ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 20




                                               

Mata angin

Mata angin iku pedoman kanggo nentuake arah kang umum dienggo ing kagiyatan kang ana hubungane karo navigasi karo peta. Arah Lor-Kulon 315°: Anane iku antara lor karo kulon Arah Kulon 270° Arah Kidul-Kulon 225°: Anane iku antara kidul karo kulon ...

                                               

Motorola V2288

Motorola V2288 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 137 x 50 x 23 mm déné boboté 150 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 96 x 64 piksel. Mo ...

                                               

Nokia Lumia 638

Nokia Lumia 638 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2014, wiwit dipasaraké Dhésèmber taun 2014 lan duwé ukuran 129.5 x 66.7 x 9.2 mm déné boboté 136 gram. Layaré IPS LCD capacitive ...

                                               

Chateaubriand

Chateaubriand minangka panganan sing biasane kalebu fillet irisan tengah tenderloin panggang ing antarane loro potongan daging sing kurang dibumboni sawise masak. Nalika istilah kasebut asline nyebutake persiyapan sajian, Auguste Escoffier milih ...

                                               

Siemens U15

Siemens U15 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 136 x 53 x 24 mm déné boboté 140 gram. Layaré TFT, 65K werna kanthi résolusi 176 x ...

                                               

Motorola V1050

Motorola V1050 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 94 x 49 x 27 mm déné boboté 136 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.2 inchi k ...

                                               

Apel krispi

Rempah - rempah apel minangka panganan cuci mulut sing digawe nganggo topan sari. Gulung apel minangka panganan cuci mulut apel sing disigar panggang karo gandum gulung lan gula coklat. Ing Inggris, Australia, lan Selandia Baru, istilah crumble n ...

                                               

Pendhidhikan nonformal

Pawiyatan nonformal utawa Nonformal Education ya iku pendhidhikan kang prosès pasinaon dianakake ing jaba sekolah utawa pendhidhikan formal, ditindakaké dhéwé lan wigati kang ditujukake kanggo peserta dhidhik mirunggan lan butuh sinau kang mirung ...

                                               

Wong tuwa

Wong tuwa yaiku kang ngopéni katurunan ing salah siji spésiès. Ing manungsa, wong tuwa yaiku kang ngurus anak. Wong tuwa biologis yaiku wong kang ngasilaké anak. Wong tuwa yaiku dulur tingkat kapisan lan nduwéni 50% génétik kang padha karo anak. ...

                                               

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sony Ericsson Xperia Mini Pro ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2011, wiwit dipasaraké Agustus taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 92 x 53 x 18 mm déné boboté 136 gram. L ...

                                               

Prau dlajah Jepang Ōyodo

Prau Ōyodo iku prau dlajah ènthèng klas Agano kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Ōyodo ing Préfèktur Kagoshima, Jepang. Ōyodo kapernahaké rikala 14 Fèbruari 1941 ing Kure, ...

                                               

Prau panumpes Jepang Asanagi

Prau Asanagi iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka wolu ing klas Kamikaze. Asanagi kapernahaké rikala 21 April 1924 déning Fujinagata Shipyards; ban ...

                                               

Motorola A388C

Motorola A388C ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 2 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98 x 58 x 24 mm déné boboté 138 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65K wer ...

                                               

Kadis misoginis

Hadits Misoginis ringkesipun artose inggih punika wontene hadist tartamtu eingkang ningali boten remen kaliyan kaum èstri. Nangeng, Ahmad Fudhaili ngaturaken manawi dasaripun boten wonten hadist mioginis, namung wontenne pangertos misoginis dhuma ...

                                               

Nokia 8800 Sirocco

Nokia 8800 Sirocco ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2006, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107 x 45 x 17.5 mm déné boboté 138 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.7 inc ...

                                               

Imqarét

Imqaret yaiku permen tradisional Malta sing digawé nganggo jajanan lan ngisi kurma. Tembung imqaret ing basa Malta, minangka jamak saka maqrut lan tegese wujud permen saka permen - sanajan ing pirang-pirang kasus didol kanthi bentuk persegi dowo. ...

                                               

Nokia N97 Mini

Nokia N97 Mini ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2009, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 113 x 52.5 x 14.2 mm déné boboté 138 gram. Lay ...

