ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 34




                                               

Hendra Setiawan

Hendra Setiawan lair ing Pemalang, 25 Agustus 1984; 35 taun kepungkur ya iku salah sijining atlet Badminton Indonesia. Wiwitane, Hendra Setiawan main bareng Markis Kido ing ganda putra. Banjur main bareng Mohammad Ahsan.

                                               

Changwon

Changwon inggih punika satunggaling kutha ingkang wonetn ing Korea Kidul. Changwon punika kalebet ibukota saking Gyeongsang Kidul. Nalika taun 2005, kutha punika gadhah penduduk ingkang cacahipun kirang langkung 549.507 jiwa kanthi wiyar wewengko ...

                                               

Haruhara Inggris 2011

Haruhara London 2011 iku rerangkèn haruhara sipil lan jarah rayah sing kadadéan ing London, diwiwiti ing Tottenham, North London, tanggal 6 Agustus 2011 sawisé pambedhil fatal marang warga sipil umur 29 taun, Mark Duggan déning punggawa saka Metr ...

                                               

Soklat putih

Coklat putih minangka salah sawijining olahan gula-gula coklat, warna gading pucat, digawe saka mentega koko, gula, padatan susu lan kadang-kadang vanila. Coklat putih ora ngemot padatan koko, sing ditemokake ing jinis coklat liyane, kayata cokla ...

                                               

Dhistrik Buk, Busan

Distrik Buk inggih punika satunggaling gu, utawi distrik, ing lor pusat Busan, Korea Kidul. Buk-gu kanthi wiyar 38.30 km² punika dalemipun kanggé kirang langkung 335.000 tiyang. Dumugi status gu wonten ing taun 1978.

                                               

Mett

Mett minangka persiyapan daging babi mentah cincang sing populer ing Jerman lan Belgia ; persiyapan sing padha digawe saka daging sapi. Mode iki biasane wis dadi karo uyah lan mrico ireng, lan kadhangkala nganggo papak, caraway utawa disigar trik ...

                                               

Benglé

Benglé ya iku tetuwuhan rimpang kang kalebu kulawarga Zingeberales. Benglé tuwuh ing tlatah Asia Tropika, Indhia, nganti Indonésia. Ing Jawa, dibudidayakaké ing dharatan cendhèk nganti 1300 mèter ing sadhuwuring samodra. Wit iki seneng tumrap pan ...

                                               

Bibis

Bibis iku aran wit-witan sing ana ning daèrah Jawa. Jarè penelitiané K.Heyne ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV, iku tanduran sing aran latiné Carallia lucida. Ana maning tanduran sèjèné sing diarani bibisan. Wit bibis iku wis kepanjing ta ...

                                               

Olahan daging lan balung

Meat and bone meal minangka salah sawijining olahan produk saka industri rendering. Biasane udakara 48-52% protein, awu 33-35%, lemak 8-12%, lan banyu 4-7%. Utamane digunakake ing formulasi pakan kewan kanggo nambah profil asam amino pakan. Panga ...

                                               

Freida Pinto

Freida Pinto iku aktris lan modhèl profèsional asal India. Dhèwèké meranaké Latika sajeroning filem Slumdog Millionaire sing dirilis nalika taun 2008.

                                               

Zulkifli Syukur

Sapunika Zulkifly syukur main wonten Persib Bandung ing Liga Super Indonésia, sadéréngipun punika, Zulkifly Syukur naté main wonten ing Arema Indonésia, Persmin Minahasa, Pelita Jaya, saha klub bal-balan PKT Bontang. Zulkifly punika salah satungg ...

                                               

Bara brith

Bara brith utawa roti speckled, yaiku roti ragi sing diperkaya karo woh garing utawa digawe nganggo tepung mandhiri. Biasane rasane nganggo tèh, woh-wohan garing lan rempah-rempah campuran, lan disajekake irisan lan dibakar nalika teh. Kurang kaw ...

                                               

OpenSUSE

OpenSUSE iku salah sijining sistem operasi komputer bebas lan terbuka adhedhasar kernel Linux. Proyek openSUSE disponsori dening perusahaan SUSE Linux GmbH sing pusate ono ing negoro Jerman. Paket aplikasi openSUSE awujud paket RPM lan nganggo si ...

                                               

Sony Ericsson Z310

Sony Ericsson Z310 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 87 x 46 x 24.5 mm déné boboté 90 gram. Layaré STN, 65K werna kanthi résolusi 12 ...

                                               

Marselus Esbi

Marselus Esbi yaiku wong kang nemuaké usaha kopi ing Pulau Flores. Marselus Esbi ugi isa diceluk Marsel iki mulanè nyambut gawé ing Pulau Bali.

                                               

Sony Ericsson T270

Sony Ericsson T270 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 100 x 45 x 13 mm déné boboté 82 gram. Layaré TFT, 65K ...

