ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 13




                                               

Prau silem Jerman U-73 (1940)

Prau U-73 iku U-boat tipe VIIB kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Jerman Nazi. U-73 kapernahaké rikala 5 Novèmber 1939 ing Bremen-Vegesack déning Bremer Vulkan. Prau iki kababar rikala 27 Juli 1940. Prau iki kinepyakaké rika ...

                                               

Godhong katès

Godhong katès minangka salah sawijining jenis janganan sing dioleh nalika godhongé enom minangka panganan énak lan nduwèni gizi sing akèh. Sakliyané diolah dadi panganan sing sedhep, godhong katès bisa digunakake minangka obat kanggo sawetara pen ...

                                               

Paneer

Paneer utawa keju pondhok India minangka keju seger ing anak bawana India sing digawe saka susu sapi utawa kebo. Iki minangka keju empuk sing durung tuwa lan ora lebur sing digawe dening susu curdling kanthi asam sing diturunake saka woh utawa sa ...

                                               

Kèju biru

Keju biru utawa keju bleu yaiku keju digawe nganggo budaya cetakan Penicillium, menehi bintik-bintik utawa cetakan ing saindenging keju, sing bisa beda-beda warna kanthi warna biru lan ijo. Iki nggawa bau sing beda, saka bakteri utawa macem-macem ...

                                               

Susu tuwuhan

Susu tanduran salah sawijining ombenan tanpa susu sing diproduksi saka ekstrak tanduran adhedhasar banyu kanggo rasa lan aroma. Susu tanduran minangka minuman vegan sing dikonsumsi minangka alternatif adhedhasar tanduran kanggo susu susu, lan asr ...

                                               

Cozido à portuguesa

Cozido à portuguesa or Portuguese stew is a type of cozido, traditional Portuguese boiled meal. Numerous regional variations exist throughout Portugal, and the dish is considered part of the Portuguese heritage, as well as one of the national dis ...

                                               

Susu oat

Susu gandum minangka sawijining ombenan susu tanduran sing asale saka gandum Biji kanthi ngekstrak bahan tanduran nganggo banyu. Susu gandum duwe tekstur krim lan rasa kaya oatmeal, lan diproduksi kanthi macem-macem rasane kayata manis, tanpa man ...

                                               

Chal

Chal, utawa shubat, punika salah sawijining jinis olahan saka Turkic arupa wedang saka fermentasi susu unta, sing mencorong putih karo roso ora nguntungke, populer ing Asia Tengah - utamané ing Kazakhstan lan Turkmenistan. Ing Kazakhstan, ombenan ...

                                               

Cucurbita

Cucurbita minangka jinis tanduran anggur ing kulawarga labu, Cucurbitaceae asale saka Andes lan Mesoamerica. Lima spesies ditanam ing saindenging jagad amarga woh-wohan sing bisa dipangan, sing beda diarani labu, waluh, utawa labu, gumantung saka ...

                                               

Dhaptar iwak paling cilik

Iwak paling cilik ing jagad gumantung saka pangukuran sing digunakake. Adhedasar ukuran standar minimal nalika umur contenders utama yaiku Paedocypris progenetica ing endi wanita bisa nyedhaki kanthi udakara 7.9 mm, infantfish sing gagah ing kono ...

                                               

Selé lombok

Sele mrica minangka wadi sing digawe karo mrico, gula, lan uyah ing basis pektin utawa cuka. Prodhuk, kang wungu ing popularitas ing Amerika Serikat saka taun 1980-an kanggo agêng-1990-an, bisa diterangake minangka piquant campuran legi lan panas ...

                                               

Kuwé kismis

Kue kismis minangka olahan jinis kue sing disiapake nggunakake kismis minangka bahan utama. Bahan-bahan tambahan kadang digunakake, kayata coklat lan rum. Kue kismis diwiwiti paling ora nalika jamane Dawud, udakara 1010–970 SM. Kue kismis sing wi ...

                                               

Nokia Asha 502 Dual Sim

Nokia Asha 502 Dual Sim ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2013, wiwit dipasaraké Novèmber taun 2013 lan duwé ukuran 99.6 x 59.5 x 11.1 mm déné boboté 100 gram. Layaré TFT capacitive ...

                                               

Gumbo

Gumbo minangka sop sing populer ing negara AS Louisiana, lan minangka masakan nasional resmi. Gumbo kasusun utamané saka banget-rasa kaldu, daging utawa kerang, panyedhep, lan telung jinis sayuran - celery, mrica lonceng, lan bawang. Gumbo asring ...

                                               

British Airways

British Airways ya iku salah siji maskapé pamaburan gedhé dhéwé ing Britania Raya lan ing dunya kanti penerbangan trans-Atlantik saka Éropah ketimbang akro maskapé liyané. Pusat operasiné ana ing Papan Anggegana London Heathrow lan Gatwick, Londo ...

                                               

Hertz

Hertz iku unit SI tumrap frekuensi. Tembung Hertz dipilih kanggo mulyakaké jasa Heinrich Rudolf Hertz amarga kontribusiné sajeroning babagan elektromagnetisme. Hertz nyatakaké akèhé gelombang ing dalem sasekon 1 Hertz = 1 gelombang per sekon. Uni ...