                                               

Champ

Champ digawe kanthi nggabungake kentang tumbuk lan scallion sing dicincang karo butter, susu lan opsional, uyah lan mrico. Kadhangkala digawe nganggo nettle sing nyengat tinimbang scallion. Ing sawetara wilayah, sajian kasebut uga diarani "ponies ...

                                               

Kanthong pastry

Kantong kue yaiku tas sing asring kerucut - utawa bentuk segitiga digawe saka kain, kertas, plastik, utawa lapisan usus domba, sing diperes nganggo tangan menyang pipa semi-padhet panganan kanthi mencet ing bukaan sing sempit ing salah sawijining ...

                                               

Nokia N71

Nokia N71 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 98.6 x 51.2 x 25.8 mm déné boboté 139 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 2.4 inchi kan ...

                                               

Motorola C980

Motorola C980 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 114 x 53 x 24.5 mm déné boboté 139 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.9 inchi ...

                                               

Motorola E11

Motorola E11 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2009, wiwit dipasaraké kwartal 4 taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 57 x 14.2 mm déné boboté 139 gram. Lay ...

                                               

Motorola C975

Motorola C975 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 114 x 53 x 24 mm déné boboté 139 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.9 inchi ka ...

                                               

Gamja-tang

Gamja-tang utawa rebusan balung mburi daging babi yaiku sup Korea pedhes sing digawe saka tulang punggung utawa balung gulu babi. Asring ngemot kentang, mi cellophane, sayuran radish garing, godhong perilla, bawang ijo, mrico panas lan wiji wijen ...

                                               

Kementerian Lingkungan Hidup (Jepang)

The Ministry of the Environment is a Cabinet-level ministry of the government of Japan responsible for global environmental conservation, pollution control, and nature conservation. The ministry was formed in 2001 from the sub-cabinet level Envir ...

                                               

Nokia Lumia 830

Nokia Lumia 830 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2014, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2014 lan duwé ukuran 139.4 x 70.7 x 8.5 mm déné boboté 150 gram. Layaré IPS LCD capacitive ...

                                               

Singapore Girl

Singapore Girl inggih punika sesebatan kanggé pramugari Singapore Airlines, maskapé penerbangan nasional Singapura, ing iklan maskapé wau. Tetembungan Singapore Girl dipunripta wekdal taun 1970-an déning Ian Batey. Singapore Girl dados salah satu ...

                                               

Jeneng ing Kraton Ngayogyakarta

Jeneng dhiri iku minangka tandha kanggo ndangu lan sapa aruh marang sawènèh wong. Jeneng dumadi saka tembung-tembung kang nduwéné teges kang mengku pangajab. Tumraping wong Jawa mangkono iku jeneng kalebu pusaka mula ana unèn-unèn" asma kinarya j ...

                                               

Prau panumpes Jepang Hatsuyuki (1928)

Prau Hatsuyuki) iku prau panumpes klas Fubuki kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Hatsuyuki". Hatsuyuki kapernahaké rikala 12 April 1927 déning A ...

                                               

Motorola Slimlite

Motorola Slimlite ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1997, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 143 x 57 x 16 mm déné boboté 141 gram. Layaré monokrom kanthi résolusi 4 x 16 karakter ...

                                               

Motorola A780

Motorola A780 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 106 x 53 x 24 mm déné boboté 141 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65K wer ...

                                               

Motorola Karma Qa1

Motorola Karma Qa1 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2009, wiwit dipasaraké Agustus taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 88 x 64 x 17.9 mm déné boboté 141 gram. Layar ...

                                               

You Xie

You Xie minangka politisi Jerman, Calon kanggo pemilihan Parlemen Eropa 2019, wartawan lan panulis asal Cina. Ing taun 2010, You Xie dipilih ing antarane "Top 100 Intelektual Publik Cina" dening Surat Kabar Cina Mingguan Selatan. Tanggal 20 April ...

                                               

Prau dlajah Jepang Ashigara

Prau Ashigara iku prau dlajah abot klas Myōkō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Ashigara ing Préfèktur Kanagawa lan Préfèktur Shizuoka, Jepang. Ashigara kapernahaké rika ...

                                               

Prau dlajah Jepang Sakawa

Prau Sakawa iku prau dlajah ènthèng klas Agano kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Sakawa ing Préfèktur Kanagawa, Jepang. Sakawa kapernahaké rikala 21 Novèmber 1942 ing Sase ...

