ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 31




                                               

Klitik

Klitik iku jenengé suket nang Jawa. Jaré penelitian K. Heyne seng ono ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV, nang Jawa, dingerteni ana telu jenis suket sing padha-padha diarani Klitik. Ya iku, klitik, klitik utawa klitik kebo. Klitik Apluda m ...

                                               

Prau panumpes Jepang Oite (1924)

Prau Oite iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka enem ing klas Kamikaze. Oite kapernahaké rikala 16 Maret 1923 déning Uraga Dock Company; banjur kaba ...

                                               

Prau panumpes Jepang Yūnagi (1924)

Prau Yūnagi iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka sanga ing klas Kamikaze. Yūnagi kapernahaké rikala 17 Sèptèmber 1923 déning Astragara Wadya Sagara ...

                                               

Waleed Al-Husseini

Waleed Al-husseini iku sawijining penyair, penulis essay, lan blogger saka Palestina. Ing Oktober 2010, Otoritas Palestina nyekel dheweke amarga diduga ngolok-olok marang Islam ing Facebook lan ing posting blog; Penangkapané dianakaké perhatian i ...

                                               

Papan pangayom kéwan

Papan perlindungan kéwan utawa pon minangka papan sing kewan kesesakan, ilang, ditinggal utawa nyerah - umume asu lan kucing - dipasang ing omah. Tembung "pon" asale saka pon kewan komunitas pertanian, ing endi ternakan sing kesasar bakal diweneh ...

                                               

Dal (panganan)

Dal yaiku istilah kang digunakake ing anak bawana India kanggo pepe, pamisah pulses sing ora mbutuhake wis soaking. Tembung kasebut uga digunakake kanggo macem-macem sup sing disiapake saka pulsa kasebut. Detak jantung iki kalebu panganan pokok s ...

                                               

Kotes

Kotès yaiku salah sawijining wit anèh ing Jawa. Amarga kayuné angganda kaya tai sapérangan masarakat ana kang ngarani kayu tai. Amarga akèh sing ora betah kalawan gandané nalika sawisé ditegor amarga gandané sing nyegrak banget. Wit iki isa tuwuh ...

                                               

Charlie Haas

Ing wiwitané, Haas iku sawijining atlit gulat amatir kang uga ngangsu kawruh ing University of Seton Hall kanthi antuk béyasiswa gulat. Haas miwiti kariré minangka atlit gulat profésional awit taun 1996 bebarengan karo seduluré, ya iku Russ Haas. ...

                                               

Kuwé mangkok téla

Roti mangkok téla ya iku panganan kang kagawe saka téla. Kanggo para ibu-ibu utawa wong wadon kang seneng masak lan ngisi wektu liburan kanggo masak roti, iki resep roti mangkok saka telo pendhem, bisa dicoba lan lumayan kanggo gladhèn lan nyoba ...

                                               

Galang Hendra Pratama

Galang Hendra Pratama inggih punika juru balap enèm saking Indonésia. Piyambakipun inggih punika juru balap ingkang sepindhah saking sèri Kejuaraan Supersport 300 ingkang dados juwara sepindhah wonten ing salah satunggaling Kejuaraan Balap Motor ...

                                               

Sony Ericsson Z300

Sony Ericsson Z300 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 85.5 x 45 x 23 mm déné boboté 91 gram. Layaré STN, 65K werna kanthi résolusi 128 ...

                                               

Novel Ali

Novél Ali ya iku tokoh kang jenengé misuwur ing akèh ilmu sosial. Dhéwékè wis mbabar akèh layang wacan kang cacahé ana 250 luwih, durung kalèe layang panelitèn kang digawé. Pak Novel wis mulai nulis wiwit SMP. Ana ing tetandhingan, dhéwékè kerep ...

                                               

Motorola V176

Motorola V176 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran déné boboté. Layaré CSTN, 65K werna kanthi résolusi 128 x 160 pixel. Kanggo sesu ...

                                               

Siemens A62

Siemens A62 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 45 x 19 mm déné boboté 76 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 101 x ...

                                               

Panasonic G60

Panasonic G60 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 47 x 19 mm déné boboté 87 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 1 ...