                                               

Krim kocok

Krim kocok yaiku krim sing dikocok karo kocokan utawa mixer nganti entheng lan alus, utawa kanthi ngembangake gas larut, dadi koloid. Asring digawe legi lan kadhang roso vanilla. Whipped cream uga diarani krim Chantilly utawa Crème chantilly. Saj ...

                                               

Endositosis

Èndositosis inggih punika transpor makromolekul lan matèri ingkang alit ing salébéting sèl kanti cara wujud vésikula énggal sakingi mémbran plasma. Langkah-langkahipun ing dasaripun sapunika sajatosipun kewalian saking eksositosis. ing sebagean a ...

                                               

Beku garing

Pangatusan beku, uga dikenal minangka limofilisasi utawa cryodeiccation, minangka proses dehidrasi suhu sing murah sing kalebu pembekuan produk, nyuda tekanan, banjur ngilangi es kanthi sublimasi. Iki beda karo dehidrasi kanthi cara konvensional ...

                                               

Sesuguh

Panganan minangka acara mangan sing kedadeyan ing wektu tartamtu lan kalebu panganan sing disiapake. Jeneng sing digunakake kanggo panganan tartamtu ing basa Inggris beda-beda, gumantung karo budaya penutur, wektu dina, utawa ukuran panganan. Pan ...

                                               

Lelara koronavirus 2019

Lelara koronavirus 2019 iku sawijining lelara kang nular kang disebabaké déning severe acute respiratory syndrome coronavirus 2. Lelara iki kacathet pisanan ing Wuhan, Cina, lan banjur nular ing saindenging donya, nuli dadi pageblug kang isih kad ...

                                               

Bullshit

Bullshit yaiku tembung kasar basa Inggris sing tegese "omong gegorohan", utamane minangka teguran kanggo nanggepi komunikasi utawa tumindak sing dianggep ngapusi, mblusukake, ora nyenengake, ora adil utawa salah. Kaya dene akeh expletives, istila ...

                                               

Uyah jambon

Ngobati uyah digunakake kanggo ngolah daging kanggo ngasilake warna jambon lan kanggo nambah umur. Kalorone minangka agen warna lan sarana kanggo nggampangake nglestarekake panganan amarga bisa nyegah utawa nyuda karusakan dening bakteri utawa ja ...

                                               

Let lairan

Let lairan utawa let garbini ateges lawasé mangsa let siji wanita nggarbini utawa lairan saka mangsa nggarbini utawa lairan kang sadurungé. Ana résiko kaséhatan kang gegayutan lairan-lairan kang leté sadhéla lan kang leté suwé, nanging pérangan g ...

                                               

Efek randha

Efek randha yaiku efek sing kedaden nalika wong bakal seda sawise garwane seda. Pola kasebut nuduhake peningkatan risiko mati kanggo duda utawa randha, utamane nanging ora sacara khusus, ing telung wulan paling cedhak sawise sedane pasangane. Pro ...

                                               

Olahan New York City

Masakan ing New York City kalebu minangka salah sawijining jinis olahan arupa masakan sing kagolong macem-macem klompok etnis sing mlebu Amerika Serikat liwat kutha kasebut. Meh kabeh masakan etnik diwakili kanthi apik ing New York, ing njero lan ...

                                               

Ketopong Grange Benty

Ketopong Grange Benty minangka ketopong berjambul celeng saka suku Anglo-Saxon wiwit abad kaping 7 Masehi. Helem iki ditemokake dening Thomas Bateman ing taun 1848 nalika nggedhekake tumulus ing pertanian Benty Grange, bagean saka paroki sipil Mo ...

                                               

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2013, wiwit dipasaraké Juli taun 2013 lan duwé ukuran 130.4 x 71.4 x 10.4 mm déné boboté 158 gram. Layaré AMOLED capacitive touchscre ...

                                               

Nokia 130 (2017)

Nokia 130 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juli taun 2017, wiwit dipasaraké Agustus taun 2017 lan duwé ukuran 111.5 x 48.4 x 14.2 mm déné boboté. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inchi kanthi r ...

                                               

Nokia 101

Nokia 101 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2011, wiwit dipasaraké Oktober taun 2011 lan duwé ukuran 110 x 45.5 x 14.9 mm déné boboté 71 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 1.8 inchi ...

                                               

Nokia Asha 203

Nokia Asha 203 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2012, wiwit dipasaraké Mèi taun 2012 lan duwé ukuran 114.8 x 49.8 x 13.9 mm déné boboté 90 gram. Layaré TFT resistive touchscreen u ...

                                               

Nokia Asha 202

Nokia Asha 202 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2012, wiwit dipasaraké Juni taun 2012 lan duwé ukuran 114.8 x 49.8 x 13.9 mm déné boboté 90 gram. Layaré TFT resistive touchscreen ...

                                               

Nokia 6555

Nokia 6555 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 99.6 x 44.3 x 19.6 mm déné boboté 97 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.0 inchi kanthi ...