                                               

Prau dlajah Jepang Mikuma

Prau Mikuma iku prau dlajah abot klas Mogami kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Mikuma ing Préfèktur Oita, Jepang. Mikuma kapernahaké rikala 24 Dhésèmber 1931 ing Nagasaki ...

                                               

Prau dlajah Jepang Myōkō

Prau Myōkō iku prau dlajah abot klas Myōkō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Gunung Myōkō ing Préfèktur Niigata, Jepang. Myōkō kapernahaké rikala 25 Oktober 1924 ing Yokosuka, ...

                                               

Alawiyin

Alawiyin inggih punika keturunan Sayyidina Ali Bin Abi Thalib. Anapun putra-putranipun kang diweruhi wonten ing sejarah inggih punika Hasan, Husein, Muhammad al Hanafiyah, Umar dan Abbas. Kulawarga ingkang paling dikenal punika keluarganipun Huse ...

                                               

Nokia 800C

Nokia 800C ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2012, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2012 lan duwé ukuran 116.5 x 61.2 x 12.1 mm déné boboté 142 gram. Layaré AMOLED capacitive touchscre ...

                                               

Angel Trains

Alpha Trains iku sawijining firma transportasi Inggris sing nyewakaké wahana-wahana transportasi ril). Sawisé British Rail utawa PT Kereta Api-né Britania diswastanisasi, Angel Trains banjur ngoper alih materialé British Rail. Firma panyéwan liya ...

                                               

Sony Ericsson Xperia Pro

Sony Ericsson Xperia Pro ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2011, wiwit dipasaraké Oktober taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 120 x 57 x 13.5 mm déné boboté 142 gram ...

                                               

Padma (paésan)

Padma iku tegesé kembang terate kang warnaé abang. Paésan umah padma iki diwujudnang garis pinggir kembang Padma. Rupa seni paésan umah iki ya iku garis lengkung ning jero, toli ngelengkung metu. Jenis paésan iki asalé sing rupa profil singgasana ...

                                               

Kizuna AI

Kizuna AI yaiku sawijining YouTuber virtual Jepang lan nyatakake diri minangka kecerdasan buatan. Kizuna Ai ngoperasikaken kalih saluran YouTube, "AI Channel" lan "AI Games," ingkang ing wulan Mei 2018 kagungan langkung saking 2.7 juta pelanggan ...

                                               

Prau panumpes Jepang Matsukaze (1923)

Prau Matsukaze iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka papat ing klas Kamikaze. Matsukaze kapernahaké rikala 2 Dhésèmber 1922 déning Astragara Wadya S ...

                                               

Kacang woh

Kacang punika woh dumadi saka inedible Nihan hard lan wiji, kang umume becik ditonton. Ing panggunaan umum lan ing rasa kuliner, macem-macem wiji garing diarani kacang, nanging ing konteks botani "kacang" tegese cangkang kasebut ora mbukak kanggo ...

                                               

Mons Klint

Mons Klint ya iku parang kapur sing dawané 6 km ing pasisir wétan Pulo Mon, Dhénemarken ing Segara Baltik. Sawenèhé pérangan parangé cerung nganti 120 m. Laladan ing cedhaké Mons Klint wujudé alas, ara-ara, tlaga-tlaga, lan pagumukan agrong, kaya ...

                                               

Olahan Macan

Masakan Macan, masakan khas sing misuwur, kasusun saka mozaik masakan Kanton lan Portugis, lan masakan fusi kanthi pengaruh sing signifikan saka Asia Tenggara lan jagad Lusophone. Sanajan akeh panganan sing rutin ngonsumsi Macau kalebu subkelas s ...

                                               

Sistema Sac Actun

Sistema Sac Actun yaiku sistem guwa jero banyu sing ana ing pesisir Karibia ing Semenanjung Yucatán kanthi perangan ing sisih lor lan kulon desa Tulum. Panemuan sambungan menyang Sistema Dos Ojos ing taun 2008 dadi sistem gua ing jero banyu palin ...

                                               

Nokia E61I

Nokia E61I ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Februari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 117 x 70 x 13.9 mm déné boboté 150 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.8 inchi kanthi ...

                                               

Motorola Mpx

Motorola Mpx ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99.7 x 61.2 x 24 mm déné boboté 174 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65k w ...