokia 6121 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2007, wiwit dipasaraké Februari taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 46 x 15 mm déné boboté 89 gram. Layaré TF ...

                                               

Nokia 6120 Classic

Nokia 6120 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 46 x 15 mm déné boboté 89 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.0 inchi kanth ...

                                               

Nokia 5320 Xpressmusic

Nokia 5320 Xpressmusic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2008, wiwit dipasaraké Juli taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 46 x 15 mm déné boboté 90 gram. Layaré T ...

                                               

Panasonic VS2

Panasonic VS2 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 46 x 18.2 mm déné boboté 98 gram. Layaré TFT, 16M werna kanthi résolusi 24 ...

                                               

Sharp 550SH

Sharp 550SH ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 111 x 47 x 18.5 mm déné boboté 98 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.0 inchi kanthi ...

                                               

Nokia 3110 Classic

Nokia 3110 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Februari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108.5 x 45.7 x 15.6 mm déné boboté 87 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 i ...

                                               

Motorola RAZR MAXX V6

Motorola RAZR MAXX V6 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 53 x 15 mm déné boboté 105 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inch ...

                                               

Sapi perah

Sapi susu utawa sapi perah ya iku sapi sing diternak kanthi cara mligi amarga dayané kanggo ngasilaké susu sing gunggungé gedhé. Sapi susu ya iku varieties saka spesies Bos taurus. Ing sajarah, antarané sapi susu lan sapi daging ora duwé beda sin ...

                                               

Masala chai

Masala chai minangka sawijining wedang teh digawe saka teh ireng sing nggodhok ing susu lan banyu kanthi campuran ramuan aromatik lan rempah-rempah. Asal-Usul ing India, wedang iki wis misuwur ing saindenging jagad, dadi omben-omben ana ing pir ...

                                               

Pai klapa

Buko pie, kadhangkala anglicized minangka pie klapa, ingkang wujud tradisional Filipino baking enom-klapa custard pie. Iki dianggep dadi spesialisasi ing kutha Los Baños, Laguna sing ana ing pulau Luzon. Sing disenengi karo wong Filipina, mirip k ...

                                               

Kuwé selé kacang mekar

Kuki kembang butter kacang diwiwiti ing taun 1957, digawe karo adonan cookie mentega kacang, lan diiseni permen coklat. Cookie dianggep minangka cemilan utawa panganan cuci mulut lan asring disedhiyakake ing acara utawa nalika preinan ing Amerika ...

                                               

Bourguignon sapi

Daging sapi Bourguignon utawa boeuf Bourguignon, uga diarani daging sapi Burgundy, lan boeuf à la Bourguignonne, minangka salah sawijining olahan daging sapi sing diolah nganggo anggur abang, asring Burgundy abang, lan stok daging sapi, biasane ...

                                               

Motorola WX181

Motorola WX181 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing April taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 46 x 14.8 mm déné boboté 83 gram. Layaré CSTN ...