                                               

Sharp GX20

Sharp GX20 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sharp. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 95 x 49 x 25 mm déné boboté 102 gram. Layaré CGS, 65K werna kanthi résolusi 240 x 320 ...

                                               

Siemens A75

Siemens A75 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 44 x 20 mm déné boboté 78 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 101 x ...

                                               

Motorola Timeport 280

Motorola Timeport 280 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 125 x 49 x 24 mm déné boboté 109 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 128 x 100 p ...

                                               

Siemens A51

Siemens A51 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 103 x 46 x 21 mm déné boboté 84 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 101 x 64 piks ...

                                               

Motorola C333

Motorola C333 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 42 x 19 mm déné boboté 75 gram. Layaré Grayscale graphic kanthi résolusi 98 x 64 pik ...

                                               

Prau panumpes Jepang Akebono (1930)

Prau Akebono iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka wolu ing subklas Ayanami. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Akebono". Ake ...

                                               

Kèju itali

Keju Italia inggih punika slah satunggaling jinis keju lokal ingkang dpunprodhuksi wonten ing nagara Italia. Keju Italia gadhah prosès kanggé ndamel ingkang mèh sami kados keju Swiss lan Keju Perancis. Nagara Italia ingkang gadhah bukit ingakng é ...

                                               

Bandung (ombènan)

Bandung, sirap bandung, utawa air bandung minangka sawijining ombenan sing populer ing Asia Tenggara lan anak bawana India, utamane ing India, Malaysia, Singapura lan Brunei. Iki kalebu susu sing diuap utawa susu kental sing diombe nganggo sirup ...

                                               

Kranji

Kranji ing Sunda diarani Ki ranji, ing Jawa uga ana sing ngarani asem cina, kuranji, paranji, lan pranji, yé n ing Madura ngarani karanjhi yaiku woh kang gedhenè kurang luwih kaya woh anggur, wujudè bunder rada gépéng lan rasanè kecut. Dhuwurè wi ...

                                               

Provinsi Lodi

Provinsi Lodi iku provinsi ing regione Lombardia, Italia. Kutha krajané dumunung ing kutha Lodi. Jembar wewengkon 782 km², lan total populasi 209.874 2005. Ana 61 comuni singular: comune ing provinsi iki. Miturut data sensus 31 Mèi, 2005, komunit ...

                                               

Bánh

Ing basa Vietnam, istilah bánh diterjemahake kanthi longgar dadi "kue" utawa "roti", nuduhake macem-macem panganan sing wis disiapake. Kanthi nambah tembung sifat sing nduweni kualifikasi, bhanh nuduhake macem-macem jinis kuwe manis utawa gurih, ...

                                               

Adhirasam

Adhirasam utawa Kajjaya ing Kannada utawa Ariselu ing basa Telugu utawa Anarsa ing Marathi utawa arisa pitha ing Odia minangka jinis rasa India legi saka masakan Tamil, masakan Kannada, masakan Telugu lan masakan Marathi lan masakan Odia. Kue-kue ...

                                               

Krasak (tetuwuhan)

Wit Krasak ya iku salah sawijiné wit-witan sing duwèni sapérangan jeneng, kaya ta; jerakah, bulu, gedag, degat, rasak, ipik, opak, lan liya-liyane. Miturut paniltèn sing ditindakakke K. Heyne ing buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV diandharaké y ...

                                               

Entomatada

Entomatadas minangka sajian khas Meksiko sing digawé saka tortilla jagung sing ditekuk sing pisanan digoreng nganggo minyak banjur dimandhem saos tomat sing digawé saka tomat, bawang putih, bawang, oregano, chili serrano lan uyah. Resep kanggo sa ...

                                               

Camembert

Cithakan:Infobox Cheese Camembert inggih punika kèju lunak saking susu sapi mentah ingkang asalipun saking tlatah Normandy, Perancis. Keju ingkang asli dipuntambahaken tembung "de Normandie" ing sawingkingipun nama kèju mau. Kèju punika sampun pi ...

                                               

Makchang

Makchang utawa so-makchang minangka panganan Korea saka abomasum sapi utawa gui digawe saka abomasum daging sapi. Sing terakhir uga diarani makchang-gui utawa so-makchang-gui. Dwaeji-makchang tegese rektum babi utawa gui saka rektum daging babi, ...