                                               

Louis XVI saking Prancis

Louis XVI, 1754-1793, Raja Perancis, inggih punika putra no tiga saking Dauphin lan Marie Josèphe saking Saxony, putu lan panerus Raja Louis XV. Ing taun 1770 piyambakipun krama kaliyan archduchess Austria Marie Antoinette. Bapakipun séda amargi ...

                                               

Sony Ericsson K320

Sony Ericsson K320 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 44 x 18 mm déné boboté 82 gram. Layaré UBC, 65K werna ukuran 1.7 inchi ka ...

                                               

Sony Ericsson K510

Sony Ericsson K510 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 44 x 17 mm déné boboté 82 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inchi ka ...

                                               

Duma Riris Silalahi

Duma Riris Silalahi ya iku runner-up 1 Puteri Indonésia taun 2007 ingkang makili Sumatera Utara. Anak nomer telu saka enem sadulur iki uga dadi jawara Wajah Femina 2006. Sarjana Ékonomi Pembangunan lulusan Universitas Sumatera Utara lan D3 saka P ...

                                               

Jan Willem Janssens

Jan Willem Janssens iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 37. Dhèwèké maréntah ing taun 1811. Dhèwèké nggantèni Herman Willem Daendels ing kondhisi genting. Prajurit tinggalan Daendels akèh sing ora baud perang. Mulané dhèwèké gampang ...

                                               

Sabet

Sabet iku istilah kang dienggo ana ing pakeliran kang ngemot cara-cara ngobahakake wayang. Kang diobahkake déning dhalang ya iku tangan lan awak wayang. Polahing wayang mituduhake karakter lan kapribaden wayang. Sabet iku ngemot cepengan, tancepa ...

                                               

The Resistance

Kabeh laguné digawé karo Matthew Bellamy "Guiding Light" - 4:13 "United States of Eurasia +Collateral Damage" - 5:47 "Exogenesis: Symphony Part 1 Overture" - 4:18 "Uprising" - 5:03 "Undisclosed Desires" - 3:56 "Exogenesis: Symphony Part 2 Cross-P ...

                                               

Brad Keselowski

Bradley Keselowski iku sawijining pambalap NASCAR saka Amérika lan pamilik tim balap. Dhèwèké saiki mèlu kompetisi ing NASCAR Sèri Piala Sprint lan Sèri Nationwide kanggo Penske Racing. Sadurungé mbalap kanggo JR Motorsports nalika taun 2007-2009 ...

                                               

Tocino

Tocino minangka daging babi ing basa Spanyol, umume digawe saka weteng daging babi lan asring dibentuk dadi kubus ing Spanyol. Ing negara-negara Karibia, kaya ta Puerto Rico lan Kuba, tocino digawe saka lemak babi lan ora bisa dibumbui uga ora di ...

                                               

Conrad Centennial Singapore

Conrad Centennial Singapore ya iku sawijining hotèl kang dumunung ing Millenia Singapore, Marina Centre, Singapura. Hotèl iki duwé 512 kamar tamu lan 31 lanté lan loro lanté ngisor lemah. Gedhung parkiré uga digunakaké déning Millenia Walk. Conar ...

                                               

Sony Ericsson Z520

Sony Ericsson Z520 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93 x 46 x 24 mm déné boboté 96 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inchi kanthi r ...

                                               

Sony Ericsson K608

Sony Ericsson K608 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 45.5 x 18.8 mm déné boboté 105 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inchi k ...

                                               

Sony Ericsson K610

Sony Ericsson K610 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 102 x 45.2 x 16.9 mm déné boboté 89 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.9 inch ...

                                               

Lugaw

Lugaw, uga ditulis lugao, punika olahan saka Filipina ketan gruel utawa porridge. Lugaw kalebu macem-macem panganan, gurih lan legi. Ing wilayah Visayan, lugaw gurih sacara kolektif diarani pospas. Lugaw dianggep umum minangka panganan sing nyene ...

                                               

Manggang

Panggang minangka cara nyiyapake panganan sing nggunakake panas garing, biasane ing oven, nanging uga bisa digawe awu panas, utawa ing watu panas. Barang panggang sing paling umum yaiku roti nanging akeh jinis panganan liyane sing dipanggang. Pan ...

                                               

Permodalan Nasional Madani

Permodalan Nasional Madani utawa PT.Permodalan Nasional Madani ya iku salah sijiné BUMN kang pangudiné ing babagan pambiayaan mikro, cilik, menengah, lan koperasi. PT. PNM Persero minangka sawijining Lembaga Keuangan Khusus kang sahamé saka pamar ...

                                               

Tedhak jadah pitung warna

Tedhak jadah pitung warna utawa tedhak sega pitung warna iku salah sawijining urutan ana ing adicara tedhak sitèn. Acara iki kanggo anak umur pitung lapan. Dijenengi tedhak jadah pitung warna amarga si anak kudu mlangkahi jadah pitung warna, ya i ...