                                               

Nokia 1650

Nokia 1650 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2007, wiwit dipasaraké Januari taun 2008 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 104.2 x 43.8 x 17.8 mm déné boboté 80 gram. Layaré CSTN, 6 ...

                                               

Nokia C1 00

Nokia C1 00 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Juni taun 2010, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2010 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 107.1 x 45 x 15 mm déné boboté 72.9 gram. Layaré TFT, ...

                                               

Nokia 5030 Xpressradio

Nokia 5030 Xpressradio ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Maret taun 2009, wiwit dipasaraké Juni taun 2009 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108 x 45 x 15 mm déné boboté 82 gram. Layaré T ...

                                               

Nokia 130 Dual Sim

Nokia 130 Dual Sim ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Agustus taun 2014, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2014 lan duwé ukuran 106 x 45.5 x 13.9 mm déné boboté 67.9 gram. Layaré TFT, 65K werna uku ...

                                               

Nokia 3109 Classic

Nokia 3109 Classic ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Mèi taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 108.5 x 45.7 x 15.6 mm déné boboté 89 gram. Layaré TFT, 256K werna ukuran 1.8 inchi ...

                                               

Nokia 216

Nokia 216 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Sèptèmber taun 2016, wiwit dipasaraké Oktober taun 2016 lan duwé ukuran 118 x 50.2 x 13.5 mm déné boboté. Layaré TFT ukuran 2.4 inchi kanthi résolusi ...

                                               

Brambang abang

Bawang abang sing cultivars saka trikatuka karo kulit purplish-abang lan putih daging tinged karo abang. Biasane umume digunakake ing seni kuliner, nanging kulit bawang abang uga digunakake kanggo pewarna. Bawang iki biasane ukuran medium nganti ...

                                               

Bir oyod

Oyod bir minangka salah sawijining jinis omben-omben Amerika Utara sing legi, tradhisional digawe nggunakake kulit oyot saka wit Sassafras albidum utawa wit anggur Smilax ornata minangka rasa utama. ROOT bir biasane nanging ora sacara non-alkohol ...

                                               

Bilbéri

Bilberry, utawa sok - sok diarani blueberry Eropa, kalebu spesies semak Eurasia sing subur ing genus Vaccinium, sing bisa diwenehi woh wohan beri biru sing bisa dipangan. Spesies sing paling asring diarani yaiku Vaccinium myrtillus L., nanging an ...

                                               

Kuciwo

Kuciwo yaiku rasa ora marem sing nuwuhake kegagalan pangarepan utawa pangarep-arep kang ora bisa diwujudake. Beda karo getun, beda karo wong sing rumangsa getun fokus utamane ing pilihan pribadi sing nyumbang asil sing ora apik, dene wong sing ru ...

                                               

Motorola RIZR Z8

Motorola RIZR Z8 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2007, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 109 x 50 x 15 mm déné boboté 112 gram. Layaré TFT, 16M werna ukuran 2.2 inchi ...

                                               

Sindrom Turner

Sindrom Turner ya iku sawijining kelainan genetik tumrap wong wadon kang kelangan sakromosom X. Wong wadon lumrahe duwenikromosom seks XX kanthi totale 46, nanging wong kang nandang sindrom tuner mung duwé kromosom seks XO lan totale mung 45. Ked ...

                                               

Jinten ireng

Jinten ireng iku salah siji spésies saka génus Nigella kang nduwéni 14 spésies. Tuwuhan iki kagolong family ranunculaceae. 14 spésies mau antawisipun: Nigella Arvensis, Nigella Ciliaris, Nigella Damascena, Nigella Hispanica, Nigella Integrifolia, ...

                                               

Tèh ireng

Tèh ireng luwih kaoksidasi tinimbang rupa tèh ijo, oolong lan putih; kapapat varietas iku kagawé saka godhong Camellia sinensis. Tèh ireng lumrahé luwih krasa manteb lan luwih akèh ngandhut kafein tinimbang tèh sing ora teroksidasi. Sajeroning ba ...

                                               

Pakan asu

Panganan asu minangka panganan sing dirumus khusus lan ditrapake kanggo dikonsumsi dening asu lan anjing liyane sing gegandhengan. Asu dianggep minangka omnivora kanthi bias karnivora. Dheweke duwe untu sing tajem lan runcing lan trivitas gastroi ...

                                               

Unggas klangenan

Unggas minangka salah sawijining manuk gadhahanipun kanggo salah siji loro pesenan biologi, yaiku gamefowl utawa landfowl Galliformes lan waterfowl Anseriformes. Persamaan anatomi lan molekul nuduhake manawa rong klompok kasebut minangka sederek ...

                                               

Katresnan tanpa syarat

Katresnan tanpa syarat dikenal uga minangka tresno tanpa watesan, utawa katresnan tanpa kahanan. Istilah iki kadang digandhengake karo istilah liya kayata altruisme sejati utawa katresnan sing sejati. Saben bidang keahlian duwe cara tartamtu kang ...