                                               

Ericsson T68

Ericsson T68 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 48 x 19.5 mm déné boboté 84 gram. Layaré CSTN, 256 werna kanthi résolusi 101 ...

                                               

Siemens S55

Siemens S55 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 42 x 18 mm déné boboté 85 gram. Layaré CSTN, 256 werna kanthi résolusi 101 x 80 piksel. ...

                                               

Sony Ericsson T310

Sony Ericsson T310 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104 x 49 x 19 mm déné boboté 97 gram. Layaré STN, 256 werna kanthi résolusi 101 x 8 ...

                                               

Krikil (tuwuhan)

Wit krikil miturut panlitèn K. Heyne sajroné buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV, ing Sunda diarani ki lalayu. Ing Jawa saliyané krikil ana sing ménéhi jeneng goléng, penjalinan, sampiraja, lan ing Madura diarani kesamphih rajé. Wit iki biyasané ...

                                               

BWF Super Series

BWF Super Series punika format ènggal kejuaraan bulu tangkis ingkang dipuntèpangakn Federasi Bulu Tangkis Dunia ing tanggal 14 Dhésèmber, 2006. nanging makaten, BWF Super Series ènggal wiwit dipertandingkan ing taun 2007.

                                               

Sony Ericsson Aspen

Sony Ericsson Aspen ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2010, wiwit dipasaraké Juli taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 117 x 60 x 12.5 mm déné boboté 130 gram. Layaré ...

                                               

Sony Ericsson W550

Sony Ericsson W550 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93 x 46.5 x 22.5 mm déné boboté 120 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inchi ka ...

                                               

Sony Ericsson W300

Sony Ericsson W300 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 90 x 47 x 24 mm déné boboté 94 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.66 inchi ka ...

                                               

Motorola A1680

Motorola A1680 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2010, wiwit dipasaraké kwartal 3 taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106.9 x 54.5 x 17.3 mm déné boboté 120 gram. La ...

                                               

Nokia T7

Nokia T7 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2011, wiwit dipasaraké kwartal 3 taun 2011 lan duwé ukuran 113.5 x 59 x 12.8 mm déné boboté. Layaré AMOLED capacitive touchscreen, 16M werna ...

                                               

Motorola A3100

Motorola A3100 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Januari taun 2009, wiwit dipasaraké Maret taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 110 x 59.7 x 13.7 mm déné boboté 119 gram. Layar ...

                                               

Kudu

Kudu utawa Morinda tinctoria yaiku salah sawijing jinis tetuwuhan kang nduwéni manpaat akéh banget. Miturut panliten saking K. Heyne ing buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV, tetuwuhan kudu ing Jawa nduwéni jeneng aran manéka werna, ana sing ngar ...

                                               

Mohammad Vali Khan Tonekaboni

Mohammad-Sugriwa Khan, Khalatbari Tonekāboni kang kondhang cineluk Sepahdar Azam, iku lurahing wadya révolusiyonèr konstitusiyonalis saka provinsi-provinsi Iran iring lor Gilan lan Mazandaran, uga kondhang minangka salah siji nagarawan agung lan ...

                                               

Kabiskopan Palmeira dos Índios

KabiskopanPalmeira dos Índios yaiku sebuah kauskupan sing ana ing kutha Palmeira dos Índios, provinsi gerejawi Maceió, Brazil.

                                               

Karamèl

Caramel iku cuweran werna peteng-orange kitha produk digawe dening panas macem-macem gula. Bisa digunakake kanggo nggawe roso kanggo puding lan panganan cuci mulut, kanggo ngisi bonbon, utawa minangka topping es krim lan kastard.

                                               

Siemens A60

Siemens A60 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 110 x 47 x 23 mm déné boboté 85 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 101 x ...

                                               

Motorola V230

Motorola V230 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 86.3 x 47 x 24.4 mm déné boboté 96 gram. Layaré STN, 65K werna kanthi résolusi 1 ...

                                               

Siemens A65

Siemens A65 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 101 x 45 x 19 mm déné boboté 75 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 101 x 80 p ...

                                               

Sony Ericsson Z500

Sony Ericsson Z500 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 93 x 49 x 24 mm déné boboté 110 gram. Layaré CSTN, 65K werna kanthi résolusi 128 x ...