                                               

Konsol gim

Konsol gim yaiku mesin elektronik sing dirancang khusus kanggo main gim vidheo. Piranti tampilan grafis bisa dadi monitor komputer utawa televisi, pengontrol kasebut diarani minangka joystick utawa pengontrol. Konsol game iki pisanan digawé denin ...

                                               

Popover

A popover yaiku gulung ringan sing digawe saka adonan endhog sing padha karo puding Yorkshire, biasane dipanggang ing kaleng muffin utawa wajan popover khusus, sing ana ing sisih tembok sing lempeng tinimbang sudut. Popovers bisa uga disajikake m ...

                                               

Sony Ericsson R306 Radio

Sony Ericsson R306 Radio ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2008, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 47.9 x 15.8 mm déné boboté 93 gra ...

                                               

Sony Ericsson T303

Sony Ericsson T303 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2008, wiwit dipasaraké Agustus taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 83 x 47 x 14.7 mm déné boboté 93 gram. Layaré TF ...

                                               

Sony Ericsson W580

Sony Ericsson W580 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2007, wiwit dipasaraké Juli taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 47 x 14 mm déné boboté 94 gram. Layaré TFT, 25 ...

                                               

Sony Ericsson C902

Sony Ericsson C902 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2008, wiwit dipasaraké Juni taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 49 x 10.5 mm déné boboté 107 gram. Layaré ...

                                               

Nokia 3610 Fold

Nokia 3610 Fold ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2008, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99.6 x 44.3 x 19.6 mm déné boboté 97 gram. Laya ...

                                               

Wong Awyi

Wong Awyi utawa Awyé iku golongan ètnis sing dumunung ing wewengkon lor-wétan Papua, pernahé ing kidulé Kutha Jayapura, Indonésia. Cacah jiwané ana wong 350 lan ngendikané basa Awyi.

                                               

Masakan Asia Tengah

Masakan Asia Tengah dipengaruhi masakan India, Mongol, Tionghoa, Arab, Rusia lan Uthmaniyah, uga tradhisi kuliner saka peradaban nomad lan sedhengan liyane. Kontribusi kanggo macem-macem kuliner yaiku migrasi wong Uyghur, Slavia, Korea, Tatar, Du ...

                                               

Sony Ericsson W910

Sony Ericsson W910 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2007, wiwit dipasaraké Oktober taun 2007 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99 x 50 x 12.5 mm déné boboté 86 gram. Layaré TFT ...

                                               

Coca-Cola

Coca-Cola iku siji ombènan limun tanpa alkohol mawa gas karbon kang didol ing toko, restoran, lan mesin dodolan ’vending machine’’ kanthi internasional. The Coca-Cola Company ngeklim yèn ombènan iki didol ing punjul 200 nagara. Coca Cola diprodhu ...

                                               

Pisto

Pisto minangka panganan Spanyol sing asale saka Wilayah Murcia, Castilla La Mancha lan Extremadura. Iki digawe saka tomat, bawang, eggplant utawa courgettes, mrico ijo lan abang lan minyak zaitun. Mirip karo ratatouille lan biasane digawe anget m ...

                                               

Pai cèri

Pai ceri yaiku kue sing dipanggang kanthi isi ceri. Biasane, pai ceri digawe karo tart tinimbang ceri manis. Ceri Morello minangka salah sawijining jinis ceri sing paling umum digunakake, nanging varietas liyane kayata ceri ireng uga bisa digunak ...

                                               

Olahan Sri Lanka

Masakan Sri Lanka misuwur kanthi kombinasi ramuan, rempah-rempah, iwak, sayuran, beras, lan woh-wohan. Masakan kasebut pusaté ing pirang-pirang jinis beras, uga klapa sing dadi tanduran ing saindenging negara. Seafood uga duwe pengaruh penting in ...

                                               

Kawah patomskiy

Kawah Patomskiy utawa kawah Patom, uga dikenal kanthi jeneng Конус Колпакова, Konus Kolpakova "Kolpakov cone") utawa "Fire Eagle Nest" yaiku tatanan watu aneh sing ana ing Kecamatan Bodaibo. Wilayah Irkutsk ing sisih kidul-wetan Siberia, 360 kilo ...

                                               

Mason Holgate

Mason Anthony Holgate ya iku sawijining pamain bal-balan profésional Inggris sing main minangka bèg tengah kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan timnas Inggris. Dhèwèké uga bisa operasi minangka bèg tengen.

                                               

Ericsson T39

Ericsson T39 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 96 x 50 x 18 mm déné boboté 86 gram. Layaré Grayscale graphic kanthi résolusi 101 x 54 pikse ...